Čau lidi Jak jsem si posledně chtěl udělat radost, tak to dopadlo, jak to dopadlo, a pak v létě jsem k tomu ještě pár drobných mincí přihodil
Akorát dnes v noci jsem podruhé během týdne měnil čas na zimní, a když jsem si teď zajel pro pivo, chtěli po mě ve Walmartu občanku. Takže si asi fakt nutně potřebuji udělat radost, jen pro sebe. Kromě vláčků nad kterými už třicet let uvažuji, je ve hře i auto.
Pořád se mi stýská po SSS, který se ale už nevyrábí. Prozkoumal jsem trh, a vypadá to, že nejblíže je mu asi Polo GTI. BTW, jak zmínili v jedné recenzi, je to více Golf GTI než Golf GTI, s čímž se dá asi souhlasit (současné Polo má velikost Golfu IV, a celkově, už nevyráběný Up GTI má v podstatě stejné parametry jako Golf I GTI).
Teď volba: standardní GTI nebo Edition 25? U té jsem se zamiloval do kol, které jsou u standardního dost hrozné, oboje 17" i 18". Akorát u Edition 25 se mi moc nelíbí sedačky - kůže k tomu moc nejde, daleko lepší je tartanová kostka, a červené pruhy plus nápis GTI na sedačkách dělá z interiéru laciný kolotoč. Navíc Edition 25 už je v černé jenom jedna skladovka (chtěl bych asi černou nebo modrou), a to předváděčka. U takového auta mám z předváděčky celkem vítr, každý si určitě chtěl vyzkoušet, co to jede. Případně by to asi šlo koupit v Německu, nevím. U standardního GTI je taky jenom jedna skladovka, která navíc nemá sledování slepého úhlu - na to jsem si zvykl, a asi bych bez toho auto nechtěl.
Nevýhoda Pola oproti současné Vitaře je jedna: není to čtyřkolka a navíc má nižší podvozek, takže kde u Vitary nepřemýšlím, kudy jedu, tady bych musel. Plus sníh, led, atd. Zde se nabízí možnost ***** se na Polo a pořídit jinou čtyřkolku. Případně dojezdit Vitaru (teď bude mít 6 let a 120 tkm).
No a poslední možnost je nekupovat nic a nechat si nadělit služebák (Superb nebo Kodiaq nebo Karoq).
To jsou kua dilemata… Co mám dělat, co p.če?
Pro ilustraci, standardní Polo GTI na 17" a 18"
A tady Edition 25