6 ludi + 6 bicyklov

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod marcus 15. 10. 2005 20:59

Dobry den,

sme mensi cyklisticky oddiel, cestujeme 6 ludi + 6 bicyklov. A zvazujeme moznosti efektivnej dopravy.
Logicky sa ponuka 6-miest. Multipla / FRV, problem je ale najme so 6 bicyklami. Napadlo ma 4 na strechu + 2 na zadny nosic. Nosice na strechu nie su problem, ale co tie do zadu. Mate s nimi niekto skusenosti? Co vsetko treba vybavovat (zapis do TP?, ako je to s jazdou za hranice?), prip. poznate moznost kde sa daju vyhodne kupit.?
Inak auto by bol diesel, a ked zrovna necestujeme na preteky pouzival by som ho ja + manzelka + pes + dieta (za 4 mes.)

marcus
marcus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lehtinen 15. 10. 2005 21:12

není lepší něco jako Transit, Sprinter, nebo tak něco raději dodávkovýho?
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009 - 2023
lehtinen
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Dusan 15. 10. 2005 21:17

Full size SUV idealne Ford Excursion a kam se hrabe Multipla a podobni evropsti prckove. :-D
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 10. 2005 21:24

panove drzme se tematu. Ano na strechu 4 kola a na zadek si koupit nosic na tazne zarizeni. K tomu neni treba zadne upravy do TP, ale pouze mit tazne zarizeni, na ktere se ten nosic prichyti. Jinak jizda za hranice atd. s tim neni problem, je to jako vozik nebo karavan. Musis samo koupit homologovany. Pak pokud ty kola zakryji SPZ musis ji hodit na ten nosic, ale to uz je tam pripravene. Myslim, ze volis pomerne rozumne auta, s temi nebude problem jezdit ani v beznem zivote. Co bych ovsem videl jako vetsi problem budou motory, prece jen 6 lidi + 6 kol + zavazadla uz daji poradne zabrat, proto bych jedinou rozumnou motorizaci pro FRV pro tvuj ucel je 2.2 nafta a u multiply 1.9 JTD, i kdyz to JTD je pomerne slabe pro takto nalozene auto. Po jinych motorech se ani nedivej, protoze bys je utrapil pri nehorazne spotrebe.
anonymni

Odeslat příspěvekod p0etrik 15. 10. 2005 21:28

Takhle to auto dostane opravdu poradne zabrat. Videl bych to bud na toho Transita (nebo dodavku obecne), nebo nejake velkoprostorove auto prave typu multipla + vozik. Ten vozik, pokud nechces dodavku, je IMHO nejelegantnejsi reseni, co se tyce pohodli a rychlosti nakladani. Pokud na tom vezes kola, staci nebrzdeny s plachtou s cenou cca 15 az 20 tisic. Na kola ti nebude prset a budou i castecne chranena pred nenechavci.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod JP 15. 10. 2005 21:55

Presne tenhle problem o nas vyresil VW Trasporter 2.5 TDI s drzakem na kola vzadu. Nebyl to zase takovy problem podbrat. U FR-V chci docela videt, kam se s tema kolama a pripadne dalsima vecma vejdete ;-) Navic pokud alespon 2-3 z vas nejsou drobne slecny, ktere nezaberou moc mista, tak to taky nebude na pohodlne cestovani. V Multiple je vpredu pro 3 celkem malo mista v oblasti ramen.
JP
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod marcus 15. 10. 2005 22:17

No dodavku naozaj nechcem. Ono to auto bude sluzit v prvom rade ako rodinne, raz za 2 ci 3 tyzdne sa s nim pojde cez vikend 6+6. Ten vozik mozno tiez nie je zle riesenie a vyjde mozno aj lacnejsie ako vsetky mozne stojany. Akurat ci sa mi podari zohnat vozik, co bude nejak inteligentne vymysleny vzhladom na bicykle. A vyskytne sa tiez dalsi problem s garazovanim, ale to sa snad uz nejak poriesi :)

btw - ak by sa vyber zuzil (a asi za zuzi) na 6miestne, tak to bude Multipla (je mi sympatickejsia, a NO FLAME PLS - keby sa este predavala v starom designe aj by sa mi pacila). Idealne by bolo keby sa ten 2.2 CDTi montoval do Multiply...
marcus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 15. 10. 2005 22:20

Kdyztak kup jakykoliv vozik s podlahou z drevotrisky a v nejakem zamecnictvi (nebo u patricne vybaveneho kamarada) si nech svarit normalni stojan na kola a nejaky prvek k prisroubovani k voziku. Drevotrisku normalne provrtas vrtackou a prichytnes k nemu ten stojan. Sam jsem takhle resil "rantl" pro prichyceni kovove palety k voziku, aby mi na nem nelitala.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Laff 15. 10. 2005 23:02

Dodavku jako rodinne auto nezavrhuj, mne nekdo nabizet cokoliv mezi Vitem a Caravellou tak beru. Spotreba taky nemusi byt silena, s Trafficem 1.9dCi jsem v lete zvladl Cernou Horu za 5.5/100, navic clovek nemusi resit velikost kufru a co si s sebou vzit a co ne. Horsi je parkovani ve meste, ale tam bych Multiplu videl nekde na urovni Touranu nebo Vita. (btw. je Touran dodavka nebo co to vubec je?)
For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for nature cannot be fooled... We have vastly underestimated how deeply ingrained are the organizational and cultural rigidities that hamper our ability to execute.
Laff
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 10. 2005 23:05

A co takovy Espace? Velky, prostorny, da se pouzit i pro denni jezdeni, ma velkou skalu naftaku atd. Nebo Voyager...
anonymni

Odeslat příspěvekod p0etrik 15. 10. 2005 23:07

Jeste mne napada: Brachova byvala spoluzacka je spolumajitelka firmy co vyrabi nosice kol na tazne, muzu se pozeptat.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod marcus 15. 10. 2005 23:21

goes píše:A co takovy Espace? Velky, prostorny, da se pouzit i pro denni jezdeni, ma velkou skalu naftaku atd. Nebo Voyager...

Mozno je to tou neskorou nocnou hodinou, ale co by som si pomohol Espacom/Voyagerom/... oproti Multiple? 6. cestujuci by musel sediet "v kufri", 4 bicykle su na streche a co s dalsimi dvoma? alebo myslite ze na strechu narvem 6 bikov? (jeden kamarat vozil na Berlingu (akurat od Peugeotu, neviem ako sa to vola) na streche aj 7 bikov naraz. 4 do stojanov a 3 medzi ne:)
Asi idem radsej spat... :)

p0etrik píše:Jeste mne napada: Brachova byvala spoluzacka je spolumajitelka firmy co vyrabi nosice kol na tazne, muzu se pozeptat.

Ono to zatial nie je take aktualne, ale dik.[/quote]
marcus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 10. 2005 23:27

marcus: ze je to celkove vetsi auto prostorem, tudiz byt budou sedet ve 3 radach, maji daleko vice mista, auto nabizi silnejsi motory, ktere jsou vhodnejsi pro tve pozadavky. Prece jen Multipla i FRV jsou male MPV, Expace a Voyager jsou velkoprostorove VANy..
anonymni

Odeslat příspěvekod Driver 16. 10. 2005 00:11

Do transitu v pohode naskladas 6 lidi a kola i se zavazadlama a nepotrebujes zadnou zahradku na strechu ani zadnej dalsi hosic. Na kola ti nebude prset. Doporucoval bych transita 2.0 TDCi jede to fakt pekne na dalnici ani ve meste nema problem a se spotrebou je na tom lip nez kdejakej benzinovej osobak.
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod Head 16. 10. 2005 00:37

Jednou jsme jeli v pěti lidech + pět kol (dvě na střeše a tři na zadním nosiči) ve Focusu, takže nevidím problém nacpat 6+6 do nějakého MPV. V současné době mám možnost jezdit s Grand Voyagerem a mohu vřele doporučit.
Yesterday is history, tomorrow a mystery, today is a gift, thats why it's called the present
Head
Nováček

Další stránka