od cassper 21. 12. 2019 12:29
Tak po delších diskusích a sezení v různých autech všemožných značek se nakonec volba ustálila na Ford S-Max nebo Ford Galaxy.
Není to sice tak velký jak jsem původně chtěl, ale manželka se zamilovala do Fordu a vzhledem k tomu, že to je auto pro ni, tak ok. ... A dobře, ten kufr zase není úplně malej, jen budeme muset trochu přemýšlet při skládání zavazadel, co se dá dělat.
Teď je ale otázka co za motor. ... Nájezd bude vypadat zhruba následovně. Všední dny popojíždění po městě do 10 km, 2x týdně cesta do sousedního města a zpět (60km) a 2x měsíčně 160km na chalupu nebo tak něco. ... K tomu občas dovolená nebo tak něco, celkem ročně zhruba 15.000km.
Samozřejmě se nabízí klasický 2l 110kw Diesel, ale podle mě diesel při tom "poskakování po městě" bude trpět a dlouhých cest, kde by měl opodstatnění vlastně nemáme tolik. ... Druhá volba je benzín, ale teď je otázka jakej, aby něco vydržel. ... A benzínu se bojím, protože teď mám VW 1.4TSI 118kw a i když to bylo DasWeltAuto, takže servisovaný auto, 3 roky starý a 70.000 najeto, tak jsem já za dalšího 3,5 roku nasypal do oprav víc než 100.000kč. ... Takže asi pochopitelně chci vědět, že pokud benzín, tak že to je držák co se Fordu povedl.