Ojetina: Mazda 323 vs. Nissan Almera

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ferdus 13. 4. 2007 08:09

Co byste poradili?
Cena +- 150tis.
r.v. 2000 a vys.

Pak mozna jeste Corrola, ale krome 3 dv. se mi to moc nelibi.
Radeji bych 5dv.

Urcite chci nejakyho japonce.

Diky.
ferdus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j2j 13. 4. 2007 09:23

...ani s jedním dle mého názoru neuděláš chybu, já bych se přiklálěl k 323F - má větší vnitřní prostor a variabilnější interiér
j2j
Nováček

Odeslat příspěvekod marepa 13. 4. 2007 11:44

ja bych se priklonil k te corrole .. a 3dverko bych videl jako vyhodu :)
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Odeslat příspěvekod Kowalski 13. 4. 2007 12:02

Já můžu doporučit almeru, o mazdě ani toyotě nic nevím. Toyoty jsou obecně nezničitelné (vlastní zkušenosti se třemi různými modely), nissany z té doby ale taky. Konkrétně almera 2001 je tank. Dávám jí docela zabrat a zatím je 100% bezporuchová (r. 2001, 1.8 benzín, 100tkm). Almera možná bude mít nejlepší jízdní vlastnosti (multilink vzadu), ale ani s jedním autem asi neuděláš chybu, záleží na konkrétní nabídce. Almery ve verzi sport měly velice slušnou výbavu (4x airbag, klima, ABS + EBD + BA, kožený volant, mlhovky...), je jich ale málo a v základu byly dost chudé.
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ferdus 13. 4. 2007 12:09

Corrolu ma bracha (3 dv., 1997) a je to fakt drzak. Jen do toho leje benal a kapaliny, jinak bez problemu. Docela jsme se divil, ze i pro cestujici vzadu je dostatek mista.
Nepotrpim si na nejake vykonne motory. Corrola 1.3 (1349?) mi v poho staci a celkem dobry kompromis. Ty novejsi 1.4 nevim jaky jsou, ale pry ta starsi skoro 1.4 byla lepsi?
Mazda ma pry zase lepsi podvozek.
Nevim jak dobrej je ten benzin 1.5. Do tech novejsich davali pak 1.6. Nejake zkusenosti s nimi?
Nahradni dily jsou drahy asi +- stejne.
ferdus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pepino34 13. 4. 2007 12:46

Mám 626 GF a co vím z klubu, tak Mazda 323 určitě patří na špičku vé třídy.
pepino34
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 4. 2007 12:52

S Nissanom asi chybu neurobis. Otec ich pouziva ako firemne auta a neviem o nejakom vacsom probleme zavinenom autom. Primera ale isla hrozne dolu v kvalite spracovania od spojenia s Renaultom, Almeru posudit neviem, s tou som nejazdil. Primera jazdi super, akurat tu a tam stale nieco vrze.
Kamarad si par mesiacov dozadu kupil Corrolu, myslim '98. A velmi si pochvaluje.
anonymni

Odeslat příspěvekod marepa 13. 4. 2007 13:19

Primera je super GT rocnik 99 :)

jinak nova generace primery se zacala delet jeste pred fuzi..tak nevim, jak moc na jeji spatne vlastnosti mel renault :hm
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 4. 2007 16:16

No v primere jazdi oco od 93 ci 94teho. Odkedy ma ten novy tvar, tak uz to nie je uplne ono. Starsie na tom boli podstatne lepsie. Mozno sa tam prejavil dovod, preco sa nakoniec fuzovali.
anonymni

Odeslat příspěvekod gogo7607 15. 4. 2007 09:35

kup co ti víc sedí a pokud nebudeš mít smůlu na kus, tak nešlápneš vedle, mám Almeru 96 a celkem rezaví , ale jak sou na tom novější nevím,

nezepomeň ani na Civica to taky není špatná volba
gogo7607
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 15. 4. 2007 10:01

Jestli budeš kupovat Almeru, tak jedině 1.8, ty 1.5 to je děs. Almeru 1.8, 5d, rv. 2000 máme doma, spotřeba do osmy litrů. V základu má el. okna vpředu, 2x airbag, manual klima. Jinak dávej bacha na to, že už začíná reznout. V pátek jsem byl v myčce a okolo těsnění předního okna, je tam takový "čuček" na rozrážení vzduchu je celkem slušný puchýř. To samé platí i o pátých dveří, dole pod oknem (už to bylo na reklamaci a je to tam znova).
V Mazdě 323 jsem jel jednou a to jsem byl v náladě :roll: . Jediné co si pamatuji, je to, že palubka mi připadla dost podobná té, co jsem měl v Premacy. Naopak prostor bych řekl, že je větší v Almeře. Do kufru jsem se nedíval :D .
R.
Zekon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod chodac 17. 4. 2007 14:04

Mám Almeru 1,5 sedan, spotřeba je cca 8l (jezní s ní hodně po dálnici) je to rok 2001, klima, centrál 2x airbag metalíza a s největší pravděpodobností jí budu v červenci prodávat za cca 165000 Kč, najeto bude mít 80000 (teď 75000), auto je super, nové pneu elektrony a pod.
U Senohrab Medvěd klek, z oleje flek z motoru stek......
na všechny otázky světa najdeš odpověď ne v bibli, ale v textech Tří sester

Upozornění administrátora: Odstraněn nepovolený odkaz.
chodac
Nováček

Odeslat příspěvekod Jean ViC 17. 4. 2007 14:08

chodac píše:Mám Almeru 1,5 sedan, spotřeba je cca 8l (jezní s ní hodně po dálnici) je to rok 2001, klima, centrál 2x airbag metalíza a s největší pravděpodobností jí budu v červenci prodávat za cca 165000 Kč, najeto bude mít 80000 (teď eb]275000[/b]), auto je super, nové pneu elektrony a pod../quote]

???
Sorry ale napadlo me to :)
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod quasimoto 17. 4. 2007 15:36

ja by som siel do 323F, velmi podarene auto, kamarat mal a bol velmi spokojny
quasimoto
Inventář

Odeslat příspěvekod chodac 18. 4. 2007 10:48

to jean vic:

to si mne trochu *****.l
moje auta jsou vždy s dokumentací, auto jsem kupoval od otce před rokem a to mělo 60000 km, ten ho kupoval od prvého majitele v době, kdy mělo najeto 23000 km, bylo u svolávací akce nissanu,

na stáčení tachometru jsem moc velky srab a hlavně si cenově skoro vůbec nepomohu

Ale chápu, že to byl vtip a na našem přátelství z fóra o Tháliích se nic nemění

Auto budu prodávat pouze v případě, že koupím Mercedes C kombi, který prodává můj klient a hlavně pokud brácha almeru nebude chtít. zatím se tváří, že si ji vezme.

hezký den
chodac
Nováček