Najezdím cca 10-12 tisíc km ročně...ale zatím jsem studoval a nedojížděl denně do práce. Protože mám nějaký větší finanční obnost z dědictví, tak nemám úplně stanovený rozpočet kolik max. investovat do auta + servis a jaké stáří zvolit. Jedno auto jsem měl 8 let, ale teď bych to chtěl asi víc střídat. Taky mi uplně nechybí věci jako start/stop, asistenti, líbí se mi hydraulický posilovač protože mám pocit kontaktu s vozovkou, jsem staromilec v tomhle i když je mi 26.

Mně se vždycky líbily buď Alfy nebo Škodovky. Japonský auta se mi v interieru moc nelíbí, i když poslední Corolla v kombiku se mi líbí exterierově moc, a to kombiky nemám rád. To stejný Megane.
Alfa 159 - je stará, drahá na servis, hnije stejně jako 147čka, ale líbí se mi. Nevím, jestli je to dobrej nápad, ale říkal jsem si, že kdybych si nějakou vzal, tak maximálně nějakou levnou na doježdění do technické, otec ji má a oproti 147 s tím zažívá peklo i když to má stejnej 8 ventilovej motor...v té 159 navíc vůbec nejede.
Giulietta - se mi líbí maximálně QV, který jede, ale žere. Otec ji má jako víkendovku a je to skvělý kladivo, miluju to, z toho důvodu koupě nějaký 1.4/88 nepojede, 1.4/125 bojím se MultiAir, JTD asi nechci.
Giulia se mi líbí, ale je drahá, mám strach ze servisu, protože se to hodně blíží BMW a na ty roky mi přijde zastaralý infotainment...né že bych ho potřeboval, ale jel jsem ve 2024 206kw, displej fuj...a nejlepší na tom autě byl podvozek...na to, že to mělo skoro 300 koní tak to vůbec nejelo...a ani moc nebrzdilo. To ta čipnutá otcova 1.8 TBI pocitově jede daleko líp...no taky nemá žádnej filtr pevných částic atd.
Škodovka - má smysl si v dnešní době kupovat dvojkovou Oktávku? Asi je to podobný dotaz jak nad tou 159. Ale Ovce II po faceliftu možná tolik nehnije, řídil jsem ji a celkem pěkně seděla, byla to obyč nafta, žádný RS. O víkendu jsem jel Ubrem OIII Laurin po FL a takhle pohodlný sedačky jsem v autě nezažil. Navíc v černé se mi líbí i jako čtyřoká. Ale trochu mě děsí, že to auto je na stejný platformě jako Golf.
Je otázka, jestli si koupit nějakou vraždu za 50-100 tisíc a 2-3 roky ji dojezdit, nebo si koupit nějaký dražší auto s tím, že do nej nebudu muset investovat. Tentokrát bych to auto 8 let chtít neměl a kdybych to auto neházel do hutě a chtel ho prodat, Škodovku určitě prodám snadněji jak Alfu a určo míň ztrácí na hodnotě. Zase ale ať už se bavíme v jakékoliv cenové relaci, tak u Alfy dostanu za méně peněz více muziky. I když ten servis a díly jsou tam dražší. Jaký na to máte nazor? Chtěl jsem 159 v automatu, ale říkal jsem si, že trápení s Alfou bylo dost a chci zkusit něco jiného. Je otázka jestli koupit novější/starší a kolik investovat...asi bez ohledu na značku.