Doporučte KVALITNÍ pračku,konkrétně,kterou vybrat?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kibitz 29. 11. 2014 09:34

Závěrečná melodie je psycho, ale pro mě detail, v kontextu toho, že celá pračka stojí tak nějak za starou belu.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod miromen4 29. 11. 2014 16:05

Tak je jasne že ne každy model se musi povest. Když jsem ale četl uživatelske zkušenosti a porovnani s předchudci teda hlavně na zahraničnich strankach protože u nas se Samsungy zřejmě moc neprodavaji tak u našeho modelu se nejvic vyzdvihovala pravě kvalita vyprani , uživatelska přivětivost včetně programovani a tichost. Což jsou vlastně všechny vlastnosti ktere ty kritizuješ. :hm
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Jean ViC 29. 11. 2014 16:10

Zlatej siemens jak vas ctu
Sice ted obcas zaklepe, chybi sroubky, tak klepe plech ale kdyz je na dobrem miste tak i bez toho neklepou , misto 4 sroubu jsou dva uhloprickou :)
Noo voda o tvrdosti 12 nejakych molu boco za 4 roky a s ponozkou v odpadnu nadelala pekny bordel v cerpadle, tam byla takovou mazlava hmota asi srazena tvrda voda si myslim, dat tomu jeste par let je z toho kamen
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod miromen4 29. 11. 2014 16:20

Tak Siemens/Bosh byl puvodně v planu ale nečekana nabidka nas svedla pravě k Samsungu a rozhodně toho nelitujeme. Sice pračku ještě nemame ani 2r ale zatim nebylo potřeba nic řešit až na zalomenou hadici na kterou nas pračka upozornila. Teď už je to pouze o vydrži či poruchovosti. Předchozi pračka stale funguje v jine rodině již 16 rok.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Moucha 29. 11. 2014 16:24

ečekana nabidka nas svedla pravě k Samsungu a rozhodně toho nelitujeme. Sice pračku ještě nemame

:mrgreen:
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod Jean ViC 29. 11. 2014 16:24

Ani dva roky voe 8-)
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod miromen4 29. 11. 2014 16:31

Moucha píše:
ečekana nabidka nas svedla pravě k Samsungu a rozhodně toho nelitujeme. Sice pračku ještě nemame

***** co to použivaš za střihaci program. :D
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod MgX 29. 11. 2014 17:43

miromen4 píše:
Moucha píše:

***** co to použivaš za střihaci program. :D

Někdo chlastá už odpoledne :mrgreen:
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Kibitz 11. 3. 2015 17:56

Jak jsem tu "chválil" pračku Samsung, tak k tomu mám další. Právě jsem dal prát a pračka při každé změně směru otáčení bubnu kovově bouchne. Takže reklamace.

PS v pračce jsem nic kovového nenechal, je to dost silná rána, něco tam odešlo
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Hustoles 11. 3. 2015 18:32

Třeba se to vrátí zas zpátky.
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod deepman 28. 4. 2015 10:20

Zdravím,
trochu to tu oživím svým dotazem.
Vybírám slim pračku s bočním plněním. Po konzultaci s opravářem upřednostňuji značku Electolux.
Vybírám z těchto dvou: EWS1266EDW, EWS1277FDW. Podle webových stránek ale ani jedna z nich nemá rozebírací vanu, jako náhradní díl je vedena celá vana včetně ložisek a bubnu (beru jako nevýhodu, když odejdou ložiska, mám smolíka).
Výraznou otázkou a neznámou pro mne je životnost řídící elektroniky invertor motorů. Invertor motor jako takový je spolehlivá věc, ale řídící jednotka je předpokládám složitější než v případě klasického komutátorového motoru (a tím i dražší). Protože očekávám od pračky delší životnost než 3 roky (má představa je 7 let, mám dvě malé děti), chci především spolehlivé zařízení. Doporučili byste mi z tohoto pohledu invertor motor či klasický komutátorový motor (výměna komutátorových uhlíků není finančně příliš nákladná). Hlučnější provoz pračky nevadí, rozdíl ve spotřebě elektrické energie neshledávám jako výrazný. (Prodloužená záruka na invertor motor je fajn, ale bohužel se netýká právě řídící elektroniky motoru.)
Jaká je četnost závad na programátorech uvedených praček? Z okolí znám hned několik případů (ve srovnání s ostatními závadami poměrně častá závada, pračky různých výrobců), kdy se poškodil programátor, který rovněž není levnou záležitostí.
Nemáte někdo osobní zkušenost s výše uvedenými typy? Ideálně někdo, kdo spravuje či prodává pračky, aby byl schopen posoudit poruchovost.
deepman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 28. 4. 2015 11:04

Proto se modelové řady mění, abys nikdy nevěděl, jak se ta tvoje bude chovat. Máti si koupila dražší El. na radu opraváře, aby jí vydržela. Je od spoda asi 30 čísel rezavá jak liška. Ale pere a drží.
Životnost pájení, elektrolytů a dalších součástek uvnitř pračky není navrhovaná na 7 let. Nebo možná je a nedaří se :D
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod deepman 28. 4. 2015 11:38

EWS1266EDW je výběhový model, už se jen doprodává. V prodeji je od 09/2012, takže by nějaké reference o poruchovosti a spolehlivosti být mohly.
deepman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brasci 1. 9. 2015 18:44

Potrebujem radu, SAMSUNG WW 60J5213JW vs. ELECTROLUX EWS1074NEU

Ktoru z tych dvoch? Alebo aku, spredu plnenu, hlbka max 45 cm cena okolo 400 - 460, kludne aj menej.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod -pb- 1. 9. 2015 19:03

do bytu na pronájem jsem koupil tuhle
https://www.mall.cz/pracky-predni-plnen ... u?v=575810
z těch dvou bych vzal electrolux
-pb-
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka