jak dostat co nejvetsi slevu u prodejce noveho vozu?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Marek71 5. 10. 2005 17:47

Takto... vyber sa na dovolenku do Tuniska, Egyptu, príp. Turecka ( lokalitu zváž aj vzhľadom na bezpečnostné riziká ) a tam si to vyskúšaj. Vbehni do prvého obchodu a tvár sa, že chceš kúpiť nejaký suvenír. Po pár realizovaných obchodoch budeš v handlovaní úplný majster a po návrate domov možeš ísť do najbližšieho autosalónu :-) Suma vynaložená na dovolenku sa ti vráti v podobe ušetrených KČ za nákup auta.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Inventář

Odeslat příspěvekod Delphin 5. 10. 2005 18:09

Jak ukecat co největší slevu? Jdi k prodejci, objednej 10x více aut než jich běžně prodá za rok, plať hotově a předem. :-)
AR: Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Ford Focus II, Fabia Sedan, Superb III, Kodiaq a teď Octavia III se Superbem IIIfl. Ale Pionýr mi pořád zůstal. MM: Samsung S23. Živě: Dell XPS15, Dell G16 a HP.
Delphin
Otvírák Garáže

Odeslat příspěvekod MaxvRS 8. 10. 2005 22:36

Zvolil jsem stejný postup jako při koupi Fabie před dvěma rokama, obeslal jsem všechny pražské a některé středočeské prodejce Škody mailem že hodlám zakoupit O II combi TDI Elegance + x věcí na přání a ptal jsem se kolik takto setavený vůz u nich bude stát. Zhruba polovina dealerů mi odpověděla a nabídla slevu 5-12%. Zajímavostí je že nejlepší cenu mi opět nabídli tam kde jsem kupoval Fabii.
Určitě se ta chvilka strávená posláním mailů vyplatí a je to lepší než běhat po autosalonech.
MaxvRS
Nováček

Odeslat příspěvekod Vladik 8. 10. 2005 23:47

Jak se tu píše pokud máš čas projít pár prodejců, porovnat jejich nabídky a pak mezi nima chodit že tenhle ti to nabíd za nižší cenu než tamten a věř že se budou trumfovatm někde budou hrát na tajnůstkáře že ti cenu řeknou až před koupí ale vždycky můžeš jít jinam. Pokud chceš kupovat hotově nebo s velkou akontací a složíš zálohu taky dost slevěj. Bohužel sou i takový prodejci který sou vysloveně protivný, jednou když sem se byl takhle zeptat na kalkulaci, tak mě vyslýchal jako malýho kluka na co to auto chci, proč ho chci, že dokáže zajistit nejlepší cenu a než mi vystavil kalkulaci tak se mnou strávil 10 minut vyjednáváním o zbytečnosti kalkulace a pak mi nabídnul jako maximální slevu cenu, která byla u jinýho autosalonu jako startovní k jednání. :hm
Vladik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kejml 9. 10. 2005 00:47

Můj zaměstnavatel koupil dobře pár aut přes Automodul.com. Potom kupovat akční modely před ukončením výroby modelové řady - má to navíc výhodu, že obvykle vychytají pár much - viz P307
Dancall -> GH688 -> S25 -> Sagem? -> Sony CMD C1 -> ME45 -> M65 -> N6230
kejml
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fl.89novy 9. 10. 2005 00:59

Muzu se vas zeptat jak smlouvate o cene napr. v restauraci, v obchode z nabytkem, elektronikou, drogerii atd. atd.????
Doufam ze me ti nejvetsi odbornici kteri presne vedi jak nejvyhodneji koupit auto poradi a odpovi...
Dekuji.
Proud To Be An American
Fl.89novy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod dushanski 9. 10. 2005 11:31

o ceně v restauraci smlouvat nemůžeš, neboť tím, že se podíváš do jídelního lístku a objednáš zároveň potvrzuješ souhlas s cenou, proto máš na každěm lístku nápis ceny dohodou. Při nákupu auta samozřejmě manévrovací prostor je, protože prodejce má nějaký zisk a ten si může dovolit event.snížit. Takže je potřeba mluvit s člověkem, který je na prodeji auta alespoň platově závislý, tzn. má zájem se dohodnout. A potom to chce pevné nervy, teatrální odchody apod...:-) Prostě pod cenou ti to nedají a co si vyhádáš je tvůj zisk. Je dobré taky vědět, že prodejce má k autu i provizi od leasingovky, pakliže je to na leasing, od pojišťovny, když to tam necháš rovnou pojistit.
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 10. 2005 11:33

Za auto nedavas hodnotu vyjadrenou v radu hodin prace, ale treba let prace. Proto se smlouva spis u auta za 500 tisic nez u samponu za 50 korun. Neco nejasneho?
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod dushanski 9. 10. 2005 11:33

co se týká toho nábytku a elektroniky, jestliže je ten obchod toho člověka s kterým jednáš, uhádáš slevu taky, problém je v případě, když je to anonymní supermarket, kde je prodavačům jedno, jestli něco prodají nebo ne.
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 10. 2005 11:40

jj, pokud mluvis primo s majitelem, da se vzdycky nejak domluvit.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod FAN. 9. 10. 2005 12:14

p0etrik píše:jj, pokud mluvis primo s majitelem, da se vzdycky nejak domluvit.
.............o nějaké slevě rozhoduje především šéf.Chodím vždy za ním,zatím vždy do jedné prodejny.On zná mě, ja jeho. Více krát se mi to vyplatilo. Loni na podzim mi naznačil že na RS až 40t. Já vůl to nevyužil! Ted na jaře mi dal -25t. at si vyberu model jaky chci [ 1.4 74] ..asi tak no. Co mi tam nejvíc vyhovuje , že mi za ojeté auto ,vždy nabídne nejlepší cenu!!
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 10. 2005 12:33

FAN: Jo neni nad to byt staly zakaznik. Mne takhle hezky vychazeji vstric v jednech skodovackych autodilech. Mam tam stalou slevu, muzu objednavat telefonicky bez zalohy (delaji to neradi, asi se jim casto stalo, ze nekdo neco takhle objednal a uz neprisel), jednou jsem se tam, kdyz jsem to mel pri ceste, stavil objednat zadni loziska na pikapa, ani mne nenapadlo, ze je budou mit skladem. Proto jsem nemel u sebe dost penez. Dali mi na ne 25% slevu, abych tam nemusel jezdit znova. :)
Zajimave je, ze servis v tom autosalone stoji uplne za *****.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Storm8 9. 10. 2005 12:57

Nejlíp získáš slevu, když si koupíš za 15 000 bouchačku a nenápadně jí namíříš na prodejce... Sleva se může pohybovat od 100% i vejš... Akorát potom musíš rychle pryč, třeba na Bahamy... Mr. Green
200 v městě. 300 z místa.
Storm8
Nováček

Odeslat příspěvekod Storm8 9. 10. 2005 13:02

Nebo si udělej vlastní autosalón. Pak si tam LEGÁLNĚ můžeš udělat JAKOUKOLIV slevu... Jojo dobré rady nad zlato Mr. Green
200 v městě. 300 z místa.
Storm8
Nováček

Odeslat příspěvekod marepa 9. 10. 2005 13:11

Storm: presne to si pri pohledu na tve prispevky rikam taky.. dobre rady nad zlato :)
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka