rozdiel v prednych xenonovych svetlach u Passata B5

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod gembler 3. 8. 2008 08:41

aky je rozdiel medzi Obrázek a Obrázek ?

tie prve som pocul ze su bi-xenony a tie druhe ma sused a tiez su to xenony... ak su tie prve bi-xenony tak potom preco ma touareg Obrázek pri bi-xenonoch dve sklenene gule a passat pri bi-xenonoch Obrázek len jednu?
gembler
Nováček

Odeslat příspěvekod 911 3. 8. 2008 09:17

ja myslim, ze oboji u passatu je bi.
a touraeg ma druhou guly, aby to dobre vypadalo. ale je tam normal halogen.
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod gembler 3. 8. 2008 10:48

ja si myslim ze tam bude skor rozdiel len v dizajne-umiestneni ziaroviek, pri tomto svetle Obrázek ked su rozsvietene stretavacie svetla (zlta sipka) svieti biele svetlo-xenon ked sa zapne dialkove svetlo zacne svietit halogen (fialova sipka) a luc je viac taky do zlta... bocna ziarovka (oranzova sipka) je smerovka...

pri tomto svetle Obrázek svieti stretavacie svetlo do biela-xenon (cervena sipka) a pri zapnuti dialkovych sa rozsvieti aj halogen (zelena sipka) a tak isto je luc viac do zlta ako do biela... no a v strede (modra sipka) je smerovka

pri touaregu je pri stretavacich aj dialkovych stale luc biely...

keby to bol bi-xenon tak by sa mal menit naklon xenonu (alebo parabola neviem ako sa to povie :-[ ) ale stale by malo svietit jedno a to iste svetlo...
Naposledy upravil gembler dne 3. 8. 2008 10:52, celkově upraveno 1
gembler
Nováček

Odeslat příspěvekod Předseda 3. 8. 2008 10:50

první obrázek jsou xenony. druhy normál halogeny. To že si tam dá někdo xenony jak HID sadu je jina věc, ale z vyroby jsou to halogeny.
A tuareg má tyhle světla jak pro bi-xenony tak pro norální halogeny. Tuhle mě to právě zarazilo, že si říkam kde to má ostřikovač tak dobře schovanej že neni vidět a pak zjistim že je to halogen.. docela ftivpný mit na Tuaregu halogeny :D
I shock the angel in you...
Is that what devils do?

I need to know now - can you love me again?
Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod gembler 3. 8. 2008 11:00

předseda, sused ma tovarenskeho passata a na 100% ma xenony od vyroby lebo ma ostrekovacie svetiel a nema koliecko pre manualne natacanie svetiel a ma tieto svetla Obrázek

dalsi passat je z nemecka ma taketo svetla Obrázek ma ostrekovace svetiel a tak isto nema koliecko pre manualne natacanie svetiel

passaty ktore maju HIDxenony alebo obycajne halogenove ziarovky maju dva koliecka - jedno ktorym regulujes podsvietenie pristrojovoej dosky a druhe koliecko ktorym regulujes naklon svetiel (cervena sipka) Obrázek a tie ktore maju tovarenenske xenony maju len jedno koliecko na regulaciu podsvietenia pristrojovoej dosky (zelena sipka)
Naposledy upravil gembler dne 3. 8. 2008 11:10, celkově upraveno 1
gembler
Nováček

Odeslat příspěvekod Předseda 3. 8. 2008 11:05

gember: f tom případě zajímavý. nikdy jsem nepotkal passata kterej by měl xenony jako tvuj soused s ostřikovačema.
Is that what devils do?

Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod gembler 3. 8. 2008 11:19

Obrázek Obrázek
gembler
Nováček

Odeslat příspěvekod Předseda 3. 8. 2008 11:26

pěkny. tak to je muj prvni :) Tak pošli dotaz i s obrazkama na importera VW nebo zkus vwclub.cz
Is that what devils do?

Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod Jim 3. 8. 2008 11:28

je možný, že tam původně byly xenony a pak se daly halogeny s HID sadou...ale z fabriky to nebude... :hm
Fabia RS Dieselpower - 274PS@578Nm - EX
BMW 335Cd Dieselpower - 340PS@707Nm
Jim
TDI tuner roku 2007

Odeslat příspěvekod Auto1 3. 8. 2008 11:29

Pánové,máte v tom trochu zmatek..

Bixenon Obrázek
Xenon Obrázek

ostřikovače světlometů u VW group mohou být i u obyčejné čiré optiky bez projekčních světlometů nebo xenonů,
(co si objednáš,to dostaneš)
ovšem opačně nelze,xenony mají ostřikovače světlometů vždy,pokud jsou z výroby.
Auto1
Servismen

Odeslat příspěvekod gembler 3. 8. 2008 11:48

aky je princim bi-xenonov u VW?
moja domienka bola:
1, ci su zapnute stretavacie alebo dialkove vzdy je svetelny luc do biela (5500kelvinov)
2a, ked je v prednom svetle jedna xenonova vybojka tak sa pri zapnuti dialkovych svetiel natoci uhol/sklon/parabola ale stale svieti jedno a to iste svetlo
2b, ak su v prednom svetle dve xenonove vybojky tak pri stretavacich svieti jedna vybojka (jedno svetlo) pri dialkovych sa rozsvieti aj druha vybojka (druhe svetlo)
gembler
Nováček

Odeslat příspěvekod Předseda 3. 8. 2008 12:05

gembler: xenon = dálkový halogen a potkávací xenon zaroven. Bi-xenon = pro dálkový i pro potkávací je xenonová výbojka. Pri přepnuti na dalkový se jen posune clona.. Pokud je dalkovy svetlo od potkavaciho zvlast - ma svoji čočku tak v kazdym je xenonova vybojka. Pak svítí jen dálkovej xenon.

Kdyžtak mě opravte.. :oops
Is that what devils do?

Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod mimi14 3. 8. 2008 15:56

bixenon ale moze byt aj tak ze mas cocku s xenonom a klasicku parabolu kde sa ti pri dialkovych len ta cocka s xenonom pridvihne vyssie a je bez clony a smaozrejme aj prida halogenove dialkove. Tak su bixenony u BMW apson co ja viem. Ale pokial pustis len svetelnu hukacku tak pusti len halogen v dialkovych, naco by pridvihoval alebo daval prec clonu z xenonu ked to potrebujes len bliknut. A ked su 2 cocky tak v tej druhej je len halogen, do dialkovych sa nedava xenon lebo kym by sa zapalil plyn tak by to chvilu trvalo a na svetelnu hukacku napriklad je to nepouzitelne.
Ale stale neviem ako funguje bixenon u novej A4 ked tam ma len 1 cocku a nic viac. Asi je to clonou alebo nadvihovanim cocky riesene. Ale co sa stane ekd mam svetla vypate a chcem dat len svetelnu hukacku? To mi akoze zapne len ten jeden xenon co tam ma a hned ho vypne? potom sa dost rychlo moze opotrebovat a plus kym sa zapne poriadne tak to v letnom slnku ani moc neuvidim ze na mna niekto zablikal. Alebo sa mylim? Opravte ma ze ako to je
BMW 520i M50 150k. <<-- bohužiaľ ex. Vydržalo 1 deň.
Pamätajte si. Nikdy nepožičiavajte 150k RWD chalanovi čo má 70k FWD.
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod 911 3. 8. 2008 22:44

jo mimi v prvnim odstavci trochu opravil precedu.

druhy odstavec nevim, ale urcite nebude houkacka xenon. neni technicky mozne

jinak poznamka ke vsemu vyse : zadne VW nema dva xenony. pokud sou tam dve cocky, tak je v jedne halogen. bixenon je jen naklopeni clony, zadny jiny xenon nesviti.
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod mimi14 4. 8. 2008 16:18

911: ano niektori si naozaj mysllei ze VW ma 2 xenony kvoli cockam :D
Ale spat k tej A4, ako je teda svetelna hukacka u novej A4 ked ma len jednu cocku a nic viac? cize ma len jednu xenonovu vybojku. Mam vypnute svetla a chcem bliknut, co sa stane? Rozsvieti sa xenon? alebo co?
BMW 520i M50 150k. <<-- bohužiaľ ex. Vydržalo 1 deň.
Pamätajte si. Nikdy nepožičiavajte 150k RWD chalanovi čo má 70k FWD.
mimi14
Inventář

Další stránka