Opel Corsa 1,2l, 3 dv. - dobrá volba?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Gildorion 11. 2. 2008 23:14

Zdravím,
poklidně si dospořuju peníze na nový Pro Ceed, když tu ráno jedu kolem blízkého autosalonu a tam se skví 10 měsíců stará předváděcí Corsa ve slušné výbavě se zárukou a zajímavou cenou. O Opely jsem se nicméně předtím vůbec nezajímal, tak bych byl rád za komentář odborníků, zda jde o přiměřenou nabídku.

Oproti Pro Ceedu je výhoda, že bych se úplně nevydal z peněz a měl slušné auto, které se mi líbí (zatím jen vzhledově, i když ani parametry nejsou špatné). Trochu se ale bojím slabšího motoru (59 kW oproti 80 u Pro Ceedu). Myslíte, že pro začátečníka, který zřídka jede přes stovku 1,2l stačí? Nevím, jak se chová Corsa, ale 1,3l Fiesta mi příjde především při zrychleních líná, tak se toho trochu bojím.

Nakonec odkaz a díky za každý tip
http://www.bsauto.cz/index.php?action=section&id=7312&catalogue_7312_46_offset=26
Gildorion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 11. 2. 2008 23:22

Predvadecka s 30tkm... s tim jezdil kdo mel ruce, nohy. Kdybys bral skladovku z roku 2007 s 0km najeto, tak bys mozna nejakych 40 tisic z ceny dolu dostal i tak. Do tohoto bych asi nesel.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Dix_ 11. 2. 2008 23:24

Ta 1.2 jezdí dobře.Akorát pozor,má ostřejší brzdy.Jinak je v Corse pocit jak v Astře.

Dojmy z října 2006:

Tak já ji řídil minulý rok v říjnu a byla to ta 1.2 59 KW,dojmy níže.

No byla to 5dv.,Esentia,1.2 59 KW.Mě ji nechal řídit kamarád na zkušební jízdě,prodává Opely v Olomouci.Jako pokud nechceš závodit,tak ta 1.2 je dobrá,příjemnej motor.ten volant a sedačky vyhřívanej bych doporučil a BT taky a rádio s MP3.Volil bych 5.dv. variantu.

Takže zpracování velmi dobrý,už dveře zaklapání dveří dobrý,nic nevrže,potom podvozek dobrej,sice nebyl vyzkoušenej v extremu,ale vypadá,že bude sedět dobře,motor 1.2 59 KW do 80 línejší,pak jede líp,brzdy ostřejší nástup,to mě vyhovuje,má komfortní blikání,sice páčky bez aretace,ale to si jde zvyknout,audio dobrý na základní rádio s MP3,ovládání ovladačů topení a větrání v pohodě,šaháš po paměti.Ideální motor 1.3 CDTI 66 KW.Mě ty sedadla vyhovovaly,já jsem menší postavy,takže mě to nedělá problém žádný auto,ale raději mám sportovní sedačky v tom se sedí dobře.

Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sparrow75 11. 2. 2008 23:27

Jezdím s ní občas v práci a ta 1,2 opravdu není špatná a místa v nové corse taky dost.Ale té předváděčky bych se bál :hm
Mello je jediný,Mello je naše internetové slunce,Mello je náš bůh
a proto modleme se společně Mello náš jediný na nebesích.
sparrow75
Missák Garáže 2010

Odeslat příspěvekod Dix_ 11. 2. 2008 23:29

Taky jsem pro funglovku. :)
Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Dix_
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kefish 11. 2. 2008 23:30

p0etrik píše:Predvadecka s 30tkm... s tim jezdil kdo mel ruce, nohy. Kdybys bral skladovku z roku 2007 s 0km najeto, tak bys mozna nejakych 40 tisic z ceny dolu dostal i tak. Do tohoto bych asi nesel.

100% souhlas, jen dodam, ze od BSauto bych si nekoupil ani sadu zarovek.
Jsem podpisový virus. Prosím, zkopírujte si mě, abych se mohl rozšířit.
kefish
Štamgast

Odeslat příspěvekod Gildorion 11. 2. 2008 23:33

Je to dilema, neojete tam maji taky, ale za vyrazne vyssi cenu, to uz bych se zase hodilo priplatit na toho Pro Ceeda. Kazdopadne neni to auto na porad, chci ho na nauceni a po nejake dobe se muze prodat, pak let snad vydrzi. Na tehle 30k ojetine me nejvic zaujala vybava a cervenocerny interier. No jeste bych mohl zkusit ukecat neco z ceny.
Gildorion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gildorion 11. 2. 2008 23:33

kefish píše:
100% souhlas, jen dodam, ze od BSauto bych si nekoupil ani sadu zarovek.

Hopla, spatne zkusenosti?

Edit: Tak uz jsem to dohledal, zalezi, na koho narazis :?.
Gildorion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kefish 11. 2. 2008 23:43

Gildorion: Ja tam jen dvakrat nakupoval dily a zkusenosti velmi spatne. Jinak cerpam z referenci, ktere jsou vesmes otresne.
Jsem podpisový virus. Prosím, zkopírujte si mě, abych se mohl rozšířit.
kefish
Štamgast

Odeslat příspěvekod NiceOne 12. 2. 2008 09:22

No ja nevim ProCeed a Corsa. ...vzdyt to je hodne velkej rozdil. V prve rade bych si ujasnil co vlastne chci.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod bexxx 12. 2. 2008 09:51

Tak já bych šel asi do ProCeed ta Corsa muže bejt volítaná,kdo ví kdo s tím jak jezdil a přece jen nový je nový když na to máš,tak bych ho vzal asi radši
bexxx
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Tlumex 12. 2. 2008 12:16

No Bsku bych se taky vyhl, kamos tam v bazaru koupil VB 2,2Dti a byl to byvaly sluzebak, v servisce se drobitek zapomeli zminit ze se motor potkal a byl dost prasacky opraveny! Dalsi zkusenost byla meli tam BMW 530D na poslech to sevelilo slusne ale nejak chybel zatah turba, pak z nich vylezlo ze to turbo je v haju! Ale na inzeratu meli napsany stav auta vynikajici :mrgreen:
S25->ME45->S65->CX65->M65 ->SE750i -> P1i -> Gigabyte gsmart S1205, Gigabyte 1345, Samsung galaxy duos, Samsung Core
Skoda 125L ->Opel OmegaB 2.0 16V GL-> Toyota Auris 1,6 LUNA
Opel te musi bavit :-)
A me uz nebavi :-D
Tlumex
Nováček

Odeslat příspěvekod Skyline 12. 2. 2008 13:57

Gildorione, 30k predvadecich km je to nejhorsi, co to auto mohlo zazit a ja bych se po takovych autech nedival vubec. Jestli ti nevadi ojete, pak bych sel do "normalni" ojetiny, ktera mela jednoho majitele - najete to bude mit stejne, mozna min a znicene to nebude ani z poloviny tak moc, jako ta predvadecka.

Jinak k predvadeckam obecne, spousta je jich po mensich ci vetsich tukanich, nikde se o tom pritom nemas sanci dozvedet, protoze se vse odbyva bez policie a opravuje ve vlastnim servisu. Podle tvych prispevku jsi mlady a nezkuseny, idealni "hejl", ktereho se budou snazit odrbat, co to jen jde a s velkou pravdepodobnosti se jim to podari. Doporucuju tedy:

a) dal sporit na nove;

b) koupit mirne jete auto od prvniho majitele, ktery je soukromou osobou a prodava auto na inzerat - v pripade problemu mas mnohem vetsi sance se k necemu dostat zpatky. Omrknuti auta technikem (lze domluvit v jakemkoliv servise obyvkle za 200-500 kc) a konzultace kupni smlouvy s pravnikem je samozrejmosti. Az budes zkusenejsi, tak to uz zvladnes sam, ale pro tuto chvili bych to videl jako nejrozumnejsi variantu, aby ses zkusenejsim nestal hodne draho.
Skyline
Štamgast

Odeslat příspěvekod ZID. 12. 2. 2008 18:00

Moje odpoved neni tak docela odpoved na otazku, ale nikde jsem to tu nenasel.

A co seat Ibiza?
videl jsem reklamu ze maji akci za 237400
jenze ty letaky nedavaji absolutne zadnou informaci jake auto to je.
pisou jen 5D,klima,central a jeste neco
nevi nekdo jaky motor pripadne jaka verze vybavy za ty penize je?
nikde jsem tuhnle informaci nenasel
ZID.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dix_ 12. 2. 2008 19:07

Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Dix_
VIP uživatel

Další stránka