Zdravím,
řeším tady podobné jako jeden zdejší kolega (Výběr daily...), ale trošku jinak. Hledám tedy (ojeté) auto na denní ježdění do práce i jinam. Aktuálně mám A-R Giulietta 1.4T 125 kW manuál r.v. 2012, je to moc fajn, ale přece jen už je to 13 let staré auto, už je pomalu čas na výměnu....
Základní požadavky: 4/5 dveří, karosérie hatchback/liftback/sedan/kombi, benzínový-přinejhorším hybridní pohon, dynamika (zrychlení) aspoň o trochu lepší než moje Alfa (když už pořizuji auto na dalších 5-7 let...), délka do 4,7 m (kvůli parkování u práce), v případě hatchbacku může být přední pohon, u jiných karosérií pohon 4x4 (žiju na venkově, kde se často v zimě neodhrnuje) - což bych i preferoval, reálná spotřeba (při dodržování limitů) do 10 l/100 km benzínu N95. Dobrý (a to i na špatných cestách), lehce sportovní podvozek - ale ne moc nízký ani příliš tvrdý (i30N...), převodovku bych nejraději manuální, ale smířil bych se (i když těžko - ale vím jak to dnes je...) i s dobrým (a spolehlivým) automatem. Základní mechanické ovladače pro autorádia (hlasitost) a větrání/klimatizace (ovládání přes dotykové displeje je pro mne zcela neakceptovatelné). Slušná spolehlivost a ještě "rozumné" servisní náklady (výměna rozvodů za 80 tis. - to opravdu ne...). Stáří do 10 let, cena do 500, přinejhorším do 600 tis. Kč. Roční nájezd mám malý - 10-12 tis. kč (není to hlavní rodinné auto), do práce to mám 13 km, 2-4 měsíčně delší cesta 30-50 km, cca 6x ročně 200 km, asi ze 3/4 jezdím sám, zbytek cest +1-2 děti.
Co poradíte?
P.