Rychlo dotazy

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod CHiP 2. 2. 2011 12:06

U auta to teda vyzkouším, ale bus může jet na volnoběh, možná ani těch 5km/h nejede, trochu přibzrdím na ledu a trrrrrrrrrrrr od ABS :D
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 2. 2011 12:07

Slawall píše:Btw jak tady jednou bylo video z USA jak všichni klouzali z kopce a j se divil, že jim nefará ABS, tak jsem to testoval a do rchlosti cca 20kmph ABS nefunguje.

Ale tak, schválně si zkus, když jedeš dolů po zledovatelým kopci 30km/h, dupnout na brzdu a uvidíš, že i když ti ABS cvaká, tak stejně nezabrzdíš. Zase nedělejme z ABS kdovíjakého zachránce. na ledu ti je platný jako pumpa na saně
anonymni

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 2. 2011 12:07

záleží na podkladu, mě se někdy neozve vůbec, na sněhu vždycky
Anonymni

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 2. 2011 12:07

přesně tak, ABS není samospásné
Anonymni

Odeslat příspěvekod CHiP 2. 2. 2011 12:08

_maty_ píše:přesně tak, ABS není samospásné

Na busu bych radši kdyby ABS nebylo, akorát prodlužuje kurevsky brzdnou dráhu a nejde vypnout :-S
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 12:10

Lukasoj píše:
Slawall píše:Btw jak tady jednou bylo video z USA jak všichni klouzali z kopce a j se divil, že jim nefará ABS, tak jsem to testoval a do rchlosti cca 20kmph ABS nefunguje.

Ale tak, schválně si zkus, když jedeš dolů po zledovatelým kopci 30km/h, dupnout na brzdu a uvidíš, že i když ti ABS cvaká, tak stejně nezabrzdíš. Zase nedělejme z ABS kdovíjakého zachránce. na ledu ti je platný jako pumpa na saně

To ani nevtrdím a kdo si myslí, že mu ABS na ledu je zázrak je blázen. Celkme často jezdím po takovém kopci, kde je prakticky jen led...
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 2. 2011 12:13

Se mi asi líp jezdilo bez něj, tuhle výbavu bych oželel, ono to je dost nepříjemný a nevyzpytatelný...
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 12:17

Nevyspytatelné to není, když chci aby to zafungovalo, tak šlápnu tak ať začne kopat, když to nechci dá se zabrzdit i bez toho. :) Chce to zvyk a cvik. :)

Naopak když jsem testoval dodávku bez ABS, tak při zadupnuí na sněhu jsem se šprajcul na štorc na cestě. A to jsem chctěl jet pořád rovně.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 2. 2011 12:23

Právě že někdy mi pedál spadně, ikdyž tlačim jemně. :eh Spíš ty bys měl trénovat bez něj. To mě naučilo pouštět a mačkat brzdu relativně rychle, abych moh řídit a přitom brzdit. :-) Už mě to "suplování abs" jednou asi zachránilo *****, když sem ještě jezdil Daewem...
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 12:24

No tak na sněhu jsem bez ABS vlastně ještě ani pořádně nejezdil, ale s tou dodávkou pře prázdniny hodně a tam mi ani nechybělo, na suchu ani na vodě...
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 2. 2011 12:24

Taky záleží kde to ABS je. Někde je užitečný, a v některých autech je upe na *****, ptž to kope, jen se podíváš na pedál brzdy, že jo!!!!!!!
anonymni

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 12:26

No nejspíše jo. :) Mi to vlastně v Laguně kope až když jde fakt do tuhého.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 2. 2011 12:29

Já u Fiata přibržďuju, fakt z lehka a najednou si začne kopat fakt fest a pedál de dolu, někdy zkoušim i prudší zabrždění a skoro nekope... Když ABS neni, tak stačí jenom rychle korigovat směr (když auto nebrzdí rovnoměrně) a v nouzi pouštět brzdu. A ze zledovatělech kopců sjíždim ve sněhu, kterej je za krajnicí. :-)
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 2. 2011 12:30

Zledovatělý kopce je nejlepší sjíždět, takhle, mám to vyzkoušený a nesjíždím ej už jinak. Jedeš dolů, a když vidíš, že nebrzdí, tak auto otočíš přes ručku opačným směrem(jedeš jakoby z kopce dolu a couveš) pak dáš jedničku plnej, a krásně zabrzdíš
anonymni

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 2. 2011 12:36

Já tou jednou stranou auta ve sněhu taky brzdim dobře a je to míň riskantní, než se otáčet na ručku. :-) Ale asi to je jak kde, někde kde je dost místa to asi nebude špatný. :-)
TS
Pajjoun
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka