Rychlo dotazy

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 2. 2. 2011 11:03

Jo zprávy, konkrétně ty odpolední na Nově bylo to první co jsem viděl v HD na svojí televizi když jsem jí koupil. Koukal jsem na ně a ani mi nešlo o to co dávají, kochal jsem se obrazem.:)
myšpulín
Inventář

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 2. 2011 11:13

Když brzdim na kluzčim povrchu, tak se mi pedál i s minimem síli zaboří do podlahy, kope a slyšim bzučení od něj i od kol. To sou normální projevy ABS a nebo mam zase něco extra? :D Dřív sem totiž v zimě nikdy nejel autem s ABS a musel sem brzdu povolovat sám. :nenapadne
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod Oops! 2. 2. 2011 11:18

jj normální. Svítí ti kontrolka ABS? Jestli ne, tak je to ok.
Oops!
Stříbrný avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 11:20

Btw jak tady jednou bylo video z USA jak všichni klouzali z kopce a j se divil, že jim nefará ABS, tak jsem to testoval a do rchlosti cca 20kmph ABS nefunguje.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 2. 2011 11:24

Oops!: Kontrolka někdy svítí a někdy ne, stejně jako kontrolka ručky. :D Navíc teď začal blbnout i otáčkoměr, takže kontrolkám nebudu moc věřit, dokud nerozeberu a nepročistim palubku. :D
Slawall: Mě to dělá právě při nízkejch rychlostech tohle kopání a bzučení. Při vyšších se mi nikdy nepropad a šlo inteligentně dávkovat.
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod .kenny. 2. 2. 2011 11:26

Slawall píše:Btw jak tady jednou bylo video z USA jak všichni klouzali z kopce a j se divil, že jim nefará ABS, tak jsem to testoval a do rchlosti cca 20kmph ABS nefunguje.

Heuréka!
I'll just leave this here.
.kenny.

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 2. 2011 11:47

Slawall píše:Btw jak tady jednou bylo video z USA jak všichni klouzali z kopce a j se divil, že jim nefará ABS, tak jsem to testoval a do rchlosti cca 20kmph ABS nefunguje.

na jakým autě? Mně přijde, že u Fabie i Octy funguje :hm
anonymni

Odeslat příspěvekod CHiP 2. 2. 2011 11:47

Mě teda ABS funguje ještě při nižších rystech, jak na autě, tak i na busu. U busu určitě ještě při 5km/h povolí kola :-)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 2. 2011 11:50

nesmysl, vždyť právě na sněhu když se dobržďuje tak se abs ozve i při nižší rychlosti jak 20km/h
Anonymni

Odeslat příspěvekod CHiP 2. 2. 2011 11:51

Pajjoun píše:Když brzdim na kluzčim povrchu, tak se mi pedál i s minimem síli zaboří do podlahy, kope a slyšim bzučení od něj i od kol. To sou normální projevy ABS a nebo mam zase něco extra? :D Dřív sem totiž v zimě nikdy nejel autem s ABS a musel sem brzdu povolovat sám. :nenapadne

To leda že by jsi tam měl nějakýho brzdovýho asistenta, jinak je to teda divný projev. Normálně se pedál nikam nepropadne i když maká abs. Jen to do něho kope :-]
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod bleach 2. 2. 2011 11:55

btw nedavno jsem videl trolejbus, jak se nemohl na ledu rozjet ze zastavky :)
bleach
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 2. 2. 2011 11:59

Jo, některý mají ASR spíš na škodu než ku pomoci :mrgreen: Ubere to moc výkon na motoru a smůla ...
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 12:02

_maty_ píše:nesmysl, vždyť právě na sněhu když se dobržďuje tak se abs ozve i při nižší rychlosti jak 20km/h

Ale ***** nesmysl, bylo to vidět i na tom videu a já si to testoval, když jsem jel cca 15kmph a dupnul na sněhu na brzdu, tak se mi zablokovaly kola.

R Laguna

Samozřejmě to mám na mysli tak, že teprve u této rychlosti zadupnu pedál. Když jedu 50 a zadupnu pedál, tak ABS kope až do zastavení.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 2. 2011 12:05

prostě nesouhlasím :-) mě to dělá i při nižších rychlostech než 20km/h
Anonymni

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 12:06

Tak nesouhlas, mi to dělá tak jak píšu. :)
Slawall
Vošický lover

Předchozí stránkaDalší stránka