Koupě skříňové dodávky na obytnou konverzi

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod speleo 28. 9. 2020 18:08

glider píše:Hcko od spelea pekne, ale ***** tolko dreva, ved to musi vazit dardu.

Těžko říct, ale vyráběl to sám jen s pár nářadím a na ulici. Nemá svářečku ani kovoobráběcí vybavení a prostory, takže všechny konstrukce má prostě dřevěné. Dodávka uveze mrtě, takový omezení bych v tom neviděl.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Arnie J 28. 9. 2020 18:29

dynamika, spotřeba?
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod addiction 28. 9. 2020 18:29

Nula sto za 7, spotreba 5,6
Not great, not terrible... but not great
addiction
Kavárník a lepšočlověk

Odeslat příspěvekod JardaB 28. 9. 2020 18:34

Drevo je pomerne lehky material, to asi zadne vahove drama nebude. Ty noze na magnetu jsou ale dobry, asi s tim na zapad nejezdi? :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod speleo 28. 9. 2020 19:04

Nejdřív měl holou dodávku bez oken a vybavenou nábytkem z Ikea. Prý se mu při jízdě povolovaly šroubky :)

Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

-- 28. 9. 2020 20:08 --

Pak měl meziverzi, kdy koberec na stěnách nahradil izolací zakrytou tmavým obložením, ale prý to nebylo dostatečné, hlavně strop, navíc se mu povolovaly ty šroubky, tak se rozhodl, že to všechno vyrobí znovu, na pevno, lépe, že zlepší izolaci, dodělal druhé boční okno kvůli větrání, atd.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod maincoonsback 28. 9. 2020 19:14

No Vana to jsme tak nějak za jedno, ale mam pocit, že to co vyjmenovávas prostě legálně v domácích podmínkách na značky půjde dostat jen těžko.

Káčko... Hele... Já se s tebou přít nebudu, ale ještě sem neviděl Sprintera za 150 t. Který by nebyl vyhnilý a měl motor v pořádku /tedy necudil jak fabrika za první republiky/. Ale ty můžeš mi i jiný názor /nejen ty/. A úplně ti samé platí o Vítů.

Ty auta jsou super, ale jen prvních 5 let...
;-)

-- 28. 9. 2020 20:15 --

Jinak tady to Háčko bylo myslím.deazsi než 200 t. I jako holá dodávka.. i jako nové to má dost sebevědomou cenu.

Ale jako kluk je šikovný...

-- 28. 9. 2020 20:18 --

Na sautu je teď nejlevnější za 314t.

-- 28. 9. 2020 20:21 --

Jinak na nějakou lehčí verzi bydlili by možná posloužilo i tohle:
https://www.sauto.cz/uzitkova/detail/vo ... oFrom=list

Ale.klasicky obytnak se z toho udělat asi nedá... Ale vidím tam dost pozitiv... /Krom.negativ co sem.uz řekl/
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod hobitt 28. 9. 2020 19:29

Urcite bych se vyhnul Ivecu, rezne to, sere se to, je to nepohodlny.

Nejvetsi smysl mi dava asi Master nebo Ducato
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Inventář

Odeslat příspěvekod Vana666 28. 9. 2020 19:33

maincoonsback píše:No Vana to jsme tak nějak za jedno, ale mam pocit, že to co vyjmenovávas prostě legálně v domácích podmínkách na značky půjde dostat jen těžko.

Co koukám kolem sebe na předělané dodávky tak většínou to mají propojené. Proč by měl být problém se značkama ? Ty už to přece má
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod anonymni 28. 9. 2020 19:34

Hlavne to musi jrave prejit pres stk
anonymni

Odeslat příspěvekod Vana666 28. 9. 2020 19:40

S autem bez přepážky jsem prošel přes STK už vícekrát, ale kdyby to nešlo tak se tam ta přepážka na chvíli hodí.
Nelsyšel jsem že by kvůli tomu někdo měl problém na cestě

-- 28. 9. 2020 20:41 --

Hlídalo se to dřív více když byly na přepážkové auta odpočty DPH. Dnes jsou už odpočty na všecna auta tak je to skoro fuk.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod puk123 28. 9. 2020 20:17

Do dřevěné přepážky se dobře zapíchnou letící nože při prudkém zpomalení.
Ta potřeba bude souviset s potřebným počtem míst k sezení a ležení.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 28. 9. 2020 20:27

ale že ho to baví týpka, že sám takhle cestuje...asi ho všichni srali.
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod K86 28. 9. 2020 20:55

maincoonsback píše:
Káčko... Hele... Já se s tebou přít nebudu, ale ještě sem neviděl Sprintera za 150 t. Který by nebyl vyhnilý a měl motor v pořádku /tedy necudil jak fabrika za první republiky/. Ale ty můžeš mi i jiný názor /nejen ty/. A úplně ti samé platí o Vítů.

Ty auta jsou super, ale jen prvních 5 let...

Možná jsi ho neviděl, ale věřím tomu, že tě denně predjizi několik sprinteru, který mají 500tkm a víc. S najezdem 350tkm ročně ani nemusí být starší 5 let.

-- 28. 9. 2020 21:57 --

glider píše:Hcko od spelea pekne, ale ***** tolko dreva, ved to musi vazit dardu.

Zapomněl na falešný trámy, to je teď in :D
K86
Guru

Odeslat příspěvekod M@C 28. 9. 2020 21:09

Lukas063 píše:ale že ho to baví týpka, že sám takhle cestuje...asi ho všichni srali.

Bratranek to ma podobne... Loni si koupil prastary karavan za 5.000 EUR a postupne si ho predelava, vnitrek byl dost hnusny ale ted uz to tam ma vcelku pekne, nove a ciste. Jeste zbyva dodelat sprcha. No ale on v tom karavanu navic uz ten rok bydli. Pracuje v lese, parkuje/bydli nekde u lesa :D Byt nema. Na zimu s tim chce odjet do jizniho Spanelska, obcas s tim prijede k nam (jinak bydli v Nemecku), tady jsem mu zrovna poskytl azyl na svem pozemku, potom z neho po mokre trave nemohl vyjet :mrgreen: Ma to k nam 1.000km a zere mu to 10 na 100.
Az prijede na jare tak mame v planu si v tom zajet na par dni s koly na Rychlebske stezky, uz se tesim.

-- 28. 9. 2020 22:09 --

Ta dodavka od Speleova kamose moc pekna, jen by mi tam chybela nejaka sprcha a WC :D
Přílohy
K1.JPG
Naposledy upravil M@C dne 28. 9. 2020 21:19, celkově upraveno 1
Volvo S80 3.2 A/T AWD 179 kW '11
Volvo V70 3.2 A/T 175kW '09
M@C
Štamgast

Odeslat příspěvekod speleo 28. 9. 2020 21:13

Všichni ukrajinci tady po Praze jezdí Sprinterama, východňáři by ničeho jiného nevlezli :)

speleo
Uživatel deaktivován

Předchozí stránkaDalší stránka