Shanim nejakou ojetinu priblizne kolem 500k. Kdyz bude levnejsi, vadit mi to nebude

Co od auta ocekavam:
- automat
- rok vyroby 2015 a novejsi
- nejake rozumne LED osvetleni (kdybych si vzal na kazdou jizdu ve sve 15 let stare Toyote baterku, udelam lip)
- alespon 100kW
- idealne benzin, ale s tou nabidkou mi je stejne jasny, ze skoncim u dieselu
- rozumna vybava
- vetsi kufr, idealne kombi
Na co jsem se dival a co mi tak nejak vychazi jako moznosti:
1) Passat - v pomeru cena/vykon mi prijde, ze je to jasny vitez
2) Audi A4 - kdyz to porovnam s passatem, ojetiny A4 mivaji vetsinou vetsi najezd, ale tou vybavou jsou zase nekde jinde. Tady se chci zeptat na zkusenosti - jak jsou na tom motorove a servisove?
3) Mazda CR-X 5 - tady vsazim na ty Japonce - vzhledem k tomu, ze na takhle starem vraku, jakym moje Toyota je, se nikdy nic nepokazilo, cekal bych neco podobneho od Mazdy. Plus, napr. u tech Toyot byva velmi levny servis, coz taky neni uplne spatny

4) Tiguan - tady se dostavame do uplne jinych cisel a prijde mi to strasne nesmyslne. Tiguan vyjde ve stejne vybave a s podobnym najezdem temer 2x tak draz, nez srovnatelny Passat. Takze tady bych fakt musel sehnat nejakou dobrou koupi
5) Nejaka skodovka - Octavia/Superb - cenove srovnatelne s Passatem, ale kdyz se podivam na fotky jednoho a druheho ve stejnych cenovych relacich, skodovky maji vzdy vyrazne horsi interier a veskerou vybavu.
Takze moje otazka - co si o techto autech myslite? A doporucili byste treba jednotlive motorove varianty, do kterych kdyz pujdu, neudelam chybu? Auto je ted primarne na cestovani po meste a obcas nejaka ta delsi trasa. Takze mi urcite dava smysl jit do benzinu. Ale napr. u Passatu si teda clovek dost priplati - 110kW 2.0 tedeicek je totiz nepreberne mnozstvi, ale zbytku moc ne

Jak je to napr. u te A4? Doporucili byste napr. ktery rok je ideal, ktery motor je ideal?
Predem moc dekuju za pomoc!