Jak starý a drahý auto si pořídit?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 12. 2024 19:03

Kootil píše:
MV_cz píše:Giulietta s t-jetem (když se multiairu bojí, ale ten je paradoxně jízdně lepší než qv s těžítkem na předku, ale chápu, že pokud je etalon dvojková ovce, tak se jízdní vlastnosti neřeší), úplně to bude stačit.
Giulii pak samozřejmě v dízlu, jak se na alfu sluší a patří :nenapadne

Myslíš ten T-jet co máš v základu 88 kw? No prej je to hodně spolehlivý motor, ale otec má tu Giuliettu v QV, má to čipnutý na 206 kw a jede to hodně slušně, v Dynamic modu už to trhá volant z ruky, což je daň za to, že to není zadokolka a všechno to jde na předek. Ale svezení je v tom hezký, když někdo vystrkuje lokty tak ho v tom zpráskáš, akorát tam natankuješ za dva tisíce a ujedeš na to 500 km...tak s JTD jsem zvyklej na jinej dojezd, proto bych to nechtěl na daily. A z té Giulie jsem byl zklamanej, protože to pocitově nejelo, věřím, že verze bez OPFka může jet líp, ale na to kolik to má papírově kw a že to ukazoalo spotřebu 12/100 tak nic moc.

A ano, teď jezdím v takové m*dce, že co se týče ovladatelnosti v zatáčkách tak i jedničková fábka s 50k na hrbu, co má teta od novoty a půjčila mi ji mi přišla lepší, takže ať si koupím cokoliv slušného, určitě si polepším.

Vlastně by mě zajímalo, jestli takové auto jako je to moje - koroze, díra v prahu vyplněná montážní pěnou, jestli to vykoupí v áčkách nebo ne. Rád bych jim to tam nechal :D

No a jinak mi teda něco doporučte, protože každej můj známej automechanik mi doporučí něco jiného. Mně se vždycky líbily Alfy a Škodovky. Jednu chvíli jsem si hodně chtěl koupit Alfu 155 ale ten výběr tady a na Mobile.De moc není. Jako v dnešní době díky inflaci asi auta do 100k jsou většinou shitky, ale zase dávat půl míče za nový nebo nějaký lepší mi příjde asi škoda. Kamoš si koupil BMW G21 320D za 560 tisíc, dovoz z DE a hned první týden když parkoval v Brně tak mu někdo svým autem třískl s dveřma do jeho a měl tam důlek až na plech a byl z toho celkem nemocnej. Kdybych si koupil koupil nějaký nový a tohle mi někdo udělal, tak to těžko nesu. U dvojkové ofce za 180 tisíc mi to asi bude jedno. Parkuju na sídlišti a garáž nemám.

Jo 88kW t-jet, prostě je to 88kW relativně starej motor a v turbu takže pojede přesně tak, akorát to má takový přesnější a zábavnější řížení a nevisí ti litinovej tbi na předku, jako u QV. Ano v přímce to bude pomalejší, nebude to zbytečně trhat volant (představ si, že vím, co je 206 kW v předokolce a s lepším podvozkem než giulietta) a do zatáček to bude jezdit líp.
Nevím co jako přesně potřebuješ a plácat se od O2 po alfu je takový..... řekněme podivný :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Kootil 27. 12. 2024 20:19

"(představ si, že vím, co je 206 kW v předokolce a s lepším podvozkem než giulietta)"
Co to bylo za auto? Třeba se mi bude líbit. :D Tak Giulietta má jednodušší nápravu z Fiatu Bravo, nemá víceprvkový lichoběžník jako 147...ale ono je to možná lepší. :D

Tak nebránil bych se ani O3, nemusím mít nutně dvojku i když se mi líbí. Tak jaký jsou například zajímavější auta. Jeden servisák mi doporučoval Toyotu Corollu, která celkem ujde zvenku ale vevnitř se mi nelíbí, druhej mi doporučival Kiu ProCeed a třetí koncern s 1.5 TSI :D Tak pokud bych vybíral nějaký novější, tak bych šel do koncernu stejně, protože Toyota i Kia se mi nelíbí.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kootil 28. 12. 2024 20:54

Ještě jedna věc co by mě zajímala z Vaších osobních zkušeností. Jak dlouho si auto necháváte i v případě, že se jedná o ojetinu. Do té Alfy jsem za poslední rok narval 25k za servis (spojka, ramena, brzdiče) a ve finále to auto je zhnilý na šrot, bylo první, mám k němu citový vztah, ale tohle už se nebude opakovat.

Je lepší koupit třeba tu RSu za 180k nebo obdobný auto za podobný peníze, udělat na něm servis, samozřejmě se něco může pokazit časem, protože má na hrbu 120k. A nebo koupit trojku RS po FL která ma najeto 53k km, předpokládat, že do toho nedám ani korunu kromě servisu jako filtry a olej a za dva roky ji poslat pryč a vzít něco jinýho.

Není taková obměna aut finančně ztrátová?
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m_tsch 28. 12. 2024 20:59

Auto je vždycky finančně ztrátový, pokud s ním chceš jezdit. Jsou to tak jako tak peníze do kanálu, takže si kup dle toho, co utáhneš.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod kurtoid 28. 12. 2024 21:10

Kootil píše:Ještě jedna věc co by mě zajímala z Vaších osobních zkušeností. Jak dlouho si auto necháváte i v případě, že se jedná o ojetinu.

U nás doma a v blízké rodině se kupovaly vždy buď nová nebo max 5 let stará auta.

Když nad tím popřemýšlím, tak u nás doma jsou nová auta 6,5 a 4 roky s vyhlídkou, že si je necháme dalších min. 10 let. V blízké rodině jsou auta kupovaná jako nová nebo kupovaná jako pár let stará s momentálním stářím 29,24, 17 a 16 let.

Všechno drží, jezdí bez poruchy. Ono celkem záleží na tom, jak se o to staráš. Btw na žádném autě jsme třeba neměnili spojku - jedno už má najeto přes půl míče, další dvě přes 350 tisíc...
kurtoid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 29. 12. 2024 12:48

Kootil píše:Ještě jedna věc co by mě zajímala z Vaších osobních zkušeností. Jak dlouho si auto necháváte i v případě, že se jedná o ojetinu. Do té Alfy jsem za poslední rok narval 25k za servis (spojka, ramena, brzdiče) a ve finále to auto je zhnilý na šrot, bylo první, mám k němu citový vztah, ale tohle už se nebude opakovat

Nepřemýšlím nad tím a to mám kromě jedný funglovky, ojetý všechno. Nejstaršímu 21 let (kupováno jako 8 letý).
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod pulmann 29. 12. 2024 17:33

Vždy kupuji nová.
Většinou jsem to prodával po 6ti letech.
Ale Octavii 1,9TDI jsem prodal po 18ti letech.
Chtěl jsem to dotáhnout na 20 let, ale už to nešlo . Bylo to před technickou a bál jsem se, že už neprojde. A už začala i reznout.
Teď mám Škodu 13 let , diesel a uvažuji o novém autě.
pulmann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Olsztyn 29. 12. 2024 17:57

Stáří aut
15-16
3-5
0-5
5-7
2-4
0-5
1-uvidíme

Asi si kup Mustang Quadrofoglio RS za 100 ideálně:)
Olsztyn
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod metyn 29. 12. 2024 18:47

drtivů většinu sem prodal mezi 2 - 4 lety, akorát 308 hdi combi po 15 a tusónek ide už 6 rokem
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 29. 12. 2024 18:54

samy vatar tady koukam
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 29. 12. 2024 18:55

Tak to asi nebyla 308, nebos prodal předloni? :-O
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod metyn 29. 12. 2024 19:45

ano, nejde mi na klávesnici trefit sedmička :D ale i tak prodal sem předloni a rok :D
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 29. 12. 2024 19:54

Nove auto jsem nikdy neměl (a asi ani mít nebudu).
Auto u nás vydrží tak 3-4 roky.
Teď máme oct3 starou 6 let, máme ji necelé 3 roky.
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod metyn 29. 12. 2024 19:58

socko , co sem vůbec lezeš mezi vataře? :D
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 29. 12. 2024 20:05

Sorry jako :D
Lukas063
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka