Koupě ojetého BMW 320d nebo 330d...

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Wolfi 24. 7. 2006 14:55

mě by 320D taky nestačila....když už bych na to měl (jakože by ty nachystané peníze měli stačit) šel bych do 330D....jinak jestli můžu doporučit tazatelce, skoč si na web BMWKlubu ( http://www.bmwklub.cz ) v sekci auta prodej se dokonce tebou požadovaná konfigurace auta vyskytuje
/M-paket, motor 150PS,r.v. 10/2002,naj.119tkm.Cena 349.999,-/
:wink:
hodně štěstí při koupi
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GTI DSG 24. 7. 2006 14:58

janaambrosova píše:díky za info, ale já nechodím na věčeři podle značky majitelova auta...!!!? já mám jiné priority....!!!??!./quote]

ja to myslel tak, ze on bude celej zhavej te pozvat ;) byt tebou tak taky samozrejme odmitnu a do auta s nim nesedej ;) jinak na nem ma uz skoro 200 tisic km, tak zkusenosti nejake ma... ptej se ho na co chces, on na co chce odpovi...
...tam kde jini brzdi, ja podrazuji...
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janaambrosova 24. 7. 2006 15:01

TO:loop
ajajajajaj....
tak to se pakuju z cesty až tě potkám...hihihihi
to mě natrhneš ***** i s 330 co?!??!!
kolik máš 232 PS? to ne...?!
janaambrosova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janaambrosova 24. 7. 2006 15:02

TO: wolfi
díky už tam letím mrkat .na tu káru....
janaambrosova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GTI DSG 24. 7. 2006 15:02

janaambrosova: a GTi te asi nebere, co? :D
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod loop 24. 7. 2006 15:05

jana: ty jsi chtěla vidět fotku! Pakovat se nemusíš, uvidíš jen to co je na fotce, a to už je v pohodě :-)
no i bond byl překvapený, že mi neujížděl, ale pochybuji, že tu někdo jezdí jako bond (navíc jsem zapomněl, že jsem naložený)!
Jinak osobně bych bral radši 330xd.
loop
Štamgast

Odeslat příspěvekod pjanda 24. 7. 2006 15:24

Moc pekna diskuse ;)

Na uvod bych rad rekl, ze jsem galantni, okouzlujici a skromny muz :D Bond je na Krete, takze vlastne jedina dostupna volba ;)

Vlastne jen omylem mam par BMW, vzhledem k me skromnosti mi ta auta vubec nesedi :) Ale clovek mini a zivot meni... ;)

Nevim, co od auta ocekavate, takze nevim, zda pro Vas zrovna trojkove BMW je tou pravou volbou, ale predpokladam, ze jste si jej nevyhledla jen z prospektu. Obecne je E46 jedno z nejpovedenejsich BMW vubec a i ve srovnani s dnesnimi vozy je velice konkurenceschopne, vetsina dnesni "bezne" stredni tridy typu Mondeo, Passat na nej stale nema. Je velice univerzalni a v zavislosti na zvolenem podvozku, interieru, kolech atd. lze jeho charakter obracet z pomerne komfortni limuziny az po auto schopne solidnich sportovnich vykonu.

Co se tyce stavu, zavad atd., zalezi na tom, kde a jak se s nim drive jezdilo. BMW vzdy preferovalo vlastnosti pred zivotnosti, takze podvozek, brzdy atd., jsou nachylne k opotrebeni. Pokud si vyberete auto z CR, pocitejte, ze bude do 90 tkm zrale na vymenu (paklize to jiz neudelal prvni majite) prednich cepu (nutne vcetne ramen) a zadnich silentbloku. Ceska nafta obvykle donuti kolem 100 tkm menit zanesene vstrikovace. Klasickym problemem turbomotoru je turbo, to muze (ale nemusi) byt v haji vzdy. Zbytek je jen spotrebni material, osobne jsem mel 2 E46 a krom podvozku se nikdy nic jineho nez brzdy nemenilo, s auty ovsem nikdy nejezdim vice nez 100 tkm, takze vse pred Vasi "zlomovou" hodnotou. Nicmene E46 vnimam jako spolehlive auto, provozni naklady jsou oproti levnejsi konkurenci neposrne vyssi, tim vice, cim intenzivneji budete vyuzivat schopnosti auta. Neni problem menit brzdy po 10 tkm a gumy po peti, ale snad nejste takovy divoch ;)

Jako problem vnimam samotnou volbu 320d nebo 330d, jsou to dobra auta, ale spatna BMW. Pokud chcete dobre auto, klidne si to kupte, pokud chcete dobre BMW, urcite to nedelejte, dieselove motory jsou pro typicke vlastnosti BMW devastujici. Trpi jizdni vlastnosti, ovladatelnost, zejmena u 330d brzdy atd. Rizeni je odstinene, auto mnohem vice tihne k nedotacivosti, prevodovka u 330d je u 150 kW verze na hranici svych moznosti, akusticky komfort je v haji. Neduhu se najde hodone. Je mi jasne, ze pro vetsinu uzivatelu je to nepodstatne, ale neznam Vas, nevim, co ocekavate, zena nutne nemusi byt jemny ridic ;)

Mam nyni mj. 330Cd a jedine, na co se tesim je, az ho mit nebudu, je to nejhorsi koupe meho zivota. Ale aspon jsem se presvedcil, ze tudy cesta opravdu nevede, coz jsem si myslel davno. Osobne bych doporucil 325i nebo 330i. Nevim, co vnimate jako vyhodu dieselu, ale u BMW pro me prevazuji nevyhody...

O tom bychom mohli vest nekonecnou debatu (obzvlaste se zasahy okoli presvedceneho o tom, ze 330Cd je snove auto), ale kdybyste chtela, urcite si o tom nekdy muzeme popovidat ;)
AutoRevue.cz
pjanda
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod GTI DSG 24. 7. 2006 15:34

jen dodam, ze pohled pjandy je pohled zavodnika, pro ostatni je 330D docela fajn svezeni :)
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod loop 24. 7. 2006 15:35

taky opravuji, moc bondů a jandů běžně na silnici nejezdí.
Fajn svezení je i 320d.
loop
Štamgast

Odeslat příspěvekod PájaTHC 24. 7. 2006 15:52

pjanda: já Vás té 330Cd teda zbavím, když je to takový teror. Nějakých 40 kKč to spraví? Zas lepší než vytuněná fileta za ty prachy, i když tomu chybí dva válce, jezdí to na alternativní palivo a hood ornament to též asi nemá. Zase, Hanka by se v tom možná konečně naučila řídit i řadit, je to přece jen maličké auto, a v parném létě se céčka hodí... :)
Konektory se nelesbí...
PájaTHC
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Wolfi 24. 7. 2006 16:39

No z vlastní zkušenosti a zkušeností jiných to vidím tak.
Pokud člověka napadnou dvě alternativy typu 320D nebo 330D doporučuji jít do té (ze subjektivního pohledu) lepší varianty. Z pravidla člověk (zde řadím i ženy :P ) v reálném životě moc nepřemýšlí o možnostech na které nemá, nebo jsou diametrálně odlišné (typu 320D nebo 745i) a většinou když skočí po té rádoby levnější variantě, tak ho rozhodnutí velmi často mrzí. :)
U bláznů typu " mám si koupit škoda 1.2 HTP nebo BMW330i " je to o něčem jiném. Tam člověk poradit nedokáže. Ale pokud se nedokážete rozhodnout ve variantě 320D nebo 330D, osobně bych šel do té 330.
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 24. 7. 2006 17:24

taky nevím proč paní chce zrovna bramboru...pokud jde o pohodlné ježdění s občasným zazávoděním klidně 330d, pokud by jezdila v klidu a jen občas se projela rychle bohatě stačí 320d, ale sám bych si vybral z podobnejch důvodů jako pjanda 330i
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod janaambrosova 25. 7. 2006 16:15

to GTI DSG: ale jaké GTI..?
janaambrosova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janaambrosova 25. 7. 2006 16:36

to pjanda: zdravím toho galantního, okouzlujícího a samozřejmě na první pohled skromného muže...
a předně velmi děkuji za rozsáhlou anylýzu.
za 1) BMW volím proto, že mám ráda sportovnější jízdu a snížené vozy střední třídy (nejsem typ na yaris či fabii..) a proto chci také bmw ve sportovním paketu se sníženým podvozkem (který je také tvrdší) a sportovní sedačky, které lépe drží tělo v zatáčkách. přítel má toyotu celiku typu eagle(americká verze) a to je sporťáček, ale je už moc nízký na můj vkus
2) nejezdím nijak agresivně ale mám ráda, když si můžu s někým zazávodit a samozřejmě velmi ráda vyhrávám hehe což doposud (octávie, hyundai) někdy nevyšlo..
3) diesel volím především kvůli spotřebě, která je u tak silného auta velmi velmi nízká..! a četla jsem, že bmw dělá nejlepší diesly s dieslů vůbec..!!(mám možnost jezdit v octávce 1,9 diesel a není to nijak poznat spíše naopak)
4) žádné jiné auto se mě tolik nelíbí jako bmw snad jen stříbrná audina A4, ale...ale!
Mám nastudované o bmw snad všechno co kdy vyšlo a o problémech u různých modelů a typů něco vím, ale stejně je koupě ojetiny riziko..!verze ze 150 kw je pouze v nových typech a ta je stále dosti drahá, spíše uvažuju o 110 kw 320d nebo 135 kw 330d. Je mi jasné, že benzin je benzin ale při dnešních cenách benzínu bych si musela najít sponzora abych to utáhla.jezdím docela hodně a často. o kupéčkoch jsem četla, že je to asi nejhorší bmw i z hlediska vad...tož to je s těma autama těžké, každá značka má něco kazového a pak se v tom mám vyznat..
hezký den
janaambrosova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janaambrosova 25. 7. 2006 16:37

to pjanda: zdravím toho galantního, okouzlujícího a samozřejmě na první pohled skromného muže...
a předně velmi děkuji za rozsáhlou anylýzu.
za 1) BMW volím proto, že mám ráda sportovnější jízdu a snížené vozy střední třídy (nejsem typ na yaris či fabii..) a proto chci také bmw ve sportovním paketu se sníženým podvozkem (který je také tvrdší) a sportovní sedačky, které lépe drží tělo v zatáčkách. přítel má toyotu celiku typu eagle(americká verze) a to je sporťáček, ale je už moc nízký na můj vkus
2) nejezdím nijak agresivně ale mám ráda, když si můžu s někým zazávodit a samozřejmě velmi ráda vyhrávám hehe což doposud (octávie, hyundai) někdy nevyšlo..
3) diesel volím především kvůli spotřebě, která je u tak silného auta velmi velmi nízká..! a četla jsem, že bmw dělá nejlepší diesly s dieslů vůbec..!!(mám možnost jezdit v octávce 1,9 diesel a není to nijak poznat spíše naopak)
4) žádné jiné auto se mě tolik nelíbí jako bmw snad jen stříbrná audina A4, ale...ale!
Mám nastudované o bmw snad všechno co kdy vyšlo a o problémech u různých modelů a typů něco vím, ale stejně je koupě ojetiny riziko..!verze ze 150 kw je pouze v nových typech a ta je stále dosti drahá, spíše uvažuju o 110 kw 320d nebo 135 kw 330d. Je mi jasné, že benzin je benzin ale při dnešních cenách benzínu bych si musela najít sponzora abych to utáhla.jezdím docela hodně a často. o kupéčkoch jsem četla, že je to asi nejhorší bmw i z hlediska vad...tož to je s těma autama těžké, každá značka má něco kazového a pak se v tom mám vyznat..
hezký den
janaambrosova
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka