Nová Honda CR-V,Santa Fe,Chevrolet Captiva

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod honzoS 10. 3. 2007 19:36

Přemýšlím o novém autě a rozhodl jsem se ke koupi nyní moderních SUV.Nakonec mi ve výběru zůstaly tyto vozy.Chtěl bych požádat všechny uživatele těchto vozů o jejich názor na ně,připomínky,negativa,doporučení atd.
Všem pčedem díky,
Honza
honzoS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza_L 10. 3. 2007 19:38

Dost se mi líbí nové CRV, nejsem ale uživatel. Švagr má starší CRV a je spokojen.
Honza_L
Nováček

Odeslat příspěvekod tomcar 22. 4. 2007 09:58

Já mám captivu 2.0 a jsem velice spokojen tu bych ti vřele doporučil
tomcar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Good 22. 4. 2007 11:02

1. Captiva

2. Santa Fe je už osvědčené

CRV mě nebere.

Odeslat příspěvekod T.E.CH 23. 4. 2007 10:24

Mě zas CRV bere....takže CRV. :D

Pravda je to drahý jak cyp. :?
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod Andres 23. 4. 2007 10:42

Myslim si že u Hondy nebude problém.. Korejcům bych se vyhnul. Ty jejich suverény vídam v alpách pravidelně zapadlý bez možnosti jak se vyhrabat zatimco já s předokolkou a ESP projedu krásně....
Nic to nechce, jen hrát lehce.
Andres
Nováček

Odeslat příspěvekod gogo7607 23. 4. 2007 22:02

mám zkušenost jen ze Santa Fe, i když jen jako spolujezdec

to auto vypadá líp z venku než uvnitř
gogo7607
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doupik 23. 4. 2007 22:31

Pokud ti nevadí tlama od CR-V a nesmyslná linka oken, jdi do něj, podle všeho to je na silnici špičkové a na polňačce se to neztratí.
Jinak o jaké motorizaci u těch aut přemýšlíš?
CR-Včko má léty prověřené spolehlivé motory, já jsem sice zastáncem krásného zvuku honďáckých benzínů, ale pokud ti je diesel bližší, tak i ten je výborná volba.
Manuál nebo automat? U Hondy je automat prý je docela shnilý, ale rozhodně lepší, než co byl v předchozích generacích (5 vs. 4 stupně).
Doupik
Nováček

Odeslat příspěvekod stewo99 23. 4. 2007 23:17

Andres píše:Myslim si že u Hondy nebude problém.. Korejcům bych se vyhnul. Ty jejich suverény vídam v alpách pravidelně zapadlý bez možnosti jak se vyhrabat zatimco já s předokolkou a ESP projedu krásně.... /quote]
preco potapas korejcov?uz to davno niesu auta druhej triedy, ale vazna konkurencia najvacsich znaciek europy a USA
stewo99
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Pit 24. 4. 2007 08:32

Jsem v podobným rozhodování a vidím to následovně:

Plus CRV je v technické výbavě: parkovací kamera, aktivní tempomat, CMBS (systém zmírnění následků nehody = brždění v případě neodvratné srážky), honďácký motory

Plus Santa Fe je ve velikosti - ve srovnání s CRV je to náklaďák, krásný velký auto. Místa je mnohem víc i vevnitř.

Honda je taky o 100 tis. dražší.
-----------------------------------------------------
Conditions change. Results should not.
Pit
Nováček

Odeslat příspěvekod stewo99 24. 4. 2007 16:26

Pit píše:Jsem v podobným rozhodování a vidím to následovně:

Plus CRV je v technické výbavě: parkovací kamera, aktivní tempomat, CMBS (systém zmírnění následků nehody = brždění v případě neodvratné srážky), honďácký motory

Plus Santa Fe je ve velikosti - ve srovnání s CRV je to náklaďák, krásný velký auto. Místa je mnohem víc i vevnitř.

Honda je taky o 100 tis. dražší.n/quote]
cuvacia kamera u osobaku? u autobusu, alebo kamionu, ci nakladiaku ... ano to beriem ale u osobaku je to len zbytocne vyhodenie penazi, Skor by som bral tu SANTU, v pripade neodvratnej zrazky je myslim vo vacsom aute bezpecnejsie ... alebo sa mylim?
stewo99
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Anndy 24. 4. 2007 17:52

Este by som povedal, ze na co ju budes pouzivat. Taka CRV vyzera ako vyzera, ale v podstate je to obyc. osobak s moznostou prehcodu velmi lahkeho terenu. Cize na ceste velmi dobre jazdne vlastnosti, aj prijemny pocit, atc... avsak mimo asfaltiek netreba cakat ziadne zazraky. Mimochodom ani samotna Honda netvrdi opak.
Automat v novej CRV je na nic - malo stupnovy, lenivy a pomaly.

Captiva je zase v podstate opel antara (ak sa nemylim). Nejazdil som s nim, ale v recenziach si ho obvykle pochvaluju a vynasaju ho vysoko.

Moje poradie by bolo:

1. crv (ak ti nejde o zdolavanie prekazok; max. polna cesta)
2. captiva
3. santa-fe

Ak ide aj o teren (tazsi ako luka, ci polna cesta), tak potom:
1. captiva
2. santa-fe
3. honda
Anndy
Anndy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Pit 24. 4. 2007 17:55

No, jestli Ti CRV připadne jako osobní auto pak jo, ale je to pěkná kráva. Mám dnes na Jettě senzory a s kamerou se nemůžou rovnat - už třeba to, že s kamerou zacouváš na milimetry, se senzory na decimetry.

Pokud jde o bezpečnost pasivní, mají obě auta jen 4*, jsou na tom překvapivě špatně s ochranou řidiče při čelní srážce.

Pokud jde o aktivní, je CRV o třídu výš - například právě zmiňovaný CMBS: systém, který když vidí, že se k překážce blížíš takovou rychlostí, že je srážka nevyhnutná, začne naplno brzdit - to může zachránit život mnohem spíš, než o něco větší auto.

Ale nic proti Santa Fe, spíš naopak, je to hodně žhavej kandidát. Ale nejlíp je se s tím svést, to člověk uvidí hned, jenže jsem si ještě nenašel čas.

Co mi tady z těch kočkopsů sedlo do ruky hrozně moc je třeba Qashqai - fakt moc příjemný auto.
-----------------------------------------------------
Conditions change. Results should not.
Pit
Nováček

Odeslat příspěvekod Anndy 24. 4. 2007 18:05

pit: trochu offtopic, ale zaujima ma to.

Ako si na tom s jettou? Aku mas vybavu. Si s nou spokojny? Bo to auto ma laka vonkajsim designom a moznostou vybavy. Avsak interier, cena a motory nic moc. Zaujima ma kvalita spracovania (predsa len robia to v mexiku), a jazdny komfort.

Bo uvazujem o novom auticku a nejako ma laka, jetta, civic-sedan (ten nema ale xenony a esp), focus sedan/kombi a octavia-scout.

Len jetta z nich vychadza najdrahsie a nejako tam uz sa cenou prelina s passatom a je to tazka volba a stale je to obyc. VW :(.
Anndy
Anndy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 24. 4. 2007 18:20

Pit: ja ti nevim, ale co se naucit ridit? Nasedni nekdy do dodavky a nauc se couvat na centimetry. Usetris za nesmysly..
Radek Ondrášík
Veterán

Další stránka