odstúpenie od objedavky auta.

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Northillus 3. 9. 2006 18:17

Objednal som si u predajcu auto, dal som zalohu 10%, uplynulo odvtedy 1mes, auto bude za 2mes. Mam vsak lukrativnu ponuku na ine auto, da sa este od zmluvy odstupit a za akych podmienok? Budem velmi stratovy? V zmluve to nie je jednoznacne urcene. Neda sa to vyriesit slovnou dohodou, ze predaju auto niekomu inemu? mate niekto skusenosti? dakujem
Northillus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 9. 2006 18:19

Máš zajímavý dotazy, ale bez znalosti konkrétní smlouvy, kterou jsi podepsal se obávám, že ti nikdo nemůže odpovědět.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 9. 2006 18:20

Tezko rict jak to jde a nejde. Od smlouvy odstoupit lze vzdy, ale vetsinou jsou nejake sankce/storna. Rozhodujici je, zda je uz auto ve vyrobe a jak moc individualne je poskladane.

Pokud moc a auto uz je ve vyrobe pak budes mit problem, protoze co s takovym autem. kazdopadne ve smlouve, pripadne obchodnich podminkach budou nejake informace o odstoupeni/stornu. Takze je chce prostudovat, kontaktovat prodejce a domluvit se s nim.

Znamy odstoupil od smlouvy, ale to bylo par dnu po podpisu a nic ve vyrobe jeste nebylo, takze to jenom nejak stornovali v klidu a platil jenom nejakou manipulacni catku dle obch. podminek...
anonymni

Odeslat příspěvekod merkur 3. 9. 2006 18:37

Já jsem teda na zálohu při kupování auta za půl mega dal 10 tis. kč a to jsem na ně nějak netlačil,že třeba víc nedám.Těch 10 % se mě zdá celkem zbytečně dost. :hm
147 GTA Q2
Megane II
Felda
ix35

Servis,kde mě dojebali GTA www.jeam.cz
merkur
Nováček

Odeslat příspěvekod coxxi 3. 9. 2006 19:02

merkur : dost zalezi, co to je za auto, spis primo za model - pokud neobjednavas nic nezvykleho (napr. top verze daneho vozu,ktera tvori jen male procento prodeje v ramci modelu), neni pro ne celkem problem ho udat jinde, zalohu po tobe budou chtit malou nebo zadnou. Takze cena jako takova nemusi hrat hlavni roli.
coxxi
Štamgast

Odeslat příspěvekod Koby 3. 9. 2006 19:22

Prostě ti nedaj tu zálohu :-)
Poradim ti, zeptej se někde nákýho právníka! Jich se neptej v žádným případě, oniu ti vždycky řeknou že odstoupit nejde nebo za velkou dan..
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Inventář

Odeslat příspěvekod WRX 3. 9. 2006 19:31

z logiky veci by vyplyvalo, ze si nechaji zalohu....pro tyto pripady take existuje :wink: Ale opravdu tezko neco radit a rikat bez znalosti podminek te smlouvy
WRX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 9. 2006 19:33

zálohu si nechají každopádně, ale je otázka, jestli třeba nemají ve smlouvě další smluvní pokutu a poplatky za odstoupení. A to nikdo z nás nemůže vědět.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 9. 2006 19:36

Nekdy je zaloha vratna, zalezi na smlouve.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Laser 3. 9. 2006 20:16

My sme mali do firmy objednane 2 Octavie a zaplatenu zalohu potom sme to zrusili a zalohu nam vratili. Sice najprv štrajkovali ale potom vratili...
Laser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kibitz 3. 9. 2006 22:25

Po mne chteli 3 tisice :)
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod El Carlos 4. 9. 2006 09:13

Hmm :hm to můj táta tehdy sháněl bazarové Volvo V70 AWD a jeden prodejce mu jej měl dodat. Záloha byla cca 200.000 Kč a největší drzost byla, že i když nemohli auto dodat, tak si zálohu chtěli nechat.

Nakonec to vyřešil právník a soud
Superb 2.0 TDi 4x4 125 kW DSG
HTC Sensation
ASUS Eee Pad Transformer
El Carlos
Štamgast

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 4. 9. 2006 09:47

pokud máš v objednávce určený zboží a dodací termín tak to půjde ale jde o to co jsi všechno podepsal a jaký jsou všeob.obch.podmínky aby lhůty nebyly orientační
mayklmaykl
Pozorovatel