Vážení, prosím o radu při výběru nového auta. Výběr jsem zůžil na 3 varianty a váš názor by mi pomohl v rozhodnutí.
Jedná se o Octavii Combi ve výbavě Style. Benzínový motor. U škodovky mám slevu 15% na vozy na objednávku i na skladovky u vybraných dealeru. Cenově se pohybuju v rozmezí 530 - 580 tis. Aktuálně jezdím s 6.5 let starým Peugeotem 308SW 1.6 HDI, 175tis.km, zatím jezdí spolehlivě, ale už mě trošku nudí. Je mi jasné, že u Škodovky si pohorším s prostorem v autě, ale Octavia my vyšla jako nejlepší volba.
Možnosti jsou:
- skladovka 1.5 TSI manuál, bílá barva + Paket Extra (vyhřívaný volant, omezovač, sunset, zadní kamera, ambient light), Mobilita Plus
cca 550tis.
Plusy:
+ auto by bylo hned k dispozici
+ nové auto
Minusy:
- nelze upravit vybavu, auta s výbavou, kterou bych chtěl nejsou k dispozici, ale smířil bych se s tím
- hodně mě odrazují problémy s cukajícím 1.5 TSI
- manuální převodovka
- na objednávku 1.0 TSI DSG, základní modrá + vše co bych si přál navíc (adaptivní tempomat, tažné zařízení, vyhřívaný volant, SUN set, rezerva, sklápěcí sedadlo vepředu, koženka na sedadlech ze zadní strany) 2 USB vzadu, zásuvka na 230V, mobilita PLUS)
cca 580tis.
Plus:
+ auto v podstatě se vším co bych si přál
+ nové auto
+ dsg
Minusy:
- pouze 1.0 TSI
- základní modrá, ale připlácet za barvu se mi nechce
- nevím zda vydržím čekat na auto několik měsíců
- roční vůz 1.4 TSI DSG, metalíza, Mobilita Plus, rezerva a možná pár drobností navíc, nájezd cca 20 tis.km
cca 530 tis.
Plusy:
+ auto by bylo hned k dispozici
+ osvědčený motor 1.4 TSI
Minus:
- nemožnost úpravy výbavy
- ojetina
Zatím se přikláním k poslední variantě, ale rád si přečtu názor, proč bych se měl rozhodnout jinak.
Ve výběru jsem měl i dvouletý VW Passat Variant 2.0TDI DSG nebo Volskwagen Touran 1.4 TSI DSG, ale zde je mizerná nabídka.
Díky.