Vybíráme PRVNÍ auto

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Co by ste volili?
BMW E36 (max. 2.0l) 11 %  13%  [ 11 ]
VW Polo (1.2 HTP, r.v. 2003, jako nový) 69 %  86%  [ 69 ]
Celkem hlasů : 80

Odeslat příspěvekod Wolfi 11. 10. 2006 08:16

Asi tak,
rozum velí, vem PÓLO, milionkrát se před dědou pokloň až na zem a děkuj mu jaký je to kabrňák. Po čase si přišetři (bude ti ze svého platu, pokud je ti necelých 18let, trvat trošku déle) a pak si kup nějakou E46-E90.
Jde mi o to, že i přes to že v E36 je podle mě kvalitnější svezení než v tom VW, tak ať koupíš sebelepší kus, budeš do něj muset narvat prachy, a ty asi nachystané teď nemáš (nevyděláváš).

Co se týče ježdění s BMW v zimě, tak mužeš být klidný. Při zapnuté kontrole trakce to auto na sněhu i přes náhon na zadní naprávu prostě neurveš. Mě osobně se to nikdy, byť jsem chtěl, nepodařilo. (myslím tím při rozjezdu v křižovatkách, rozumného předjíždění na neupravených cestách kdy silničáři zaspali apod.,) Než jsem pořídil BMW jezdil jsem v Hondách a s těma to bylo v zimě drastičtější. (výměna ramene od nájezdu do patníku, ať jsem se hrál ze spojkou sebevíc, auto se nikdy nebylo schopné rozjet v břečce a na sněhu bez průhrabů, apod.)

Toť můj pohled na věc ...
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod King of Potato People 11. 10. 2006 08:40

podle me cloveku vubec nezaskodi nejdriv praxe se slabsim autem, aby se rozkoukal, naucil se poradne radit a tocit koleckem, najizdet do zatacek... hlavne aby si vyzkousel, co delat pri krizovkach, tady se domnivam polo zacatecnikovi odpusti mnohem vic veci. az bude trochu vyjezdenej at si klidne koupi tu M5.

I lidi, co jezdi zavody zacinaji na slabsich skupinach, proc asi?

Je blbost cloveka po autoskole posadit do rychle kary, stejne ji nema sanci vyuzit a jen to pro nej skyta hromadu nebezpeci.

Co se tyce te E36 muzes koupit auto, ktere bude klidne rok dva bez investic, ale nemusis a spis se stane to, ze nekoupis.
Nevim, kde vsichni berou to, ze o trochu starsi BMW musi byt vylitana ***** asi jsou konsternovani z toho jak a s jakou jistotou je v beznem provozu ty stare, vylitane ***** predjizdi a ve fabii junior (ci jeste hur) jim proste chybi spousta veci, ktere jsou v BMW zakladem a tak to oznacuji jen za veci, ktere se zcela jiste porouchaji...
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod fabka2004 11. 10. 2006 08:57

zalezi od priorit, ale hlasoval som pre Polo
Fabia COMBI 12V HTP SE (Social Edition) [2xairbag, ABS...]
fabka2004
Servismen

Odeslat příspěvekod Wolfi 11. 10. 2006 09:00

A vo tom to je....málo těch E36 je v A1 stavu.....To musí koupit po fandovi do auta. Že bych mu nabídnul moji Mr. Green

Kupovat čerstvě po řidičáku M5 je samozřejmě blbost, ale nemyslím si že mu zrovna POLO s 1,2 HTP něco odpustí....V globálu to bude spíš auto s ABS, kontrolou trakce ASR, s ESP a pod. a to podle mě to POLO s HTP motorem mít nebude :hm

Taky bude něco na této teorii:
Špatně či spíše hůře odhadnu vzdálenost protijedoucího auta při předjíždění nebo objíždění (i mistr tesař se někdy utne), pak stačí buď zašlápnout plynový pedál (s podřazením nebo bez) a bezpečně předjet (objet) nebo zadupnout brzdu. U toho auta s HTP je volba jasná. Musí te se mít ale kam vrátit. :hm
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 11. 10. 2006 09:56

Nedávno jsem viděl v bazaru u Výstaviště v Holešovicích Lancera Evo VIII za 576 000 - jó to bylo první auto jako dělaný. Chlapci i chlapi vzpamatujte se - život není Need for Speed....
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod PC 11. 10. 2006 10:11

Ještě bych rád řekl že si myslím že by se mělo uzákonit to o čem se uvažuje u motorek - mladí nebo přesněji - nevyježdění řidiči by neměli mít možnost řídit ihned rychlé/silné vozy ale třebas až po dvou letech. Když někdo chce být stíhačem také ho hned armáda neposadí do Gripenu ale nejdřív musí létat na vrtulovém letadýlku, pak albatrosu, pak na spárce a teprve když tohle vše úspěšně zvládne dostane svůj vlastní Jas-39C..... Serte na zábavnost, však silné auto si můžete koupit časem a třebas nové... Vzpomeňte si jak dopadl ten chlapík v Murcielágu - zabil nejen sebe ale i tu slečnu co vzal na projížďku... Doplatil na řidičskou nekázeň... Mějte prosím rozum - život a zadek máte jen jeden tak si jej koukejte zachovat, jasný ? Pokud toužíte po sporťáku kupte si ho v malým - však na velký časem dojde třebas taky... Pokud člověk teda nedělá pokladní v supermarketu...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Wolfi 11. 10. 2006 10:24

no tazatel taky navrhoval BMW s kolem 100-vky psů (v případě 1.8is kolem 140) . A to zas takový mazec není...za to 1.2 HTP zas neshledávám pro "rozumného" mlaďocha bezpečné z důvodu té teorie, kterou jsem psal posledně. Musím ovšem platit, že ten mlaďoch je opravdu rozumný..... :hm
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod King of Potato People 11. 10. 2006 10:37

Blbě predjizdet jde se vsim. proste bud tam to misto je nebo neni, cim mas silnejsi auto, tim vic te to laka do mensich mezer... takze s HTP pri dostatecnem rozumu lze predjizdet stejne bezpecne jako v cemkoliv jinem pri dostatecnem rozumu.

EDIT: pridana asi moje historicky prvni diakritika, aby nedoslo ke spatne reprezentaci me myslenky modulovane klavesnici, pac by mohlo dojit ke dvoji demodulaci a jedna z nich by zcela jiste nebyla spravna
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod OS 11. 10. 2006 11:52

Caddy píše:OS: jasne, otazka ale je, co za co stoji....protoze Polo, kdyby bylo pozlacene, tak to furt bude dychavicna oskliva plecka, ve ktere me ceka akorat nepohodli a nulova image, ve spojeni s timto motorem navic zadna dynamika.

Ale zas taková tragédie to není, já bych byl za něj rád.....samo, že i za Cadillac, ale je prostě novější....
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod OS 11. 10. 2006 11:54

Tada píše:S tím že až pak sednu do slabšího auta,že budu bezradnej,to je možná pravda...Ale co by se asi stalo kdybych sedl z 1.2 do M5??? To bych si věděl rady až moc rychle...na švestce... :?

Kdybych teď sednul do M5, tak bych věděl, že to má 500koní a měl bych respekt.....a uvědomoval bych si to. Začátečník do toho vleze dá plnej plyn a už ho nenajdou.
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod Ferohora 11. 10. 2006 12:35

Petr Kuchařík"t[quote="Ferohora píše:"macka vo vreci"

LOL, u nás se říká "zajíc v pytli." :))/quote]

To sedi, ved sa vlastne hovori aj "stresni zajic", takze to mas za jedno ;O) Mr. Green
3 GT
BMW
Ferohora
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod King of Potato People 11. 10. 2006 12:39

To ja dostat M5 tak to hned vezu na latiste ci velke parkoviste dam 1 a plnej knedlik vsak ono to nejak dopadne :D
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod OS 11. 10. 2006 12:41

JencekSF píše:To ja dostat M5 tak to hned vezu na latiste ci velke parkoviste dam 1 a plnej knedlik vsak ono to nejak dopadne :D

Mažeš do servisu pro nový gumy....
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod King of Potato People 11. 10. 2006 12:53

OS nejaky zaklady mam, tak bych to nejdriv poradne prohnal, abych vedel, za kterou mezi to nezvladam, pak bych koupil gumy a jezdil bych do 2/3 one empiricky zjistene meze :D
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod OS 11. 10. 2006 12:57

Já bych to prohnal, nechtěně pokácel půlku lesa a bylo by.....
OS
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka