Výběr auto do cca 180 tis.

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Toothie97 3. 5. 2019 22:27

Au... :) Jako fakt až tak, jo? Tak jak to, že těm lidem furt jezdí takový ty starý krámy od MB, BMW atp. Rok výroby 98 a hodnota za 50 tisíc? Přece to neservisujou ročně za 50 tisíc. :-)

Nissan350Z píše:10 let starej Mercedes ML 320 CDI (cca jako chceš A5). Nekupoval jsem za nejnižší cenu (což ty chceš) a během 3 let provozu (pak jsem to přestal sledovat) nepočítám-li POV, Havarijní a PHM, tak mě servis (pneu, olej, brzdy apod.) vyšel na 160 tisíc (pouze origo díly), čili cca 53 tisíc ročně. Připočti k tomu povinný, havarijní, phm a seš o kilo vejš ani nemrkneš. A to upozorňuju, že se nevysralo nic nákladnýho jako vstřiky, turbo, DPF nebo převodovka. Tak už máš představu? ;-)
Toothie97
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 5. 2019 22:28

Už si dostal tip. Tá A3 s 1,6. Ako ti písali, zázraky dynamiky s tým nečakaj, ale je to audi a nezožerie ti všetky peniaze. Len dobre vyber. Na tvojom mieste by som hĺadal radšej Civica s 1,8 atmosféra, čo pekne jazdí a nevyserie sa ti to. Ale, čo už, keď ty len 4 kruhy... ;-) Až kúpiš starý vrak s blbým motorom, nejakú A5, tak budeš zbierať na polievku v celej rodine... :-)
anonymni

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 3. 5. 2019 22:34

Toothie97 píše:Au... :) Jako fakt až tak, jo? Tak jak to, že těm lidem furt jezdí takový ty starý krámy od MB, BMW atp. Rok výroby 98 a hodnota za 50 tisíc? Přece to neservisujou ročně za 50 tisíc. :-)

Nissan350Z píše:10 let starej Mercedes ML 320 CDI (cca jako chceš A5). Nekupoval jsem za nejnižší cenu (což ty chceš) a během 3 let provozu (pak jsem to přestal sledovat) nepočítám-li POV, Havarijní a PHM, tak mě servis (pneu, olej, brzdy apod.) vyšel na 160 tisíc (pouze origo díly), čili cca 53 tisíc ročně. Připočti k tomu povinný, havarijní, phm a seš o kilo vejš ani nemrkneš. A to upozorňuju, že se nevysralo nic nákladnýho jako vstřiky, turbo, DPF nebo převodovka. Tak už máš představu? ;-)

Myslíš, že to servisujou? Vyměněj maximálně olej (a to jim to často toho oleje žere tolik, že stačí jen dolejvat). Myslíš, že jdou a koupí fungl nový komplet brzdy? Ne, kotouče točej na soustruhu tak dlouho, dokud nejsou skoro průhledný. Myslíš, že kupujou stavitelný podvozky za desetitísíce? Ne, odrežou poslední 2 točky pružiny. A ano, servis tohohle auta může klidně vyjít na 50 ročně, ale to jsou většinou srdcaři a fandové značky, kteří to udržují v top stavu. Proto taky hezká e46 stojí klidně 250 tisíc :)
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 5. 2019 22:36

Toothie97 píše:Au... :) Jako fakt až tak, jo? Tak jak to, že těm lidem furt jezdí takový ty starý krámy od MB, BMW atp. Rok výroby 98 a hodnota za 50 tisíc? Přece to neservisujou ročně za 50 tisíc. :-)

Je rozdiel či je auto staré 10 alebo cca 20 rokov. Tie 98 sú už len staré vyjazdené vraky, až to chceš skutočne dať do poriadku, tak často zaplatíš viac ako tu kúpnu cenu, ktorá je už len zostatková. A to ešte majú menej problematické motory...
A s audi z z roku 98 už ten dojem neurobís a ani neposilníš MI. :-) Ber trochu vážne, čo ti o tých nákladoch na toho medveďa napísal.
anonymni

Odeslat příspěvekod Michal220 3. 5. 2019 23:07

Může narazit ale na dobrý kus po někom kdo se o auto stará.Pokud koupí 1.6 s 102koňmi to rychle prodá.Prej ňáký auto na parádu a je tam rodinný mondeo,a4,octa.Vytipovat pár soukromých inzerátů a jet je s někým objet.
Michal220
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod davpro 3. 5. 2019 23:14

Když padla ta A3 - Co tak Golf?
https://www.sauto.cz/osobni/detail/volk ... oFrom=list

-- 3. 5. 2019 22:16 --

Jo a iluze dobrého kusu je fajn, ale to chce spíše štěstí - na ojetinu typu Golf bych si odložil alespoň 20 procent pořizovačky, na Audi tak 50...
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Štamgast

Odeslat příspěvekod Fisher 3. 5. 2019 23:25

Pierr3 píše:Za 180 tyček se dá koupit fungl nová Dáčka.

Dáčka penis spíš zkracuje, než prodlužuje, ne?

Za mě teda tohle auto, sice další nesmysl, je jich jak šafranu, ale.. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 0c011be849
Sovětské hodiny do každé rodiny:Největší,nejtěžší a nejrychlejší!!!
Fisher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Major Kure 3. 5. 2019 23:31

Insignie za 280tis. To do puntiku sedi k zadani a finacnim moznostem.
[quote="goes"] je to postaveno na mych znalostech o vsem[/quote]
[quote="antracit"]Já jsem se ještě nezmýlil.[/quote]
[quote="maincoonsback"]V zásadě je můj názor na tuto věc správný.[/quote]
[quote="goes"]Major ma pravdu[/quote]
[quote="goes"]Mam ho rad.[/quote] (Majora)
Major Kure
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 3. 5. 2019 23:43

Baf13 píše:Vybodnul bych se na olitanou Audinu a díval se po něčem takovém http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda ... c/18228303
Určitě s tím uděláš vic parády.

Kde?
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 3. 5. 2019 23:52

Major Kure píše:V hlave jsem to mel ve srovnani s 2.4jtdm :) Jinak teda kolem 7 - 8 se s tim da ne?

Za to jezdí příčetní jedinci s 3,0d. Tak by to s 2,0jtdm mohlo jít taky.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 3. 5. 2019 23:54

To víš, že neservisujou. Jen ty auta nevykazují vlastnosti bezvadných kusů. Vlastně to jsou *****.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 4. 5. 2019 00:29

garážmistr píše:
Baf13 píše:Vybodnul bych se na olitanou Audinu a díval se po něčem takovém http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda ... c/18228303
Určitě s tím uděláš vic parády.

Kde?

:D
Alfa tak za tech 7,5 pojede.
maXX_CZ
Veterán

Odeslat příspěvekod one-z 4. 5. 2019 03:02

Nissan350Z píše:
Toothie97 píše:Na mě to auto musí působit dobře vzhledově. :-D A to i mondeo působí, ale tam mám problém trochu s interiérem. :)

Já potřebuju aby mi to jelo v klidu něco okolo normální dálniční rychlosti a jsem spokojen. Achjo. Asi rozklepnu prasátko.

Ne, že za to nechci utrácet, já jen potřebuju nějakou reálnou představu, kterou nemám. Je mi jasný, že starší auta se kazej a nevím jak moc. A na kolik to vyjde.

Trochu ti teda udělám představu.

10 let starej Mercedes ML 320 CDI (cca jako chceš A5). Nekupoval jsem za nejnižší cenu (což ty chceš) a během 3 let provozu (pak jsem to přestal sledovat) nepočítám-li POV, Havarijní a PHM, tak mě servis (pneu, olej, brzdy apod.) vyšel na 160 tisíc (pouze origo díly), čili cca 53 tisíc ročně. Připočti k tomu povinný, havarijní, phm a seš o kilo vejš ani nemrkneš. A to upozorňuju, že se nevysralo nic nákladnýho jako vstřiky, turbo, DPF nebo převodovka. Tak už máš představu? ;-)

Tak jsem diskuzi prolítl. Bez origo dílů a se svým přičiněním se to nechá dost stáhnout dolů, jestli je toho tazatel schopen, o čemž pochybuji, pokud je laik na auta + to chce prostory, dělat to na ulici před panelákem si moc neumím představit.
Se starou e87 po třech letech jsem sice cca na polovině než Nisanovo ML, jenže většinu věcí si na autě dělám sám, pokud by to dělal servis - neautorizovaný, tak imho cca krát dva a jsem na kilošede též.

Pro představu zakladateli tématu, co jsem řešil za poslední 2 měsíce - 3 poruchy kraviny. Prasklá hadice sání, hadice 14 cm dlouhá, prasklina 1cm, že to ani do nouzáku nepadalo, jako ND v ČR jsem nesehnal, jen celý mezikus sání za tuším 7 litrů, šla mi z Polska hadice za 800, montáž byla chvilka a 2x prasklá obrysovka, v servisu by to stálo 1000-1500 za jednu, já to vyměnil za 7 pětek kus. Při výběru káry se řeší jen motory, při provozu pak spíš to okolo, pokud se nekoupí vyloženě motor-průser.

btw A3 od kuřete vypadá dobře :-)

-- 4. 5. 2019 02:04 --

garážmistr píše:

To víš, že neservisujou. Jen ty auta nevykazují vlastnosti bezvadných kusů. Vlastně to jsou *****.

Někdo i servisuje, jenže ta e46 318i je oproti "nové" A5 jak z pravěku, kde není oproti A5 co by se rozbilo.
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod Michal220 4. 5. 2019 04:55

Když koupí A5-6 nebude za lůzra jak v těch ostatních autech co navrhujete.
Michal220
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod REYGNUM 4. 5. 2019 16:08

Nissan350Z píše:
Toothie97 píše:Na mě to auto musí působit dobře vzhledově. :-D A to i mondeo působí, ale tam mám problém trochu s interiérem. :)

Já potřebuju aby mi to jelo v klidu něco okolo normální dálniční rychlosti a jsem spokojen. Achjo. Asi rozklepnu prasátko.

Ne, že za to nechci utrácet, já jen potřebuju nějakou reálnou představu, kterou nemám. Je mi jasný, že starší auta se kazej a nevím jak moc. A na kolik to vyjde.

Trochu ti teda udělám představu.

10 let starej Mercedes ML 320 CDI (cca jako chceš A5). Nekupoval jsem za nejnižší cenu (což ty chceš) a během 3 let provozu (pak jsem to přestal sledovat) nepočítám-li POV, Havarijní a PHM, tak mě servis (pneu, olej, brzdy apod.) vyšel na 160 tisíc (pouze origo díly), čili cca 53 tisíc ročně. Připočti k tomu povinný, havarijní, phm a seš o kilo vejš ani nemrkneš. A to upozorňuju, že se nevysralo nic nákladnýho jako vstřiky, turbo, DPF nebo převodovka. Tak už máš představu? ;-)

Ja neviem kam ty chodis na servis, ale ja mam 9 rocny Mercedes E 350cdi, prvych 6 rokov boli servisne prehliadky zdarma a minuly rok som platil v autorizaku 170 eur za vymenu 8 litrov oleja a filtru.Na buduci tyzden idem zasa do autorizaku na servisnu prehliadku a co som sa tak predbezne pytal, budu mi okrem ineho menit olej v prevodovke za 100 eur.Je to v ramci akcie 10 bezstarostnych rokov:
https://www.mercedes-benz.sk/passengerc ... odule.html
Jedine co mi na tom aute za osem rokov odislo bola nejaka riadiaca jednotka za 170 eur.Gumy kupujem Hankook 19 za 130 eur kus.
REYGNUM
Pozorovatel

Předchozí stránkaDalší stránka