"warm" daily car

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod evlo 8. 6. 2025 15:54

Arnie J píše:evlo: Ta fobie za 4 kila má taky manuál

No tak ale cilovka škodovek je jina
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 6. 2025 15:57

Tak to každopádně.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 6. 2025 16:11

tezko rici. jediny realny poradny zajemce o pumu st skoncil u skodovky…
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 6. 2025 17:48

No totok
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod IvanP 8. 6. 2025 21:33

Díky, ano, to je jedna z možností. Ale nevím, jestli to už není extrém (výkonem, dynamikou, náklady...
) - toto je "hot" nebo ještě více než "hot" ("hot" je GTI), já spíš raději "warm". A taky je to VW - což je pocitově a ideově trochu nepohodlné - když jsem teď "alfista"...
Asi podobně Seat Leon Cupra 4x4.

Goesson píše:golf r variant
IvanP
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 6. 2025 21:35

4koli proste jiny nez koncern mit nebude. warm hatche taky moc jinde nebudou

a pokud jsi alfista tedy zabozrout tak ty nemce uz prezijes
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 8. 6. 2025 21:42

GTI je uplne pohodove daily.

Vobec sa toho neboj.
Clubsport je ostrejsi, ok ten mozes vynechat, ale zaroven aj zaujimavejsi.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 6. 2025 21:50

Leon Rulezz
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod IvanP 8. 6. 2025 21:51

Díky. To jsem taky zapomněl napsat, chci auto ne kratší než stávající (to má 435 cm) - často s dětmi jezdím po cestách, kde za mnou jezdí tiráky, i plně naložené , když vidím, jak v některých situacích dobržďují jen těsně za mnou a za dětmi je jen asi 50 cm deformační zóny.... nedělá mi to dobře. Takže proto. Je to trochu divný argument, ale můj. Takže bohužel vypadávají kratší hatchbacky jako Golf. Ta Puma je skvělá, díky! To mě nenapadlo... Ale bohužel taky je tu ta (krátká) délka, jinak by se mi to libilo velmi.

Civic 134 kW je dobrý - skvělý nadčasový design, předpokládám spolehlivý motor, perfektní řazení (manuální!), ale dynamika je horší než v mém autě, takže taky nic. Ale přinejhorším (kdybych z důvodu fatální poruchy/nehody apod. musel řešit rychle), bych o tom uvažoval.

Clubman je v mnoha ohledech fajn. V něm by mi vadil ten kulatý infotameint a taky zadní dveře - to je spíš nepraktické (když prší a dávám něco do kufru hatchbacku nebo kombi, tak ty dveře mi zároveň tvoří stříšku).
Ale taky je problém s délkou.

garážmistr píše:Tak v tvým případě je univerzální odpověď Golf Gti. Asi spíš 7. generace, nejde se za tu cenu i s relativně malým nájezdem. Nebral bych verzi 162kW, nemá samosvor.

A pokud by byla touha se odlišit ještě víc, tak třeba:

https://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/puma/206719923

https://www.sauto.cz/osobni/detail/hond ... /208561640

https://www.sauto.cz/osobni/detail/mini ... /207193674
IvanP
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 6. 2025 21:55

BKS
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod glider 8. 6. 2025 22:03

No poziadavka na dlhsie auto...

Potom musis do niecoho ako Octavia RS.
Cupra Leon kombi ti nejvyde s 2.0TSI.

Na druhu stranu Octavia bude jazdne autobus voci Alfe...
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 6. 2025 22:04

Co máte furt dpč s tou ORS?
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod glider 8. 6. 2025 22:06

A co Ateca silna?

https://auto.bazos.cz/inzerat/202698408 ... cc-led.php

https://auto.bazos.cz/inzerat/203529074 ... norama.php

-- 8. 6. 2025 22:06 --

MELLO píše:Co máte furt dpč s tou ORS?

Golf mu je kratky.
Chce motor.
Ma na to 6kil ci kolko.
...
Co by si porsdil?
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod IvanP 8. 6. 2025 22:10

To je relavantní argument. Díky za něj. Já si to říkám taky někdy. Dívám se tak po autech co bych třeba mohl mít, zkoumám parametry, výbavu. A pak si ráno, když jedu do práce sednu do svého, do skvělých sedaček, nastartuji a po chvíli jak se zahřeje motor, tak přidám, poslouchám ten motor... na všechna jiná zapomenu. A samozřejmě jsou tu i objektivní výhody - nepřímé vstřikování (vs. mé kratší trasy).
Takže zatím mým potřebám dostačuje, taky můj záměr není akutní - je to výhledové - třeba za půl roku, nebo i za rok, možná i za dva. Ale: musím být připraven - s autem se může stát cokoliv (a já jsem na něm hodně závislý) a já to budu muset řešit akutně. Dále - situace na trhu se rapidně mění (hlavně v důsledku tlaku na "emise") a je možné, co je dnes, nebo letos na (sekundárním) trhu, v dalších letech nebude nebo bude citelně dražší než dnes (u některých modelů to už pozoruji...). Taky ta bezpečnost (jak píšu jinde). A nakonec - každé auto mě po pár letech přestane bavit (a jsem přesvědčen, že by to platilo i pro nějaké Ferrari nebo Porsche), takže taky proto.
10 let stará auta jsou už o půl nebo generaci novější. Když vezmu třeba 10 starý Golf R, tak při vší úctě ke Giuliettě je to (hlavně v interiéru) rozdíl. Když zabrousím do luxusního segmentu (tím mám na myslí hlavně BMW a Alfu), tak je to rozdíl obrovský.

Já první píše:nech si co máš a nevymejšlej blbosti. prej 13 let starý auto je starý a má požadavek na nový max 10 let starý
IvanP
Nováček

Odeslat příspěvekod glider 8. 6. 2025 22:11

Giu
100 km/h Giulietta zrychlí za 7,8 sekundy a dokáže se na dálnici rozjet až rychlostí 218 km/h

Civil
Maximálna rýchlosť (km/h): 220
Zrýchlenie 0 – 100 km/h (s): 8,2
glider
Ja chcem Slovak

Předchozí stránkaDalší stránka