Jaké větší auto - dodávka 2025

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 2. 2025 06:59

vykpzene na ***** pro to ci hleda
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod m_tsch 12. 2. 2025 07:42

Chybí tomu nějaká long verze.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 12. 2. 2025 07:49

Za ty prachy koupí Trafica L2 s 9 místy.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod outdoor1 12. 2. 2025 09:14

No musím se přiznat, že model Staria jsem vůbec nezařadil do užšího výběru, nejen, že mi přijde hnusná, což samosebou není hlavní faktor výběru auta.
Ale třeba ta zadní lavice - 3 sedadla v kuse nic moc, jenom přeci, při jízdě v 6 lidech, lze u mnoho aut udělat konfiguraci 2+2+2 (nebo 2+3+2), což pak znamená dlouhá ložná plocha třeba na lyže apod...

Další věc je, že zároveň koukám i po variantě 4x4

Jinak není podmínka mít 9 míst ( první řada raději jen 2). Ideální rozložení je 2+3+3 a mít snadnou možnost z toho udělat 2+2+2...

Pokud jde o tento inzerát, tak když už čtu "Nový vůz", tak nevím, co si mám myslet u auta z roku 2022 s 25tis.km

-- 12. 2. 2025 09:18 --

Marek Zrak píše:V takových krabicích jezdím už od r.2001, vyzkoušel jsem různé značky a modely a za mě osobně jsou konkurenti dva, VW Multivan-Caravelle (už pouze jako ojetina, nebo poslední skladovky) a MB V-Vito. Ostatní jsou varianty a jelikož je pro mě extrémně důležitá dynamika, tak jediný nový kandidát je MB, u VW byla fajn 150kw varianta, poslední se už prý nesraly. U takového rodinného auta, bych preferoval i 4x4, záleží jestli jezdíte v zimě na hory. Každý z kandidátů určitě udělá službu a majitelé jsou s nimi spokojeni, ale nejlépe propracovaní jsou právě tito dva a mají jednoznačně nejlepší světla. Stručné poznatky:

Ford Tourneo Custom osobně jsem nejel, ale od majitele mám info, že je to totálně zdechlé odspoda, jinak auto pěkné a je to vlastně i nový VW

MB V class za mě top volba, můžeš zvážit i dobře vybavené Vito, volil bych jedině se světly multibeam plus

Toyota proace verso měl jsem 3 roky, auto má nepraktický interiér s minimem odkládacích ploch, to menší sourozenec City má interiér mnohem lépe vymyšlený, spolehlivost slabá, měl jsem to v r.2018 a na FCB skupině byly řady fotek, jak se vozí na odtahovce, i já jsem měl tech. problémy, naštěstí ne fatální, ostravský servis v té době naprosto příšerný, ten byl největším impulsem se auta zbavit.

T6.1 za mě OK

díky za skvělý shrnutí, jako ten Ford mě dost láká, hlavně co se týče interiéru, je mi jasné, že těch 125kw a 450Nm na tak velké auto ještě třeba v awd nebude nic moc... hlavně když nyní jezdím s Galaxy se 132kw s asi 400Nm ;-)
outdoor1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 12. 2. 2025 09:27

Možná ještě H1 má 4x4, a to není Haldex. Ale už se u nás patrně nekoupí nová.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod davpro 12. 2. 2025 10:41

Karosa?
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Štamgast

Odeslat příspěvekod Marek Zrak 12. 2. 2025 14:43

tohle je příklad auta s promarněným potenciálem, takové přešlapy v interiéru, zejména variabilita sedaček a bídné jízdní výkony, žere a nejede. navíc je poměrně hlučné od motoru.
992 GTS MT
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2
Coupe JCW KW3
Scania R490

hoonring.cz
Marek Zrak
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 2. 2025 14:49

hele kdyz jsme u toho V a noveho Multivanu... je to ted fakt takova bida? Ano chapu u Vecka absence V6 zaboli, ale ten R4 nema blby vykon a mohl by jet. U Multivanu vidim bidu v absenci nejakych rozumnych motorizaci, tam snad vychazi nejleip ten plugin, aspon nejaky vykon to ma...

ten ford se mi taky dost libi la navic 4kolka a dizl, ale proste ta dynamika bude asi mega hrozna. Ale zase pokud vezmu tu tojotu co s ni obcas jedu...

jako jen sem si ted tak matoval co kupit misto Tuarega az mi h vezmou
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 12. 2. 2025 14:51

Marek Zrak píše:

tohle je příklad auta s promarněným potenciálem, takové přešlapy v interiéru, zejména variabilita sedaček a bídné jízdní výkony, žere a nejede. navíc je poměrně hlučné od motoru.

Tak to dopadá, když se auto dělá od venku.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 12. 2. 2025 15:09

goes ty chceš dodávku?
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 12. 2. 2025 16:04

Ano.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Arnie J 12. 2. 2025 16:09

Díky goesi
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 2. 2025 16:54

nepamatuji si kdy jsem chtel neco jineho
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka