Politický koutek aneb vyblejte si srdíčko

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Svuj hlas oproti volbám posledním dáte v nadcházejících volbách:
Dám stejné straně jakou jsem volil v r.2006 26 %  20%  [ 26 ]
Jiné straně jenž je dlouhodobě zavedena ve sněmovně 16 %  12%  [ 16 ]
Zkusím novou stranu 88 %  67%  [ 88 ]
Celkem hlasů : 130

Odeslat příspěvekod malcolm_ 14. 6. 2013 20:00

GeneHawkins píše:Já se na tebe nezlobím, možná za to nemůžeš.

Slabý pokus o trolling... Nezájem.
HTP, to pravé sportovní náčiní.
malcolm_
Inventář

Odeslat příspěvekod Jelass 14. 6. 2013 22:58

MgX píše:
Z některých příspěvků (nejen zde na fóru) je vidno, jaký je rozdíl mezi kauzou nynější a kauzou Rath. I diskutéři neradi měří stejným metrem, že ano. A to se opravdu nezastávám Ratha ani nikoho dalšího ...

Kontext v mém příspěvku byl úplně jiný. Ad absurdum by měl odejít min. Hašek. Ale to je fakt mimo současnou situaci.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Jack111 15. 6. 2013 05:20

malcolm_ píše: (...) Jinak je pri rychlosti ceskych soudu neodstoupitelny kazdy politik...

No Pekarek probehl dost rychle a presto si mandat ponechal. Na to soudy nemaj zadny vliv.
Jack111
Inventář

Odeslat příspěvekod MgX 15. 6. 2013 14:10

Jelass píše:
MgX píše:
Z některých příspěvků (nejen zde na fóru) je vidno, jaký je rozdíl mezi kauzou nynější a kauzou Rath. I diskutéři neradi měří stejným metrem, že ano. A to se opravdu nezastávám Ratha ani nikoho dalšího ...

Kontext v mém příspěvku byl úplně jiný. Ad absurdum by měl odejít min. Hašek. Ale to je fakt mimo současnou situaci.

Myslím, že si každý ze zde diskutujících udělal vlastní závěr. V každém případě Nečas už měl být dávno pryč - to je můj skromný názor. Možná zapomínáš, že je to v určitém směru „hlava státu“. Navíc, jak to vypadá, je s ním zatčená zřejmě v bližším osobním vztahu. Takže rovina zločinu a trestu tu má trochu jinou příchuť.

Až zase běžní lidé začnou měřit všem stejným metrem, i politika dostane jiný náboj. Lidé jsou z ní unaveni a tak již kašlou na aroganci moci v její nesnesitelné podobě. Podobě, která v dlouhodobém horizontu negativně ovlivňuje životy většiny (toto platí skrz všechny strany ... jen abys neoponoval, že modří jsou s nižším výměrem viny, než třeba oranžoví atd.)
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod malcolm_ 15. 6. 2013 14:11

Soud poslal Nagyovou do vazby. Stejně tak Tluchoře, Fuksu a Bočka. http://zpravy.idnes.cz/soud-rozhoduje-o ... _domaci_hv

Jestli tohle Necas uhraje...
malcolm_
Inventář

Odeslat příspěvekod Uživatel2 15. 6. 2013 14:15

Prohnilí proti prohnilým.
Uživatel2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 15. 6. 2013 15:38

MgX píše:... V každém případě Nečas už měl být dávno pryč - to je můj skromný názor...

Nic proti tvému skromnému názoru, ale proč zrovna on? A kdo lepší místo něj?
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod Uživatel2 15. 6. 2013 15:44

Karel. Císař Karel
Uživatel2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 6. 2013 15:50

malcolm_ píše:Jestli tohle Necas uhraje...

Obavam se, ze ted uz to je v rukou Bechynskeho chemika,...
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 15. 6. 2013 15:52

A Káčy.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod robbert 15. 6. 2013 20:14

MELLO píše:
malcolm_ píše:Jestli tohle Necas uhraje...

Obavam se, ze ted uz to je v rukou Bechynskeho chemika,...

V jeho rukou je to od samého začátku, nemyslíš?

Btw. Co mě nejvíce na celé věci překvapuje (bez ohledu na politickou orientaci) jak je možné, že se nechala vojenská rozvědka odposlouchávat? A druhá věc, jak je možné, že někdo odposlouchával premiéra?

Teď neřeším vůbec žádné trestné činy, ale sakra jak je tohle možné?
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 15. 6. 2013 20:16

skill no
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 15. 6. 2013 21:35

GeneHawkins píše:
MgX píše:... V každém případě Nečas už měl být dávno pryč - to je můj skromný názor...

Mám pocit, že vždy v běžných demokratických zemích platí ... je prů*er příslušná osoba opustí post. Zde je to potvrzeno vazbou obviněné, blízké spolupracovnice, kterou si vybral, navíc snad i jeho přítelkyně. Navíc - ten problém se týká i jeho a jeho rodiny. Špiní jméno země, protože se zuby nehty drží korýtka. Pokud se nepletu, tak i řada politologů hovoří o jasném postupu, který by měl být zvolen. Schovávačka za zodpovědnost v rámci vlády, protože řeší následky povodní atp. - sorry, ale to je snad vtip ne? To řeší on sám, bez něj to nejde? To je ale blbost. Práci vykovávají vždycky jiní.

Už to zde bylo naznačeno. Situace se obrátí - pomyslně. V čele bude ČSSD (ne, opravdu tu stranu nemusím) a stane se podobná věc. Nebude se volat, aby příslušný politik odstoupil? Já myslím, že někteří kucí z ODS by řvali jako první. O zodpovědnosti, o potřebě očistit vládu, politiku ...

Netvrdím, že on v tom musí být namočený. Ale nevážím si člověka, který není ochoten přijmout zodpovědnost.

Obyčejný policajt udělá problém a jeho nadřízený je odvolán. Stane se něco závažnějšího a odchází ministr. Zde nic. Ještě se milostivě oznámí, že obviněná končí ve funkci. To byl další žert, ne? Snad automatická situace - minimálně do rozhodnutí soudu. Lidé, kteří jsou nahoře a tedy měli by mít i větší zodpovědnost (koneckonců za to mají tučné příjmy), mnohdy zodpovědnost vlastně nemají žádnou. Za nic a za nikoho.

A kdo lepší než on? Nevím, ale opravdu nežiji s pocitem, že v zemi, kde je několik milionů obyvatel není nikdo, kdo by byl schopen ho plně nahradit. Tak dobrej opravdu nebyl, není a myslím, že ani nebude. Představa jeho nenahraditelnosti má pro mě, když dovolíš, punc lehkého fanatismu.

A ještě drobnost. Zatím co „chřipečka“ pana prezidenta se zde pěkně rozebrala, „chřipečka“ pana Kalouska už tolik ne. Zajímavé je, že p. Kalousek byl jedním z velkých humoristů, ba dokonce se nechal zachytit se svým vtipem kamerami (když naznačoval, že byl Zeman opilý). Kdyby měl koule, tak se mu následně omluvil, protože pokud byli podnapilí oba dva - pak jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Abych mu nekřivdil. Možná to udělal, jen jsem neslyšel zmínku v TV. O tom, jak se k chlastu doznal vím ...
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 6. 2013 22:14

A není trochu rozdíl plánovaná akce korunovační klenoty a zavoláme Kalouskovi, co nám řekne?

Když před rokem vypukla aféra-neaféra kolem letadel CASA, pronesl Petr Nečas památnou větu. V tom smyslu, že o tom, kdo ve vládě bude či nebude, nebude rozhodovat parta policejních plukovníků. Rok se sešel s rokem – a mnohé nasvědčuje tomu, že premiér pravdu spíše neměl než měl. Ironií osudu si vlastní úsudek bude moci brzy otestovat na svém vlastním příkladě. (Neviditelný pes, Lubomír Stejskal)

Tihle hoši z ÚOOZ prý 1,5 roku pilně pracovali na odhalování pražské korupce - a pro roce a půl jim v síti nezůstal ani jeden tzv. kmotr. A tak si se státním zastupitelství museli vymyslet, že politická dohoda je stíhatelná korupce. A pražští kmotříčci si v době zásahu vegetují u moře. To mluví za vše.

Neznám konk. jména, ale rozhodně se v USA běžně dohadují kandidáti na prezidenta o spolupráci na postu v exekutivě, když jeden stáhne kandidaturu.

Cui bono?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 16. 6. 2013 00:02

MgX píše:
GeneHawkins píše:

Mám pocit, že ...

Napsals to dlouhý... Z té předchozí věty jsem se domníval, že měl podle tebe být dávno pryč už před touto aférou - a na to jsem se ptal.
Že nevíš o nikom lepším mě nepřekvapuje.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Předchozí stránkaDalší stránka