Začínám se pomalu rozhlížet po novém ojetém autě, zatím to nepospíchá, ale abych měl jasno po čem se koukat, třeba bude nějaká výhodná nabídka. Současné auto Focus 2 kombi benzín 1,6 74kW. Nájezd za rok asi 5-7 tisíc. Aktuálně dělám dětem taxikáře, takže každé ráno 2 km po městě tam a odpoledne zpátky, časem těchto jízd snad ubyde. Občas něco po okrese, párkrát za měsíc 50 km tam a zpět převážně po dálnici. Dvakrát za rok někam dál na dovolenou po republice.
Nejsem náročný, radši něco s levnějším servisem než prémiovku. Velikostí současné auto postačuje (ale děti porostou), SUV se mi zdají uvnitř malé a velké SUV je už moc velké, radši bych opět kombíka nebo středně velké MPV, ale těch moc není. Hodilo by se, kdyby auto mělo na zadní sedačky výdechy topení (to ale z fotek moc nepoznám). Určitě benzín - jaké modely a motory jsou vhodné na takhle kratké trasy, ? Líbil by se mi spolehlivý automat, ale není nutný. Cenu do 300-400 tisíc, záleží co se dá za to koupit.
Co mě tak napadlo
Fiat Tipo kombi 1.4 70 nebo lépe 88 kW
Fiat Dobló 1.4 70 nebo lépe 88 kW
Hyundai I30 kombi 1.5 DPI
Toyota Auris kombi 1.6 97kw s automatem ? (1.8 hybrid má automat, ale ten prý neutáhne moc na káře a tu já potřebuji)
nebo na krátké trasy plugin hybrid - Passat kombi GTE DSG ? Je to blbý nápad ?
Co vás ještě napadne ? Díky za rady