Ahoj,
vybírám auto do rodiny a i když mám max. rozpočet 500k, tak se chci poradit, jestli by se nedalo ušetřit a najít i něco vhodného za cca 400k?
Požadavky:
- automatická převodovka
- benzín nebo hybrid (ne plugin)
- spolehlivost a delší výdrž (5+ let bez častého řešení servisu)
- vnitřní a vnější rozměry ideálně cca Škoda Scala/Kamiq
- méně prioritní tzv. "nice to have" jsou: r.v. 2020+, dobré odhlučnění uvnitř kabiny, couvací kamera, vyhřívané čelní sklo...
Použití:
- rodina 2 dospělí 1 dítě
- párkrát za týden krátké trasy po městě (nákupy, návštěvy)
- víkendové výlety/návštěvy (okrsky)
- jednou za čas (1-2 měsíce) dálnice a delší trasy 100+ km
Co sám pátrám, tak se mi nejvíce líbí Scala/Kamiq 1.0 TSI DSG (případně 1.5, když bych se vešel s rozpočtem). Ale s nějakou ne úplně osekanou výbavou a nájezdem do 50k Km to aktuálně jsou prostě auta za 500k Kč ☹️
Pak mě zaujala Toyota Corolla 1.8 hybrid. Ale tam se mi nelíbí docela stísněný interiér v porovnání se Scalou/Kamiqem. Vzhledově se mi líbí jen sedan. Hodně uživatelů říká že je špatně odhlučněné (hluk uvnitř za jízdy). A prý ta 1.8 (MR 2020-2022) moc nejede a všichni spíš doporučují 2.0 motor. Ale s tím už jsme nad 500k Kč.
Pak se často mluví o Hyundai i30, ale tam většinou při porovnáních a diskuzích všude na internetu nakonec spíš radí tu Scalu nebo Corollu, než Hyundai.
Otázky tedy jsou: co by jste vybrali? Je ještě něco dalšího zajímavého na výběr? Našlo by se i něco za nižší rozpočet kolem 400k?
Co třeba Škoda Rapid cca 2018?