stavebni koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod evlo 11. 12. 2024 13:44

tak ten ventil se stejně dává na studenou stranu, tak ho můžeš, ježiši, ale je to proti nějakému zvyku, což je daleko hroší přece, než nenasazená hadička, dát třeba na vstup do bytu, nebo prostě někde, kde to jde rozumně napojit, přes správný sifon do odpadu ... nebo to nech na ty experty, co ti nezapojují hadičky
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tslany 11. 12. 2024 14:18

Moucha píše:Mám jednu stavařskou prasečinu. Mám jednu zeď, pamatuju si, že za ní byla 1cm díra a pak další zeď. Řikal jsem si, že by nebylo od věci ji něčím vyplnit, tak jsem koupil 6 pěn, vyvrtal díru na trubičku a foukal.. Pěna nikde, díra pořád volná. Tak jsem koupil dalších 10 pěn, říkám si, že mi to zbyde, pořád se u nás na něco hodí, ale co se nestalo, já je tam foukl. Tak jsem jel koupit dalších 20 pěn, ale než jsem foukal, vyvrtal jsem druhou díru a poslal si tam endoskop (klidně na vánoční Ostravě můžeme udělat levnou kolonoskopii kdyby byl zájem), zjistil jsem, že pěna se nechová jak sem si myslel, ale normálně padá za zdí na zem a rozlejvá se tam jako pomalá voda. Zeď má na délku asi 10m a na výšku to není 1,5m. Jo a ještě jsem neřekl, že tam není 1cm díra, ale 3cm dole a nahoře až 10cm. Foukl jsem tam už 70ks pěn a stále nejsem nahoře, jen se to trochu prodražuje, ale bohužel v Hornbachu mají pomalé doplňování a ten typ pěny už tam není, takže počkám jestli to v týdnu doplní a budu pokračovat, snad se do 100ks vejdu :D

To je ta zelená?A šplíchal jsi ot tam dnem vzhůru, protřepaný? Ono to jinak totiž nefunguje :D
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod ace2 11. 12. 2024 14:41

yndezit píše:Kapou během zahřívání. A je to dobře, kdyby nekapal přes ventil, najde si voda cestu jinudy, přes nějaký spoj, nebo baterii.
Ventil se měnit musí, protože po čase může zarůst, a začít protékat pořád. To je pak drahé.
Ale tak nasadit zpátky hadičku snad není problém, když už tam byla, ne?

To si právě myslím. Takže budu mít zase pochcaný podhledy kdybych to tak nechal. Ach jo.
Přílohy
Screenshot 2024-12-11 at 15.40.53.png
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 11. 12. 2024 14:42

ale jako bezne to bojler nedela i kdyz se zahreje. ta napln a teplota a ten prostor by to zvyseni tlaku melo ustat.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 11. 12. 2024 14:46

Nedává se tam běžně expanzka?
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod ace2 11. 12. 2024 14:47

Tak já nevím právě. Starý i nový bojler to dělal a je otázkou da nebyl jen volnější ventil, přes noc nakapal tak půl litru třeba. Problém je že ten bojler se v noci nepoužívá když se zahřívá a tlak nemá kam odcházet. V nějakém domě kde to žije a voda se používá průběžně se ten tlak asi rozplyne v potrubích a bateriích.

No to jsem zvědavej.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 11. 12. 2024 14:49

tlak nemusi odchazet nikam. tlak se ulozi do volneho prostoru. proto se to tak dimenzuje. ano muze to vyjimecne preburit a je tam ventil. ale pokud nema vadu poruchu apod tak by bezne kapat nemel. natiz prubezne
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 11. 12. 2024 14:49

Mr.Semtex píše:Nedává se tam běžně expanzka?

jo, s tím jsem taky celkem zoufalej. Všem to říkám a Neměla by tam být třeba jakože expanzní nádoba? A všichni na mě koukají jako bych si to vymyslel..

tak si to dejte do odpadu... pici, tak mi odpad ve stropě najděte... aha... tak třeba někam ven. ***** jak jako ven? Oknem na fasádu třeba? Ahaaa hmm tak tu hadičku nechte a jedno za čas to vylijte. :idea:

Fakt planetu nechat delfínům
Naposledy upravil ace2 dne 11. 12. 2024 14:54, celkově upraveno 1
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 14:51

Mr.Semtex píše:Nedává se tam běžně expanzka?

Je to lepší, ale ne běžné.
Každopádně o tom uvažuji, protože ztráta vody každý den není malá.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 11. 12. 2024 14:54

co to mate za bazemky kura?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 11. 12. 2024 14:57

ace2 píše:Fakt planetu nechat delfínům

https://www.youtube.com/shorts/KRC9B6g_UyU
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod evlo 11. 12. 2024 15:03

Expanzka se tradičně dává na okruhy hydronickych topení
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 11. 12. 2024 15:06

Nevim teda proč, asi že 7bar expanzka bude velka?
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod peter23p 11. 12. 2024 21:30

Malá expanzka se může dát i k bojleru ale stejně tam pak musí být pojistný ventil i když pak se dává na vyšší tlak a ten už neukápne protože to kompenzuje právě ta expanzka.

Při klasickém zapojení může občas ukápnout zvláště když není pravidelný odběr teplé vody proto se dává hadička ale raději do nádobky než do odpadu. Z nádobky se to stihne při běžném používání odpařit a při poruše ventilu se na to včas přijde. Při zapojení do odpadu pak můžou přijít účty za vodu za statisíce.
peter23p
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 12. 2024 21:47

Expanzka je lepsi nez jenom pretlakovy ventil, ale ten tam musi byt taky. Ale nechcije z nej aspon voda pri normalnich cyklech.
JardaB
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka