Rodinné auto do města, kratší trasy, Peugeot 5008 II?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Michal220 4. 3. 2020 10:12

Já bych bral Koenigsegg Egera nebo Gemera
Michal220
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aikoN 4. 3. 2020 10:30

davpro píše:No to je sice hezké, ale jak dlouho si auto nechá? Řekněme 10 let max? Posere se ta naftová 1.5 resp. jiná podobná nafta tak dramaticky?

Starosti majitele koncem plánovaného provozu nekončí. Musí to auto ještě pak prodat a je otázkou za jak dlouho a za kolik. Kupující, který není vůl, asi za auto, provozované v nevhodném režimu a tedy s náběhem na průsery, moc nedá a bude trvat, než se najde. Navíc je otázkou, jak na tom budou diesely v příštích letech, jestli nebude například jejich vjezd do center omezen. To může opět ovlivnit následný prodej, tak i prvního majitele v jeho používání.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 3. 2020 10:33

davpro píše:No to je sice hezké, ale jak dlouho si auto nechá? Řekněme 10 let max? Posere se ta naftová 1.5 resp. jiná podobná nafta tak dramaticky?

Tady nejde ani tak o ***** alei o komfort. Sorry jako ale dizl se ti ohreje za pul hodiny a je to sakra rozdil odbenalu ktery fouka mirne tely za minutu apod.
anonymni

Odeslat příspěvekod madiktim 4. 3. 2020 10:34

Díky všem za tipy a postřehy! Nejvíc se mi líbí ten Koenigsegg Gemera, ale 600 koní mi přijde málo. S tím bych na ulici dělal ostudu:-)). Navíc bude asi dlouhá čekačka.

Podíváme se určitě ještě na ten Touran a Grand Scenic, i když u něho jsem četl o různých problémech. Předpokládám, že rozdíly z hlediska spolehlivosti motorů mezi TCe, Puretech, TSI nebudou asi nějak dramaticky jiný, ne?

"Dodávkovej" typ aut jako je Combo, Rifter apod. mě taky napadl a asi to taky zkusíme omrknout. Bohužel ten vzhled se nám líbí asi nejmíň, v porovnání s 5008.
madiktim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 3. 2020 10:43

hele jestli se vám líbí 5008, tak na ty ostatní ani koukat nemusíš ... to auto je dobré a nevidím důvod proč ho nevzít
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 3. 2020 10:58

Souhlas
anonymni

Odeslat příspěvekod puk123 4. 3. 2020 11:17

Já bych tedy doporučoval vybírat pečlivěji. Ta auta nikdo přes noc nevykoupí jako ochranné roušky. Hlavně si do 5008 sedněte. Ne každému sedí to uspořádání kokpitu a poloha za volantem.
Dobrým důvodem ke koupi dodávky může být cena. Přitom poslední generace trojčat Berlingo a spol. vypadá dost přívětivě. Dodávky měly vzadu 3 téměř rovnocenná místa díky lavicovému typu sedačky, tady jsou už 3 samostatná sedadla. I to se dá vyzkoušet. Vzhled jednotlivých značek se podařilo dost odlišit, takže je z čeho vybírat.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod madiktim 4. 3. 2020 11:28

@puk123: Jasně, nějak extrémně spěchat nebudeme. V 5008 jsme už s manželkou seděli, uděláme ještě zkušební jízdu, nebo ideálně kdyby byli schopni někde předváděčku půjčit třeba na víkend. Otestujeme i jiný značky. Každopádně ten kokpit v 5008 je pro nás v pohodě. Jak já, tak manželka jsme našli dobrou pozici a na budíky viděli dobře.
madiktim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davpro 4. 3. 2020 11:45

No děti máš už za chvíli velké a tam ty tři sedačky vzadu v "civilních dodávkách" docela oceníš. Ale souhlasím, že vzhled je pořád dodávkovitý.
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 3. 2020 11:47

pokud clovek nemusi civilni dodavku kvuli financim, je lepsi se ji vyhnout. Porad je to zcivilnena dodavka a jde to tam poznat. Pokud jsou penize na lepsi karu, neni duvod jit dolu. 5008 je fajn auto a pokud nevadi palubka, tak proc vubec zkouset neco jineho.
anonymni

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 3. 2020 11:51

Tak.
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod DoubleSix 4. 3. 2020 16:18

U 5008 může být problém místo vzadu nad hlavou, je to tam dost natěsno.
Mě by vadila ta palubovka s volantem v klíně.
To se dá vyřešit Citroenem C5 Aircross.

Já bych asi hlasoval za Touran.
DoubleSix
Inventář

Odeslat příspěvekod Olsztyn 5. 3. 2020 14:12

Touran ve městě drncá
Olsztyn
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod NiceOne 7. 3. 2020 04:58

Podobný výběr jsem řešil nedávno. Potřeboval jsem rodinné auto pro 3 dospělé a 2 děti v sedačkách. 80% cest jezdím sám, 15% ve 4. Plné obsazení výjimečně ale je nutné být připraven.

Doposud jsem měl Peugeot 308SW HDI, kde byly velkou výhodou 3 samostatné sedačky vzadu, takže jsme se sice na tesno ale vlezli. Po 200tis měl však už vysoké náklady na servis. Auto 100% spolehlivé ale loni jsem dal do servisu 31tis a letos už 27tis a to mě ještě jedna prohlídka čekala.

Nejdřív jsem auto vůbec nevybíral, jasnou volbou byla Octavia, jenže jsem záhy zjistil ze je pro naše potřeby absolutně nepoužitelná. Takže Superb? No tady jsme si moc nepomohli. Takže Kodiaq? Opět jsme dozadu 2 sedačky a dospělého nedostali. Takže 7 místny Kodiaq? Místa v 3. radě na nic :( Zde jsem pochopil ze musím jet jinam.

Takže začal několika měsíční výběr vozu. Je to nuda tak to zkrátim. P5008 byl také ve výběru, ale po zkušenostech s Brnenskymi autorizovanými servisy už nikdy. Navíc jsem zavrhl auto kde se většina věci ovládá přes displaY. Odezva francouzského infotainmentu je navíc špatná. Oproti vw rozdíl asi jako Android vs iOS. Většině to stačí ale rozdíl tam fakt je.

Skončili jsme u VW Touran 1.5 TSI DSG. V den (jaro 2019) kdy jsem ho šel objednat mi dealer sdělil, ze vw stopnul dodávky tohoto motoru do ČR pro velký zájem v Německu. Navíc měl tehdy tento motor zásadní problémy s cukáním za studenta, tak to bylo asi dobře. Takže nákup jsem zrušil.
Začátkem února 2020 jsem však zjistil ze dealeři mají skladem spoustu aut v konfiguraci kterou bych chtěl za dobře ceny. Navíc vw teď dává slevu 55tis Kč pokud jim prodate vaše staré auto (je to opravdu sleva od importera, za vaše vám daji peníze navíc), 15tis sleva na skladovky plus další slevy prodejce. Takže za týden jsem odjížděl s novým autem.

Touran naprosto splňuje nás požadavek na 5.ti místne auto. Má výbornou výbavu. Hlavně má klasicky interiér od kterého i vw bohužel upouští, viz nový golf a octavia :( pohoršil jsem si spotřebou, s P308 jsem jezdil za 4,9 s Touranem zatím za 6,6 ale klesá to, zatím mám jen 2000 km. Touran má ovšem o 40 kw silnější motor a je to znát. Výkon 110 kw stačí, jsem skromný. Touran je podle všeho také jedno z posledních MPV. Dal budou jen SUV, které bohužel prakticnosti dost zaostávání.

Podívej se např na toto. https://www.autocentrum.cz/nabidka-vozu ... onal&vat=1

Po odečtení 55tis bonus protiucet se dostaneš po 600 tis a to auto je bezvadné vybavené. 110 kW, adaptivní tempomat, full led světla, ergo active masáži sedadlo,
3 zónový klima... Troufám si tvrdit ze Peugeot za ty peníze bude vybaven hůř.

Přečti kapitolu 2:
https://www.auto.cz/peugeot-5008-vs-vw- ... iku-121148
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod madiktim 7. 3. 2020 08:16

Díky za podrobnější info NiceOne. Ta informace o servisech Peugeot v Brně mě moc nepotěšila, taky jsme z Brna.
Touran je určitě ve hře. Jen mě trochu "straší" testy TÜV, kde Touran příliš neexceluje, spíš naopak. Nechci ty výsledky nějak přeceňovat, navíc Peugeot nebude taky asi žádný etalon spolehlivosti. Moc ale nepotěší, když je auto skoro na chvostu a kolem něho v červených číslech další koncernový modely jako Sharan, Alhambra, Passat, Superb... Pak ty popisovaný problémy s 1.5 TSI...
No, není to zatím lehký a jsem zvědavej, jak to nakonec dopadne.
madiktim
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka