První výběr vozu ~200k Kč

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Arnie J 5. 12. 2016 23:55

nafta mi přijde dost jako loterie, benzín je spíš tak za 250
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod milsimr 22. 12. 2016 04:09

Aby byla nějaká zpětná vazba .. S výběrem (Škoda Superb II 1.9 TDI 77 kW) jsem ve finále spokojen, poctivých 149 tisíc kilometrů, po druhém majiteli (dovoz z Holandska, takže u nás papírově vypadá jako "po prvním" majiteli), servisní knížka.

Jezdí se s tím dobře, trasa Kaplice => České Budějovice (a zpět), po které jezdím denně, beztak není místem pro "raketu"; spotřeba zcela vyhovuje mým představám.

Jediné mínus - prodejce auto udával "v top stavu", nicméně prohlídka v servisu odhalila několik závad celkem za 7,5 tisíce (včetně práce); manžeta na poloose (kritická), stabilizační tyčka řízení (též na výměnu), přední brzdy (tam jsou poslední 4 mm) + některé silentbloky na zadní nápravě (přední rameno); tudíž bylo třeba vykomunikovat slevu.

Jedinou úpravu, kterou budu řešit, je akorát zámek řadící páky ... popř. něco jiného (proti zlodějům), co má smysl; v tomto směru je mínus to, že Superby jsou nejkradenější auta u nás.

Pro změnu akorám nevím (a řeším), co se starým pežotem 306; má shnilé hlavní nosníky + nejspíš prasklá hlava / těsnění motoru. Má smysl do toho těch 30-40 tisíc za opravu ještě nacpat (a v budoucnu ještě dalších cca 10-15 tisíc na repas zadní nápravy), nebo to poslat do šrotu? To auto (krom těch nosníků) jinak není shnilé, takže šrot mi přijde vcelku jako škoda, ale kdybych to chtěl prodat, tak náklady, které dám za opravu, bych zpátky rozhodně nedostal; tudíž to auto by prostě u mne už tzv. "dosloužilo".
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hobitt 22. 12. 2016 06:43

Urco do srotu
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Inventář

Odeslat příspěvekod speleo 22. 12. 2016 08:49

Zkusil bych to prodat na náhradní díly někomu (tzn. jak stojí a leží) a nebo pak do šrotu, no.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod puk123 22. 12. 2016 09:31

Vem z toho lékárničku, trojúhelník, hever, mrkni na nějaké pažoutí fórum, jestli někdo něco neshání (radio,...) a šup s ním do pece.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod anonym 22. 12. 2016 10:17

Zámek jsou vyhozené pebíze, odpojí táhla zařadí dvojku na furt a jedou
anonym

Odeslat příspěvekod glider 22. 12. 2016 10:21

pezot do srotu
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk