oživeno: hodinky vybrány!

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ace2 13. 2. 2009 00:56

TomZ píše:Jak to je s japonskyma strojkama? mam se bat? Me prijde,ze napis, ze je strojek ze svycarska taky uz dnes moc nic neznaci, ale odbornik na to nejsem, takze netusim.. tusi nekdo?

Ne nic tim nezkazíš. Mechanika od Seika je vůbec jedno z toho nejkvalitnějšího. Seiko nejenže umí a dělá dobré a drahé hodinky, ale v minulosti experimentoval se strojky a vymyslel pár unikátních řešení. Jedno z nich bylo například klasický mechanický automatický strojek, který ovšem vytvářel elektřinu pro digitální zobrazení času. Takže v podstatě mechanické digitálky. Taky to na tu dobu stálo velmi mnoho dukátů. Též Seico své mechanické strojky dodává jiným výrobcům.

Z pohledu prostého člověka, pochopitelně značka Seiko přípomíná spíše low costový trh. Na druhou stranu by mi bylo líto si koupit za 80 tis Breitlingy, což jsou jen image hodinky co kromě image letectví nic nepřidají. Mimochodem pro letectví jsou Breitlingy v podstatě v praxi nepoužitelné, krom tuším jedné řady s Quartz strojkem ovšem, což je zase problém. Asi neblíže se k ideálním leteckým hodinkám přiblížil jen Fortis. (A vojenské modely od Seiko)

Jinak po technické stránce obyčejných a cenově dostupným hodinek jsou dle mého názoru nejvymakanější hodinky od Citizenu v řadě ProMaster, za 25 tis kč (v ČR a v obchodě) bych řekl dostaneš nejvybavenější hodinky v poměru cena, výkon, výbava. Tj, rádiem řízené, solárně dobíjené (90 dní rezerva), se safírem a v titanu. To pak ve srovnání s Breitlingama za kilo který neumí téměř nic a ještě jsou nepřesný (denní odchylka kolem 5 vteřin) je pak poměrně složitý srovnání. A všimni se že každý kdo chce oslnit Breilingama si zásadně koupí oversized model s leštěným tahem a modrým ciferníkem, už na to začínám být alergický. Znalci si koupí většinou jinou laicky neznámou značku.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 13. 2. 2009 01:01

Ty podivné stupnice to je E6-B počítač (logaritmický pravítko) originál vypadá viz níže a výrobci se to snaží naroubovat do hodinek. V praxi na hodinkách obtížně použitelný. Málo kdo na tom umí alespoň základní výpočty. Jinak kdo lítá profesionálně tak z toho má zkoušky. Jinak to má ještě druhou stranu a tam se zakreslují snosy větru, kurs a směrník a pak se vypočítává snos větru, nebo naopak.

Obrázek
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Předseda 13. 2. 2009 01:08

Breitling dělá nádherny hodinky :tleskani A navimetry jsou klasika.. to je prostě dokonalost :love:
I shock the angel in you...
Is that what devils do?

I need to know now - can you love me again?
Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod Předseda 13. 2. 2009 01:12

jop ale ace ma pravdu - Citizen děla taky good good. Takovy nighthawky s eco-drive taky dobrá pecka.
I shock the angel in you...
Is that what devils do?

I need to know now - can you love me again?
Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod M@tezz 13. 2. 2009 01:18

Mno nevím, mít na to, tak si breitling nebo rolex nekoupím. Jsou to takové moc profláklé značky a mám z nich pocit, že je má ten, kdo chce ukázat, že si je může dovolit. No a jestli je to navíc tak trochu leštěný prd, jak píše Ace ... A jako bonus si o člověku budou všichni myslet, že jsou to kopie za 3000 :)
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007

Odeslat příspěvekod ToMMyK 13. 2. 2009 01:28

jj. to je ten pruser...a navic ty kopie stejne 90% lidi nepozna, takze "falesne" budou dycky vsecky.
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Moderátor

Odeslat příspěvekod M@tezz 13. 2. 2009 01:33

Takže Patek Philippe, jako má náš oblíbenec Šerkézy :)
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007

Odeslat příspěvekod Honny 13. 2. 2009 01:52

Až budu bohatý, koupím si Fortisy... :)))

A do té doby mi musí vydržet Seiko 5 snx993 a Traser Supersport black...

Mmch, má tu někdo Seiko Orange Monster?
x_X
Honny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jouda.II 13. 2. 2009 08:14

M@tezz píše:Mno nevím, mít na to, tak si breitling nebo rolex nekoupím. Jsou to takové moc profláklé značky a mám z nich pocit, že je má ten, kdo chce ukázat, že si je může dovolit. No a jestli je to navíc tak trochu leštěný prd, jak píše Ace ... A jako bonus si o člověku budou všichni myslet, že jsou to kopie za 3000 :)

Acemu nesmíš úplně všechno věřit. A ten, kdo se v tom trochu vyzná, pozná fake na první pohled. Další věc je, že člověk nenosí jenom jedny hodinky, takže tady mám ještě i jiný kousky (Omega, Tag Heuer, Tissot)
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod TomZ 13. 2. 2009 08:51

Taky si myslim. Clovek co se v tom vyzna, tak pozna co jsou kvalitni hodinky a co je fake. Na druhou stranu clovek co se v tom nevyzna bud bude obdivovat "krasu" hodinek a nebo znacku ala Rolex, aniz by dokazal posoudit pravost. Ja jelikoz moc hodinkam nerozumim a chtel jsem celkem levne (5-6k), tak jsem s i koupil ty co se mi libily a jsem spokojeny.
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod Hond4r 13. 2. 2009 09:33

Honny píše:Až budu bohatý, koupím si Fortisy... :)))

A do té doby mi musí vydržet Seiko 5 snx993 a Traser Supersport black...

Mmch, má tu někdo Seiko Orange Monster?

Monstra né, ale mám naprodej černé Samuraie.
Speed doesn't kill. Driving like an idiot does.

Každý strážník si přál být policistou..
Hond4r
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Honny 13. 2. 2009 13:19

Ocel? Na tahu?

// btw, kdybych si kupoval Breitlingy, tak Steelfish a ne Navitimer... názor z opačného tábora 8-)
x_X
Honny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jouda.II 13. 2. 2009 15:17

Honny píše:Ocel? Na tahu?

// btw, kdybych si kupoval Breitlingy, tak Steelfish a ne Navitimer... názor z opačného tábora 8-)

Kdybych si kupoval další hodinky, tak bych si taky možná vybral něco jinýho, ale já chtěl chronograf, tak jsou to Navitimer.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod ace2 13. 2. 2009 19:01

Já osobně preferuju Omega řada SeaMaster model Planet Ocean

Obrázek

Popřípadě pak Fortis, tam se ovšem neumím rozhodnout, zda učelné a jednoduché, nebo toto

http://www.dealingtime.com/upload/album ... ograph.jpg
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod powerball 13. 2. 2009 19:04

tyjo hodinky v cene slusny ojetiny :D to je drsny :D
seek discomfort
powerball
Powerman

Předchozí stránkaDalší stránka