Zdravím,
tak po dřívější diskuzi s autem domů (nakonec jsem vyprdl na hybrida a koupil Kamiqa) se tu zkusím obrátit znova, tentorkát s autem pro mě.
Současný Superb 3, 2.0 TSI 206kW, rok 2016 už musí jít do světa. Navíc to skákání za 10 litrů, když jezdím po městě, mi už začíná lézt krkem. Potřebuju hopsadlo po městě do Brna s příležitostným vyjetím někam na výlet/návětěvu/služebku i s rodinou, aby to moc nežralo, aby to jelo (mám zkušenost s 1.5TSI v Kamiqu, co jsme koupili domů a je to neskutečně líná lemra proti mému).
Přemýšlím mezi Teslou Model 3 (konkrétní modely jsem nezkoumal, nejspíš nějaký long range) a Superbem IV, který mi ve Škodovce vychvalují do nebes. Asi se mi líbí víc Superb, mám k němu dobrý vztah, současný sloužil dobře a jezdil moc pěkně. Mám na něj možnost mít 22,5% slevu, takže by vyšel něco přes 900 tisíc, tedy vychází levněji, jak Tesla.
Měl jsem možnost testovací jízdu v ID.7 a počáteční nadšení bylo po pár hodinách pryč. Dojezd je i s 86kWh baterkou tragický, nabíjení pomalé, a auto neskutečně neohrabané a těžké. Enyaq a ID.7 tedy nee.
Budu ale rád i za alternativy a případně názory, co byste si koupili v té cenovce kolem 1-1,2 milionu.
Děkuji