Mírně ojeté auto na 3 roky

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tomashewk1 27. 1. 2025 07:38

Ahoj,

Aktuálně vybírám rodinné/praktické osobní auto na 3 roky. Důvodem je, že za 3 roky budu mít asi FVE a tudíž pak bude třeba dávat smysl koupit EV či plug-in hybrid.

Moje požadavky:
- prostornější kombi
- kompatibilita s Apple Car play alespoň přes kábl
- klima
- ať to není starší než 4 roky
- nechci dělat kompromisy na bezpečnosti
- aby to trošku vypadalo a nebyl to úplně vůz pro důchodce typu ŠA Rapid
- nízká spotřeba
- nízké náklady (ano, jsem si vědom, že auto je díra na peníze, ale chtěl bych, aby byla co nejmenší).
- cena 500 000 - 600 000 Kč
- aby po třech letech a cca 60 000 přidaných km bylo auto prodatelné za cca polovinu ceny (tj. nějaký v tuzemsku populární model).

Jedna varianta řešení je operativní leasing (diskusi už vedu zde https://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?style=2&f=810&t=1254663&st=0&sk=t&sd=a&start=1725)

Druhá varianta je koupě ojetiny. Ale zde se bojím, že se v tom vůbec nevyznám, takže kvůli třem letům budu řešit voser a potenciální riziko s koupením ojetiny ve špatném stavu a na konci pak její prodej. Navíc i zde na fóru jsem našel hodně názorů, že aktuálně je trh s ojetinami značně předražený. Je to tak? Nebo se dá někde koupit něco spolehlivě? A kde byste doporučovali hledat? Škoda Plus či něco podobného? Nebo je ještě výhodný dovoz aut z DE? Nějaký prověřený server či kontakt?

Dík moc!
tomashewk1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 27. 1. 2025 07:46

superb 3 a mas klid.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod m_tsch 27. 1. 2025 08:52

Najít dvouletýho Superba s pětiletou zárukou a je klid. Případně kdybych to bral ekonomicky tak tříletou i30/ceeda.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod jhamil 27. 1. 2025 08:56

Octavia poslední generace1,5 85kW tu prodáš vždycky, v CZ je modla. Pokud bude bezproblémová jako má Goesson budeš vrnět blahem.
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 27. 1. 2025 08:56

i30/ceed nesplnuje

- prostornější kombi
- aby to trošku vypadalo a nebyl to úplně vůz pro důchodce typu ŠA Rapid
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod m_tsch 27. 1. 2025 09:00

Prostor neumím posoudit jaké jsou představy a jestli si chce hrát na mladýho, tak proceed.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 27. 1. 2025 09:53

Ten dvouletej Superb bude asi ještě pořád docela podléhat amortizaci. Vyhnul bych se 147kw TDI, ale jinak je to fajn auto. Vyhnul bych se Korejcům, blbě se to prodává.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod saabik 27. 1. 2025 10:15

Třeba Karoka po 3 letech prodá dráž než dnes koupí. Podíl důchodců bude každým rokem růst...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod tomashewk1 27. 1. 2025 11:17

Ta Octávka, co má Goesson, to je IV generace (od 2019)? A co to je za motorizaci? Mám pocit, že 1.5 TSI 85 kW je motorizace až po faceliftu - a po faceliftu oktávku do 600 000 neseženu.

Ty Superb3 vypadaj dobře. Asi bych se zaměřil na ty TSI motory, bo nebudu jezdit moc dálky. Ještě nějaký tipy čemu se vyhnout kromě 147kw TDI? Ta DSG převodovka je ok? Nebo raději manuál?
tomashewk1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 27. 1. 2025 11:52

Jop, tohle
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod jhamil 27. 1. 2025 12:11

Golf Variant Limited 1,5 TSI 6G od 584 900,ale má plecháče, Leon se do limitu vejde. Někdy je to prostě okleštěné.
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod maincoonsback 27. 1. 2025 13:14

exBURN píše:Ten dvouletej Superb bude asi ještě pořád docela podléhat amortizaci. Vyhnul bych se 147kw TDI, ale jinak je to fajn auto. Vyhnul bych se Korejcům, blbě se to prodává.

Od tebe bych si nechal radit...

https://autosalon.tv/novinky/ojetiny/studie-mezi-auta-ktera-nejrychleji-ztraceji-hodnotu-patri-krome-luxusnich-znacek-i-skoda

:D
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 27. 1. 2025 13:19

Spíše to bude kupovat a prodávat u nás než ve světě.
puk123
Veterán

Další stránka