Jak starý a drahý auto si pořídit?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 30. 12. 2024 09:49

A clio 2022 není v záruce? Chce to vybírat holt auta tady z ČR nebo aspoň s nějakou historií. A jo, je to pain, to chápu, taky jsem si tim prošel
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod exBURN 30. 12. 2024 09:54

Je to přímo od Renaultu v Brně, byli aji první majitel. Auto krásné vyvoněné, ale dodnes se mi nikdo nevyjádřil, jestli je platná záruka, bo přetáhli servis kokoti a měli to už jednou na dílně, kdy udělali servisku a prej chrastil filtr :-D. Tak přijedem po druhý a furt v tom chrastilo jak v krabici šroubů po ubrání plynu - jak kdyby rozvody nebo časování vaček.

Když si to zkombinuju s mou zkušeností s Renaultem, tak nevím no. Původně už jela málem pro Kadjara 1,2 Tce do áček :-D
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod MV_cz 30. 12. 2024 09:55

Srnoldovic Megane se taky furt prodává pokud chce zažít 1.2 TCe :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod exBURN 30. 12. 2024 10:03

Zážitky s 1,2 tce jsem ji vylíčil z vlastní zkušenosti :-). Na její 2km do práce a zpět ideál motor :-D
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod MV_cz 30. 12. 2024 10:05

Jestli je kámoška hezká, může přijet, aspoň protáhne motor mrk mrk
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod metyn 31. 12. 2024 07:02

i ty liško podšitá :D , deš nato od lesa
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod Kootil 3. 1. 2025 18:47

Nepojmenované.jpg
Nepojmenované.jpg
Ještě jsem si vzpomněl..tak mě napadlo, že se zeptám. Byl jsem v servisu se svým autem a mechanik tam měl trojkovou oktávku v RS, byl to předface...takže už 10 let starý auto. Ale to auto mělo reálně víc zrezlou nápravnici jak moje Alfa. Přkládám foto. Je toto normální, nebo ten člověk co to auto má, musí žít v nějakém kraji kde se brutálně solí? Jinak si to nedovedu představit. To auto může mít stáří 10-12 let, ale ta nápravnice je fakt horší jak u mé 20 let staré Alfy...tam mám pro změnu prahy na kaši.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 1. 2025 18:58

a co je tam spatne?
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod vasekherda 3. 1. 2025 18:59

Normál.
Záleží trochu na výrobci, jak moc skudlu (u naprav nic skudlu více či méně vsici) hlavně jak často jezdit v soli či za deště. Případně zda to po jízdě soli osplouchnes.
Da se tomu předejít nástřikem, ideálně na novotine a pak opakovat. U fotek už nástřik nemá cenu.
Na druhé straně to není nějak brutálně zrezly, tak nějak běžně k těm 10 letům, reknemez.
vasekherda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 1. 2025 19:00

Copak napravnice, to by se dalo jeste vymenit ale ty nosniky jsou taky na prach, to je zraly za par let do srotu. Asi to stalo vedle mazdy a nakazilo se to :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 1. 2025 19:20

nevidim tam nic spatne, jen potvrchova koroze

kazdopadne je to primarne zanedbana udrzba
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod m_tsch 3. 1. 2025 19:21

Nebejt sundanej podmotorovej kryt, tak je na duši klid.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod kurtoid 3. 1. 2025 19:24

Koncern šetří poslední roky hodně na materiálu. Takhle to bohužel vypadá opravdu po těch 10 letech a viděl jsem to hlavně u aut z Německa, kde se hodně solí.

Dá se říct, že se tyhle skvosty od Škodovky, za které se běžně vyplázne 300 tisíc Kč, nachází cca ve stejném stavu zespod jako čtvrt století staré Passaty B5.5.

Do 5 let takové auto čeká nová nápravnice + ošetření nosníků. Prácička tak min. 30 tisíc.

Zajímavé, že někteří výrobci nemají takovou chuť šetřit a dávají podstatně odolnější plech nebo rovnou hliník, a to i u aut, které jsem o třídu níž než to oktávkové veledílo.
kurtoid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m_tsch 3. 1. 2025 19:27

Odfláknutý to je, ale rálně ta nápravnice 99% aut přežije.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 1. 2025 19:30

Budu zase muset koukam natrit opla tlumexem, to docela pomaha ale uz to dost zanedbavam ;-)
By se vyrobci taky ***** stalo, kdyby to za par korun hodil do zinku a bylo by to vecne...
JardaB
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka