Inteligentní dům - máte nějaký zkušenosti?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Honza42 19. 1. 2009 22:25

Když vytápíš na stabilní teplotu trvale celej barák ( v noci trochu ztlumíš), tak se teplota zdí od teploty v místnosti prakticky neliší (u dobře izolovanýho baráku), a je tam skvělá tepelná pohoda.
Když poctivě reguluješ a vytápíš jen když tam jsi, tak je tam sice teplo, ale všude studeně táhne (jako na chalupě když přijedeš na víkend), protože zdi jsou studený. Tím se dá asi dost ušetřit, ale na mne by to nebylo.
K podlahovýmu topení: Právě díky kvalitním izolacem dneska používaným mně to přijde na nic. Jediný ztráty jsou dnes oknama a tudíž klasický radiátor pod oknem se mně zdá nejrozumnější řešení - topit proti místu kde je ztráta. Stejně dneska postačí radiátory jen teplý, takže nic moc prach nevíří.
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod Max9 19. 1. 2009 22:36

mlaskac píše:Honza42: dovolim si nesouhlasit i kdyz zaver je jasny, pokud to dela pro komfort neusetri pokud pro usporu usetri citelne. Ja napr zjistil ze diky 20cm polystyrenu jsem penize za podlahovku defacto vyhodil z okna, protoze pocitove ta podlaha NIKDY nebude hrat.

Ad doladovani, ano to mozna pro rodinu s detma ale pokud se v baraku vyskytuju sporadicky rozhodne ocenim programovani jednim kolecmek vyberu dovolena navolim do kdy to trva a jedu a barak si vesele vrni na 18oC vsude a je to znat.

sice vaší debatě nerozumím, ale navolit si dovolenou umí dnes každý lepší termostat, včetně wireless a ovládání přes GSM je taky zcela běžnou součástí nabízeného příslušenství.
Individuální regulace místností se udělá jednou a pak se na ni nešahá...
Max9

Odeslat příspěvekod HondaMan 19. 1. 2009 22:41

Max9: Mlaskacovi nerozumí asi nikdo (ani ti, kteří se tímto živí) :)
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod OS 19. 1. 2009 22:44

mlaskacovi už jsem porozuměl, ale dalo to práci. Musíš mít cit pro jeho kódování řeči. :)
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod Moucha 19. 1. 2009 23:06

mohu doporučit inteligentní vanu, nastaví se teplota a jak se napustí tak vana pípne, že je koupel připravena :D
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod siol.a 7. 12. 2012 17:32

My jsme tu všichni úplně blbí.
Dálniční predátor
siol.a
Inventář

Odeslat příspěvekod D1.8T 7. 12. 2012 17:43

Hezká premiéra na fóru. :)
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod frantalop 7. 12. 2012 17:45

Strč si to do anusu.
frantalop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m4lcolm 7. 12. 2012 17:46

Co se vám nezdá? Anonymní uživatel si prohlížel tři roky starou diskuzi a tak ho zaujala, že se rozhodl zaregistrovat a přispět svou trochou do mlýna. :D
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod volivovej volej 7. 12. 2012 18:00

Pořád nechápu, že si ti borci neuvědomují, jak blbou reklamu si na sebe dělají a jak nedůvěryhodně se tím vykreslej...
volivovej volej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas063 7. 12. 2012 19:01

nepotřebuju inteligentní dům, ještě by byl chytřejší jak já...to určitě! :pozor :D
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Vana666 8. 12. 2012 07:47

ovšem když už se to otevřelo znova tak musím souhlasit s tímhle:

Honza42 píše:Pro rodinej domek mně to přijde úchylárna. Stejně je izolovanej dům jako celek proti venku, zatímco izolace mezi jednotlivými místnostmi stojí za pendrek. Takže regulací v jednotlivých místnostech se zas tak moc neušetří. Během první sezóny se doladí jednotlivý kohouty a dalších 30 let se na to nešáhne.í.

z toho taky vyplývá že si inteligentní dům a a celý Panliving můžou strčit ...
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod S474N 10. 12. 2012 17:43

Me by spis zajimalo, na jakym protokolu jim to beha, co je tam pouzito jako zakladni ridici jednotka nebo jestli to komunikuje mezi sebou a tyhle veci.

Vana666: obavam se, ze inteligentni dum nedela pouze regulace topeni. Navic to co rikas zapomina na jednu vec, muzu si kuprikladu v ruznych mistnostech topit na ruzne teploty a do toho jeste zohlednit i otevrena okna atd.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nováček

Odeslat příspěvekod M@C 10. 12. 2012 18:34

Kamarad letos na podzim dostavel barak, a protoze je to ajtak a hracicka tak si ho udelal taky inteligentni :-)
Ma to rizeno pres http://www.loxone.com/Pages/cz/ a fakt to neni jen o topeni.
Ma na to napojeno vlastne vsechno, vsechny zasuvky, osvetleni, vsechny vypinace, venkovni rolety, vrata od garaze, vytapeni, pristupovy system, casem i kamery s alarmem. Dokonce to napojil i na satelitni prijimac :-)
Ma po dome natahano nekolik kilometru el. kabelu :-) Dokaze si ted i nezavisle programovat vypinace, jednim vypinacem muze rozsvitit vice svetel, proste je jen na nem jak to nastavi a pripadne zmeni bez toho aby musel znovu tahat kabely.
Jde to ovladat na dalku pres webove rozhrani nebo applikaci z mobilu, jdou tam programovat ruzne predpripravene sekvence, ze kdyz vecer otevira garaz tak se mu automaticky rozsviti prijezdovka a vchod atd., to uz fakt zalezi jen na jeho pozadavcich a fantazii.
Muze si na to napojit meteostanici nebo internetove pocasi a to mu muze ovladat topeni, zaluzie...
Na jednu stranu ho to stalo par desitek tisic za miniserver a kabely navic, na druhou stranu usetri za ruzne RJ, kotle, vrat, garaze, zaluzii, kamer, a ma ovladani pres jedno prehledne rozhrani.
Az budu stavet tak do nejakeho takoveho systemu taky pujdu, protoze jsem ajtak a hracicka :-D
Volvo S80 3.2 A/T AWD 179 kW '11
Volvo V70 3.2 A/T 175kW '09
M@C
Štamgast

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 10. 12. 2012 18:50

Hlavně je fajn, když se tohle všechno zblázní.. 8-)
Mr.Semtex
Hodnostář

Předchozí stránkaDalší stránka