Zdravím,
hledám "náhradu" za mého současného Peugeot 306 1.9D (50 kW); s autem jako takovým jsem i jakž takž spokojený (opomenu neustálé problémy se zadní nápravou, a podobné blbosti, které tato auta doprovází), ale teď - samozřejmě těsně před vypršením technické - když jsem zjistil, že jsou shnilé hlavní nosníky (a to, že nikomu se do opravy něčeho takového nechce; a když už, tak cena takové opravy je beztak nerentabilní), jsem bohužel nucen hledat jiné auto.
V bodech se pokusím sepsat své požadavky:
- hledám auto, které je především pohodlné pro řidiče; jsem dvoumetrovej pořízek, takže potřebuju něco, kam pohodlně naskládám nohy, aniž bych si je musel napřed uříznout
- roční nájezd zhruba kolem 25 000 km, především do práce (Kaplice - České Budějovice; při směru do Budějovic trasou přes Římov); je započítáno i občasné ježdění např. na dovolenou.
- provedení auta ideálně hatchback / sedan / limuzína; nemám a zatím ani neplánuji vlastní rodinu, takže kombi apod. nechci (nelíbí se mi)
- vzhledem k ceně hledám něco z ojetých aut
- motorizace; jsem zvyklý na dieselová auta, vzhledem k cenám nafta / benzin bych u nich i nadále rád zůstal; ideálně nějakou spolehlivou 1.9 TDI bez těch "moderních sraček" alá filtry pevných částic a nevím co se tam všechno ještě dneska dává; co mi bylo řečeno, tyhle věci se časem dost prodražují (ale třeba máte zkušenosti jiné?)
- požaduji manuální řazení
- klimatizace, mlhovky, pal. počítač beru jako samozřejmost
- optimálně litá kola, tempomat (a kdybych si měl vybrat jen jedno, raději litá kola )
- požaduji auto nikdy nebourané; na druhou stranu nejsem hnidopich, aby řešil u ojetiny oděrky laku od štěrku (s tím se pro změnu tak nějak počítá)
Nákup ... řeším prakticky do konce tohoto měsíce, nejpozději do konce roku / začátkem nového roku.
Co jsem zatím tak koukal, zaujala mne např. Škoda Superb, netuším ovšem, jestli tahle auta splňují to, co jsem si předepsal výše; měl jsem pouze možnost si sednout za volant a projet se, takže soudím pouze na základě komfortu (ano, jelo se mi velmi dobře).
Jinak jsem otevřen návrhům, nebojím se ani dovozů z Německa, či odjinud.
Předem díky za rady a tipy!