Výběr auta - jsem z toho na větvi. Prosím poraďte.

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod jiran (novy) 9. 12. 2005 21:46

Zdravím všechny. Plánuji před vánocemi koupit nové auto nižší třídy. (mám krátkou garáž, auto nesmí být delší jak 4 metry) Po dlouhých úvahách a důkladné selekci mi zbyly tito kandidáti. Mimochodem cenou se musím vejít do 320 tis. Kč
1. VW polo 1,2 40kW - plná výbava vč. klimy (akce) 308 tis.
2. nová Toyota yaris 1,0 ve výbavě Base s klimatizací v akci - dnes jsem ji byl projet, bylo to velice pěkné svezení (vzhledem tedy k obsahu)
3. Honda Jazz 1,2 - je v ní asi nejvíce místa, dobrá výbava s klimatizací cena cca 330 tis., doufám, že to u prodejce stáhnu na těch 320 tis.
Všechny vozy jsou dle mého soudu srovnatelné. Auto potřebuji pouze na běžné cestování do města na nákupy, několikrát za rok (asi 5 x do Brna - cca 80 km po dálnici), ročně najezdím asi 7 tis. Km s rodinnou - já, žena a dítě.
Prosím poraďte, co dle vašeho soudu z těchto aut by bylo nejlepší, jak je to s poruchovostí, servisem..... Děkuji

#p0etrik - upraven nazev threadu, takhle je vetsi nadeje ze nekdo odpovi.
jiran (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 12. 2005 21:51

Ja bych ze tech tri vybral Hyundai Getz s max. vybavou vcetne bocnich bagu, klimy, atd. za 290 tisic. :)
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Manli2 9. 12. 2005 21:56

a co astru classic? nemá sice takovou výbavu(s ABS, dvěma airbagy, posilovačem řízení a imobilizerem ) stojí 299 900
Naposledy upravil Manli2 dne 9. 12. 2005 21:57, celkově upraveno 1
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod Thalieník 9. 12. 2005 21:57

Kia Picanto za těch 169 900,- není špatná volba.
Renault Kangoo 2 1,5 dCi - 50kW, r.v. 2010/ Thalia 1.4 8V - 55kW, r.v. 2005
Thalieník
Nováček

Odeslat příspěvekod Thalieník 9. 12. 2005 21:59

Manli 2 - psal, že to nesmí být delší, než 4 metry. Jinak na 7000 km ročně je skoro jedno co koupí
Renault Kangoo 2 1,5 dCi - 50kW, r.v. 2010/ Thalia 1.4 8V - 55kW, r.v. 2005
Thalieník
Nováček

Odeslat příspěvekod Revdr 9. 12. 2005 22:04

Nic ve zlem ,ale kdyz vidim o cem uvazujes tak to ja bych raci vrazil prachy do prodlouzeni garaze
Revdr
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jiran (novy) 9. 12. 2005 22:06

Kia se mi nelíbí, Getz je pěkný, vím ale, že je pozinkovaný jen po okna, a toho se torchu bojím. To auto chci mít na delší dobu, tzn. tak na deset let, a rád bych, aby bylo co nejmín problémové. Horkými kandidáty jsou ty tři výše uvedená auta, ale nemohu se rozhodnoou, neznám ani klady ani zápory těchto aut. Jestli máte zkušenosti konkrétně s těmito typy, prosím nenechávejte si je pro sebe.
jiran (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 12. 2005 22:07

Jinak co se tyce puvodni otazky a v pripade ze bys nechel rozsirit vyber o zadby z navrhu, osobne bych bral Hondu Jazz. Neni to tak strasny prcek jako Yaris a kvalitou na tom bude podobne.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod turboleon 9. 12. 2005 22:23

VW jednou asi dobře prodáš. A dost dílů, zejména tedy kolem motoru a podvozku, bude shodných s Fabíí. A to POLO vypadá relativně plnohodnotně. Já bych bral POLO.
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod kosch 9. 12. 2005 22:29

Jazze.. vevnitř velice prostorný ( v rámci své třídy, pochopitelně..) a praktický, má dobrý motor a celkově se snim celkem dobře jezdí...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Caddy 9. 12. 2005 22:35

tohle jde mimo me, takze si dovolim jen vyber ciste podle vzhledu - a to mi prijde nejlepsi Jazz :)
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod 1zdavu 9. 12. 2005 22:36

No ak ide o kvalitu, tak to Polo by som asi vylucil. Nic proti VW, ale uz co sa tyka zaruky ma ju len na 2 roky. Pokial ma pamat neklame, tak japonci (ak aj korejci) davaju 3 roky, alebo 100000km (co tebe tak skoro nehrozi).
Na rozdiel od 1,2HTP v pole je u Yarisa 1,0 ale VVTi (variabilne casovanie ventilov) a v Jazze 1.2 i-DSi (s dvoma svieckami na valec).
A dalsia nepodstatna vec je obluba u zlodejov, kde VW group uspesne vedie (aspon v niecom) pred japoncami.
Aj co sa tyka variability kufra, tak Jazz je na tom najlepsie, nasledovany Yarisom s posuvnou zadnou lavicou (ak mas len dieta vzadu, tak kufor mozes max zvacsit).
Takze ja by som sa rozhodoval medzi japoncami, podla pomeru vybava/cena.
;-)

Dufam, ze ma priaznivci VW group nezlyncuju. :-)
1zdavu
Nováček

Odeslat příspěvekod Saman 9. 12. 2005 22:38

A co nakyho Frantika nebo Itala, tam sou moc pekny kousky. Ted je hodne novich modelu a tak ty stary jen dostali jiny jmeno a sou skoro za babku, treba Clio a Punto.
6 hrnku dopovanych dvema feny
Saman
Inventář

Odeslat příspěvekod Revdr 9. 12. 2005 22:41

Jak jsem rekl ja jsem spis za roztahnuti garaze, ale kdyz uz tak asi Opel Corsa
Revdr
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Petr-T 9. 12. 2005 22:53

Když už nějakýho Frantíka ..tušim, že Citroen C3 je teď v nějaký akci za 264 tis. Asi to bude jenom 1,1i
Petr-T
Kolemjdoucí

Další stránka