Co bych od nového auta chtěl?
- více fičur, parkovací kameru, fajn by byl parkovací asistent ... ne, že bych neuměl parkovat, ale ta fičura, jak auto parkuje by mně asi bavila, takové ty věci jako sledování mrtvého úhlu, adaptivní tempomat nesjou nezbytneé, ale potěší
- střední třída. To je dost podmínkou, nižší střední typu Megane, Astra, Focus, i30 my nic neříkají a podmínkou je liftback nebo combi. Chtě nechtě, občas něco objemnějšího převézt chci
- vyšší komfort než OII. Na dobré cestě je ok, ale chtělo by to něco trošku měkčího, co lépe tlumí nerovnosti, jako koleje, příčné nerovnosti. OII RS je poměrně tvrdá
- nájezd 20-25 000km ročně, 15-20% budou dálnice případně silnice pro motorová vozidla, 95% nájezdu bude na traách delších než 30km
- měl by to být diesel. Chci jej zkusit, v benzínu ve střední třídě mně v tuto chvíli nic neláká, respektive 1.4 ACT je cenově mimo rámec
- strop je cca 500 000Kč
- musí to být manuál, chci kverdlat pákou a sám volit kvalt
- zabudovaná navi, xenony, LED denní svícení
Momentálně mi to vše nejvíce splňuje odcházející Opel Insignia, např.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/opel ... oFrom=list
Motor ecoFlex, z testů docela dobrá spotřeba navzdory vyšší váze, poruchovost auto jako celku snad vychytana po letech výroby, exteriér víceméně stále dynamický a přitažlivý, interiér pro mně ucházející,
nemůžu například snést oranžové podsvícení budíků a zapštěný display, jako u Optimy, Mazdy 6 apod.
Líbil by se mi více Mondeo, Superb v uvedené výbavě, ale ta cena min. 100-150 000Kč je pro mně neakceptovatelná, při stejném využití.
Zkuste mi Insignii rozmluvit/doporučit, respektive nabídnout něco jiného. Francouze nechci