Většinou to probíhá následovně. Nový uchazeč nejdříve "vytěží" známé kolem sebe - příbuzné, přátele a známé. Zde jich většina skončí (často přijdou o podstatnou část svých přátel, kteří prodělají na "výhodných" produktech)
Pár lidí "se v tom najde" a využívají různé své schopnosti, aby na trhu uspěli. Někteří bez skrupulí nalžou lidem cokoliv jen aby prodali, jiným stačí, že mají určitý dar jak si získat pozornost a prodají i bez těch lží. Mám známého, co začal v tomto oboru pracovat, který ten dar má. On je neuvěřitelně roztomilej, každého vždy dokázal ukecat, třeba pokutu neplatil nikdy víc než dvě stovky

, většinou ale nic. Jednou se mu podařilo z ženské na Ministerstvu životního prostředí dostat povolení CITES za 2 hodiny i když normálně jsme čekali měsíc

Ideální kvalifikace.
Těmhle MLM firmám jsou ti lidi dole úplně ukradení. Všichni dělají na IČO, takže když prodají - dobrý, když ne - nic se neděje.
Ohledně těch firem. Takovou stálicí je OVB. No a po určité době se od nich nějaká společnost oddělí. Takhle v SRN vznila v 80. letech AWD a u nás před 2 lety Partners. Je to jednoduché, OVB nemá zrovna super pověst a prodejcům se jí nechce vláčet za sebou jak kouli na noze a po nějakém tom větším průšvihu se rozhodnou, že začnou s čistým štítem. Partners to nikdy nepřiznali, ale domnívám se, že jedním z impulsů pro oddělení byla kauza Helag.
Co se týče postavení společností, tak když vezmu kvalitu marketingu, tak jednoznačně vede Partners. Výstavní kanceláře na Václavském náměstí a jiných lukrativních místech, obří billboardy, mají svoje lidi v Národní ekonomické radě vlády a dokáží dostat svoje články do ekonomických novin a časopisů (např. v E15 se objevují velmi často).
Některé triky (např. tzv. stříhání ovcí), na které lze v rezervotvorném životním pojištění (které díky až 220 % provizím z ročního pojistného patří mezi takovou prodejní stálici) jsem nastínil v mém článku
http://www.mesec.cz/clanky/vyplati-se-z ... pojisteni/ (ve kterém si mimochodem Partners vymohli určité změny - jejich reakce přišla v podstatě bezprostředně po vyjití článku, zamozřejmě uvedené "...normálně nečteme, ale narazili jsme,...)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.