Vybírám auto za 300-350 tisic

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Arnie J 29. 4. 2019 18:44

To se nám líbí. Zkusil bych to stlačit aspoň na ty 3 kila.
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MELLO 29. 4. 2019 18:56

Já bych potřeboval 8-9 kilo.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod yamamoto 30. 4. 2019 18:22

ve čtvrtek to zajdu projet, zítra asi bude všude zavřeno.

jaký máte názor na ty 1.0 TSI? nebudu to nikde honit, ani brzdit provoz. dálnice krátké a málokdy. zatím jsem četl různé názory, někdo říká že mu to pije víc oleje, než benzínu atd. a nemůžu najít pořádnou diskuzi, jen klasické internetové kvaky o tom, že octavia 2.0 nafta jede lepe... tím že už to má něco najeto, nevím, jak s tím kdo ten rok řádil, to nepoznám. thx
yamamoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T.E.CH 30. 4. 2019 18:41

Mám znamý ve škodovce a ty říkali, že by si to nikdy nekoupili.
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod metyn 30. 4. 2019 19:15

:tleskani, Meta
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod yamamoto 30. 4. 2019 19:17

hm to mi zase kazí nákup auta :D chtěl bych aby mi vydrželo tak 10 let bez toho abych 2x nechal měnit motor nebo dělat rozvody. nevím, jak moc divoké to je, recenze a fora jsou plná sracek a nevěcných připomínek.

btw. neznám nikoho, kdo pracuje v automobilce a auto, co se u nich vyrábí, by si koupil. dnes to dělá směna v 50 zaškolených lidech a na další směně je 20 poláků, 20 ukrajinců a 10 lidí, co se snaží vyrobit něco s jakž takž kvalitou. to už asi raději to 55kw MPI, pokud více vydrží (nicméně to je tak na lítačku po městě a stojí o pár tisíc méně, než TSI...
yamamoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baf13 30. 4. 2019 23:03

I když jsi psal, že korejce nee, omrknout bych to zašel a na 300k by se určitě dostat dalo
https://www.hyundai.cz/files/download/m ... -czech.pdf
https://www.hyundai.cz/akcni-nabidky/i30
1,4 atmosféra, sice to není trhač asfaltu, ale na normální ježdění dostačující a bez zbytečných k....tek.
Baf13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Registrace Buerace 1. 5. 2019 09:27

nabídl bych ti octu 1.6tdi, kterou budu prodávat cca do měsíce (1,5r ještě v záruce (3,5r stará) skoro full výbava,najeto 75t za 330t) ale jak tak čtu co píšeš, to asi není pro tebe ideální auto. Já vybíral auto se strategií - co nejvíc věcí co ti zpříjemní život, ale jestli vyhřejvání sedaček nebo čelního skla vydrží 10 let, tak na to bych si asi nevsadil...
Registrace Buerace
Nováček

Odeslat příspěvekod yamamoto 1. 5. 2019 09:46

jedna věc je elektronika,kterou moc v oblibě nemám, protože se určitě ráda kazí po 5 letech. ale pokud odejdou maličkosti, tak to mi je docela jedno. kolik stojí opravy, to nevím, počítám, že to budou slušné sumy. opravit manuální klimu bude určitě snažší, než automatickou.
Rodiče měli superba, sice dost starého, ale v dobré výbavě (l&k). v době, kdy to prodali, jim stále po těch letech fungovalo skoro vše, až na pár drobných oprav.
Ideálně bych šel do te fabie za 300, co má na můj vkus už luxusní výbavu, ale bojím se toho motoru 1.0 TSI 81kw. ale tak snad to vydrží, hodně lidi na to nadává, ale to je 0.1% všech lidí, co si to koupili a ještě jako služební, kdy s tím každy jel jak hovado. na trhu jsou chvíli, takže se moc neví. někdo píše, že musí dolívat olej po xxx km. druhý zase měnil 2x rozvody. a dalsich 1000 lidi s tim nemelo zadny problem.

Počítám, že za 5 let by se dala i slušně prodat, kdybych treba mel tendenci to vymenit.

Ten hyundai... jedině tu i20, ale tam jsou asi podobné motory, jako ve škodovce.
yamamoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal220 1. 5. 2019 10:16

Za mě radši vzít trochu silnější auto než si pak říkat že to nejede a jen kvůli tomu kupovat jiné.Na těch 7,5 km tam a odpo zpět se žádný motor kór v zimě nezvládne zahřát takže u Tsi(přímovstrik) se dá předpokládat benzín v oleji.Na spotřebu jsou ty motory skvělý.Jinak olej co rok a když si olej s origo filtrem vyměníš sám nikdo nic nepozná.Ten tříhrnek je poznat jen na volnoběh.Pokud se motor nepodtáčí tj nejezdí se podle rádce řazení tak i rozvody by mohli vydržet.
Michal220
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 5. 2019 12:01

Na 1.0 TSI po těch letech co se už prodává zatím zásadní stížnosti nejsou. Ale teda složitý je to jako prase, co jsem koukal ten článek od Vaculíka.
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Michal220 1. 5. 2019 15:55

Ja bych vzal yarise 1.5 pokud bych prekousl cenu.To je jedno z mála aut skoro bez výtek.
Michal220
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod yamamoto 1. 5. 2019 20:00

no ještě se zeptám na jednu věc. má cenu řešit nějak, jestli bylo auto vyrobeno v lednu 2018 nebo dubnu 2018? např. u rapida jsem našel článek, kde jsem vyčetl, že už snad od února začali používat nějaké lepší spojky, tak by mě zajímalo, jestli to má cenu řešit a raději koupit třeba od března 2018 a novější, nebo to je jedno. dík
yamamoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T.E.CH 1. 5. 2019 20:38

Koukni na Kia Ceed...7 let záruka moTor a převodovka. Kolem 300 se dají v atmosfeře koupit.
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod yamamoto 3. 5. 2019 18:36

dnes jsem se byl projet tou fabii, byl jsem v hyundai a zatím můžu říct, že hyundai nabídl u30 za stejnou cenu ale kvalita byla jinde. mám větší nohy, při řazení se mi stále zadrhávala noha o nějaký plast nad tím. spojku měli ale lepší (kratší), ale kvalita zpracování... ve škodovce mi to přišlo hezčí, takové už modernější. hyundai mi přišel moc plastový (nekvalitně), na brzdy bych si musel zvykat... no zítra jdu zkusit ještě dustera, zkusim pristi tyden c3ku, ale zatím vyhrává škodovka. ale zase je fakt, že ovládání volantu je z jedné celé části, tak to je fakt cheap-feeling, jak se rozjede, tak to jede (81kw tsi), ale celkově řazení měl lepší hyundai (nebo spíše blížil se mé c1, proto mi to přišlo přiozenější, fabie mi příjde, že potřebuje pořádně vyhnat otáčky, jinak se nechce rozjet na dalším stupni)
yamamoto
Kolemjdoucí

Předchozí stránka