Nová Fiesta vz. Nová Corsa

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod andre (novy) 15. 11. 2006 13:40

Prosim o radu, pristi rok leto bych rad koupil nove auto a rozhoduji se mezi Novym Opelem Corsu a Novou Fiestou, mozna v uvahu pripade i Fiat Gpunto.

Co byste doporucili ?

Co se tyce vybavy: motor neco kolem 1.2, klimatizace, tempomat, radio s CD ovladani na volantu, central, dalkove ovladani, tonovana skla, metalicka barva, kola klidne plechova, mozno i maly kozeny paket nebo neco na ten zpusob. nejlepe asi 5DV. varianta.

Diky za vase nazory..
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RRAAFF 15. 11. 2006 18:32

Já určitě Corsu, je mi nejbližší značkou a upřímně se mi i nejvíce líbí.
Jinak motor 1,2 59kw jede prý docela podobně jako ten 1,4, zkusil bych oba. 1,4 má řemen a 1,2 bezúdržbový řetěz. Jinak Opel má akce s nižší cenou na Corsu do konce roku.
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...
Ex.Fabia 3 Combi 1,0 TSI DSG Style + 2x Škoda Rapid FL 1,0TSI ambition

Opel Vectra B 1.8 16V CD sedan 306000km
RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 11. 2006 20:56

Mě je zase bližší značka Ford, ale ta Fiesta už je tu pár let, takže bych se díval po Corse nebo Puntu
anonymni

Odeslat příspěvekod RRAAFF 15. 11. 2006 21:17

Je ti bližší Ford a jezdíš Vectrou :D
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...

RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod M@tezz 15. 11. 2006 21:36

Těžko říct. Fiesta už tu je docela dlouho, což je plus, pokud jde o vychytané dětské nemoci. Corsa je zase celkově modernější vozítko. Fak nevím, ale asi bych se svěřil do rukou Opelu a modlil se k bohu Záruky :-)
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 11. 2006 21:41

Pokiaľ chceš motor 1,2,tak Corsu (59 kw).
GP 1,2 má menší výkon.Všetky tie auta už niečo vážia,takže na to treba myslieť.Designovo sa mne najviac páči GP.Ale kvoli motoru by som bral Corsu a taktiež pre cenu.
Fiesta nie je nové auto.Urob s s autami skúšobné jazdy a sám uvidíš,čo ti najviac vyhovuje.
anonymni

Odeslat příspěvekod Dannyq 15. 11. 2006 21:54

Já mohu s klidem novou Corsu jedině doporučit,jel jsem s 1.2 Twinport a výbavou Enjoy a naprostá spokojenost.Kdyby byly peníze,jdu hned do ní.Je to opravdu propracované auto za dobrou cenu.
Dannyq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dix_ 15. 11. 2006 22:24

Taky bych doporučil Corsu,řídil jsem tu samu výbavu.Pokud chceš podrobnější popis,tak pošli SZ.
Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod andre (novy) 16. 11. 2006 00:29

diky za rady, tak uvidime. Jinak ty ceny corsy jsou sice prezentovany jako nizsi, ale asi nejspise takhle zustanou, jelikoz Opel potrebuje prodavat a nemuze si dovolit zdrazovat.

Kazdopadne asi udelam zkusebni jizdy, s corsou jsem uz jel a bylo to hodne dobre.
Docela dobra je ve 3DV. verzi v cerne barve.. stale nevim jestli 5dv. nebo 3dv. kazda ma neco do sebe, v aute budu prevazne stejne jezdit ja + 1.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 11. 2006 00:31

Red_Dwarf píše:Je ti bližší Ford a jezdíš Vectrou :DD/quote]

No, však původně měl být novej Focus, ale pak přišla za stejnou cenu roční Vectra a podle toho to vypadá :wink:
anonymni

Odeslat příspěvekod yuray 16. 11. 2006 02:09

ja som po 10 rokoch na corse presiel do novej fiesty. Tiez som zvazoval aj novu corsu, ale s motorom 1.2 16v vychadzala neporovnatelne drahsie oproti 1.25 16v od forda. Ford ma navyse teraz (na slovnesku) dobre akciove modely, ktore podla mna v pomere cena/vykon nemaju konkurenciu. Preto som sa pren rozhodol. Po 3 mesiacoch som zatial maximane spokojny, auto fici ako hodinky. Zodpoviem akekolvek otazky o fieste ak ta nieco zaujima.

Co sa tyka novej corsy, je jasne, ze je to modernejsie auto, ale necha si to aj nalezite zaplatit.
Este pridam, ze fiesta je uz overeny model, vychytane muchy. Kdezto nova corsa je novacik a uvidi sa co vsetko sa moze necakane vyskytnut, nejake problemiky boli aj s novou astrou, alebo aj GPunto nie je na tom uplne naj. Ale inak ople mam rad, 10 rokov s corsou bolo bez ziadneho problemu. Iba raz zostala nemobilna - ked sa po 9 rokoch vybila baterka.
yuray
Nováček

Odeslat příspěvekod RRAAFF 16. 11. 2006 08:52

No já jsem zatím jen seděl v nové Corse, byla to úplně základní verze bez klimy, ale stejně se mi to moc líbilo. Co musím souhlasit třeba s Dixem, tak to zaklápávání zámku je na úrovni aut vyšší třídy. Prostor vpředu vcelku slušný (vzadu jsem neseděl). Design je strohý, ale vypadá to velmi přehledně a funkčně. Sedadla jsou výborné (délka sedáku, opěradlo. Mně vadilo větší boční vedení sedáku, nejsem zase takový obr, ale kost a kůže taky ne. Komu tohle ale vadit nebude, tak ty sedadla pro něj budou skvělá, tím jsem si jist.
Co bych asi vzal v případě té Corsy by byly vyhřívaná sedadla a volant (11tKč u Enjoy, u vyšších 7600Kč). teplý volant v zimě bych někdy chtěl :P
Ford je taky hezký, ale v něm se ani neseděl, takže zkušenost úplně nulová. GP také neznám vůbec.
Každopádně si projeď všechny.
PS: Já bych vzal určitě verzi 5d u Corsy, je praktičtější a líbí se mi více, ale to je už na každém

RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod yuray 16. 11. 2006 12:40

Nova corsa ma v ponuke viacej vychytavok, ktore si ta chytia za srdce. Fiesta nic take neponuka, ale naopak nadchne svojim tvrdym podvozkom, presnym radenim a riadenim s perfektnou odozvou. Corsa je vraj preposilovana, to je ale sila zvyku... Ak niekomu nevadi, ze zaplati trochu viac, tak by som tiez asi odporucal novu corsu.
yuray
Nováček

Odeslat příspěvekod RRAAFF 16. 11. 2006 12:44

No vychytávek má hodně, já sem se s nima dostal až na 550tKč za 1,4 automat.

RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 11. 2006 12:49

yuray:Rád by som vedel niečo viac o motore 1,25 16V vo Fieste.
Akú má spotrebu v mestskom režime,(reálnu napr.Blava) a či je pravda,že si motor viac vypýta,keď sa vytáča.Akú má motor priemernú spotrebu ?
Taktiež podvozok.Viem,že má dobré jazdné vlastnosti,ale nie je pritvrdý na našich tankodromoch ?
Je pravda,že tu u nás na Slovensku majú dobré akcie na Fiestu.
anonymni

Další stránka