Nissan350Z píše:Toothie97 píše:Na mě to auto musí působit dobře vzhledově.

A to i mondeo působí, ale tam mám problém trochu s interiérem.

Já potřebuju aby mi to jelo v klidu něco okolo normální dálniční rychlosti a jsem spokojen. Achjo. Asi rozklepnu prasátko.
Ne, že za to nechci utrácet, já jen potřebuju nějakou reálnou představu, kterou nemám. Je mi jasný, že starší auta se kazej a nevím jak moc. A na kolik to vyjde.
Trochu ti teda udělám představu.
10 let starej Mercedes ML 320 CDI (cca jako chceš A5). Nekupoval jsem za nejnižší cenu (což ty chceš) a během 3 let provozu (pak jsem to přestal sledovat) nepočítám-li POV, Havarijní a PHM, tak mě servis (pneu, olej, brzdy apod.) vyšel na 160 tisíc (pouze origo díly), čili cca 53 tisíc ročně. Připočti k tomu povinný, havarijní, phm a seš o kilo vejš ani nemrkneš. A to upozorňuju, že se nevysralo nic nákladnýho jako vstřiky, turbo, DPF nebo převodovka. Tak už máš představu?

Tak jsem diskuzi prolítl. Bez origo dílů a se svým přičiněním se to nechá dost stáhnout dolů, jestli je toho tazatel schopen, o čemž pochybuji, pokud je laik na auta + to chce prostory, dělat to na ulici před panelákem si moc neumím představit.
Se starou e87 po třech letech jsem sice cca na polovině než Nisanovo ML, jenže většinu věcí si na autě dělám sám, pokud by to dělal servis - neautorizovaný, tak imho cca krát dva a jsem na kilošede též.
Pro představu zakladateli tématu, co jsem řešil za poslední 2 měsíce - 3 poruchy kraviny. Prasklá hadice sání, hadice 14 cm dlouhá, prasklina 1cm, že to ani do nouzáku nepadalo, jako ND v ČR jsem nesehnal, jen celý mezikus sání za tuším 7 litrů, šla mi z Polska hadice za 800, montáž byla chvilka a 2x prasklá obrysovka, v servisu by to stálo 1000-1500 za jednu, já to vyměnil za 7 pětek kus. Při výběru káry se řeší jen motory, při provozu pak spíš to okolo, pokud se nekoupí vyloženě motor-průser.
btw A3 od kuřete vypadá dobře
-- 4. 5. 2019 02:04 --garážmistr píše:Toothie97 píše:Au...

Jako fakt až tak, jo? Tak jak to, že těm lidem furt jezdí takový ty starý krámy od MB, BMW atp. Rok výroby 98 a hodnota za 50 tisíc? Přece to neservisujou ročně za 50 tisíc.

To víš, že neservisujou. Jen ty auta nevykazují vlastnosti bezvadných kusů. Vlastně to jsou *****.
Někdo i servisuje, jenže ta e46 318i je oproti "nové" A5 jak z pravěku, kde není oproti A5 co by se rozbilo.