Výběr auta - jsem z toho na větvi. Prosím poraďte.

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod PETR wrc 10. 12. 2005 21:05

Brouku, než se půjdu zahrabat bych Ti ještě rád řekl svůj názor. Nejprve bych tě chtěl upozornit, že jsi poměrně drzý a slušnému chování tě doma moc nenaučili. Ale OK, promíjím ti to...
Před časem jsem ovlivněn "zkušenostmi" na netu doporučoval kamarádovi, který chtěl koupit auto, ať si zajdeme podívat k Hnůjdajům, že už se hodně polepšili a že už dělají technicky vyspělá auta. V ten samý den jsme ještě navšítivili Renault a i když ani tento frantík není mým favoritem (měl jsem megana) tak je to nebe a dudy v porovnání s "vyspělými" Korejci. Skutečně jsem byl nemile překvapen tou laciností interiérů těch korejáků. Fakt se mi z venku Getz a Sonata líbí, ale ty interiéry prostě Evropskému průměru nedosahují. Palubka v Oktávce proti Sonatě je jak z auta o dvě třídy vyšší.
Nemám v úmyslu přesvědčovat člověka, co si koupil Getz, že jsou i jiná auta a tak tě přesvedčovat nebudu, Bylo by to zbytečné.
Jestli ale budeš mít čas, tak se zajdi podívat do autosalonu Toyoty a srovnej si. Kvalita je jinde. Zajdi si do Mazdy, do Renaultu na nové clio, sedni si do nového Pola a já nevím do čeho. A pak se vrať do svého Getze a říkej si, jak si udělal dobře a jak je ten umakart příjemný na omak !
PETR wrc
Nováček

Odeslat příspěvekod Brouk 10. 12. 2005 21:11

Mam Getze (toho na obrazku) a jedna nekompatibilita tam opravdu je. Vim to, protoze jsem tam samozrejme zabudovaval autoradio. Je to jiny rozmer diry pro carradio nez se prodavaji u nas. Je tam proste mensi dira. Nakonec jsem to tam sice narval, ale neni to uplne kosher. Stejny problem jsem mel za par mesicu, kdyz si muj pribuzny koupil Daewoo Kalos. Ale o jinych normach prijimace nemluv. neni to pravda.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brouk 10. 12. 2005 21:17

PETRe wrc, jsem pomerne slusny clovek a nemam problem se nekomu omluvit. Takze jestli jsem se te dotknul, tak tedy se ti omlouvam. Jsem cholerik a casto se necham unest. Jinak auta ve tride male maji plus minus stejnou kvalitu interieru a nesouhlasim, ze nektere auta maji skvele a jine zas mizerne (krome fabie :D :D :D ).
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PETR wrc 10. 12. 2005 21:18

Vždycky jsem si přál auto, kam budu muset narvat rádio kladivem a který má interér z umakartu :D :D :D :D :P
PETR wrc
Nováček

Odeslat příspěvekod PETR wrc 10. 12. 2005 21:20

Jak jsem říkal, tak se mi design Fábie nelíbí, ale palubku má opravdu velmi kvalitně provedenou, stejně tak nové polo a i zmiňovaná Honda Jazz je na tom hodně dobře.
PETR wrc
Nováček

Odeslat příspěvekod Brouk 10. 12. 2005 21:26

PETR wrc píše:Vždycky jsem si přál auto, kam budu muset narvat rádio kladivem a který má interér z umakartu :D :D :D :D :Ps/quote]

Nerval jsem ho tam kladivem. Bylo potreba roztahnout dva plechy a je to v pohode. Ale stalo mi to za to, koupit si hezci, silnejsi a lepe vybavene auto za min penez, nez treba skoda fabia.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PETR wrc 10. 12. 2005 21:36

Zcela jistě je Getz hezčí a vybavenější než Fábie. Konečně jsme našli společnou řeč. Jen ten iteriér je hroznej.
PETR wrc
Nováček

Odeslat příspěvekod Brouk 10. 12. 2005 21:38

Pokud je hroznej, tak u fabie je superhroznej. Mimochodem, omrkni test autosedacek na autorevue.cz. Tam snad nebudes protestovat...
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NiceOne 10. 12. 2005 21:41

PETR wrc píše:Jak jsem říkal, tak se mi design Fábie nelíbí, ale palubku má opravdu velmi kvalitně provedenouv/quote]

Nevis proc mi vrze panel s pristrojema? Uz jsem to jednou reklamoval a vydrzelo to 2 mesice:(. Proc mi vrze levy vydech topeni? ...atd?

....kvalitni zpracovani palubky Fabie je mytus...to jenom novinari udelali z mekcenejch plastu zazrak ...ale verim ze na tech cestach co jezdim ja by vrzalo kazde auto :)
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod brasci 10. 12. 2005 21:43

niceone: presne tak mam rovnake skusenosti ako ty.. a vtej mojej vybave je kvalitny plast akurat na vrchnej casti tie ostatne nic moc...
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod NiceOne 10. 12. 2005 21:52

...ale jinak jsem s Fabii spokojenej a muzu ji doporucit. Spotreba super, servisni naklady zatim minimalni, spolehlivost maximalni :)

...ale o kvalite zpracovani interieru me nemluvte,... to me vzdycky nastve protoze mi tam vrze co muze :)
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod Bond007 10. 12. 2005 21:55

nevim co resite, v bmw mi vrze kde co :D
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dusan 10. 12. 2005 22:01

... sis ho rozvrzal, no. :D
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod NiceOne 10. 12. 2005 22:04

Bond007 píše:nevim co resite, v bmw mi vrze kde co :D

Ale BMW nema tu skvelou skodovackou kvalitu palubovky. U BMW se nejake vrzani da cekat:) ...ale u Skodovky?... to je ostuda :)
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod Daff 10. 12. 2005 22:06

Já tedy nevím jak je to v ČR, ale nedávno jsem byl ve Finsku (3 měsíce) a byl jsem u dealera a nová Sonata tam byla s originál rádiem!!!! Tak jsem se na to samozřejmě ptal a bylo mi řečeno, že jediná věc, která je na origoš rádiích problematická je ta, že neumí RDS, ale že do Sonaty nehodlají dávat neoriginální rádia, protože to v takovém autě nevypadá dobře! Takže asi tak - myslím, že je to to samé i v našich podmínkách !!!!! Já osobně bych teda ptomé RDS úplně na 100% oželel, protože to co tam dávají v ČR je hrůza a běs!!
Daff
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka