od milsimr 22. 11. 2016 00:28
Zdravím,
postupně jsem se prokousával všemožnejma recenzema / informacemi odjinud a víceméně mám už téměř jasno, řeším už jen poslední problém. Možná poradíte?
Po stránce spolehlivosti jsem výběr nakonec zúžil na Škoda Octavia II 1.9 TDI 77 kW, které se vyráběly do r. 2008 - původní spolehlivá motorizace 1.9 TDI dieselů před zavedením DPF filtrů.
Nicméně Octavia pro mne není tak pohodlná jako Superb (v Superbu si prostě mohu pohodlněji naskládat nohy) a bylo by ideální zabít dvě mouchy jednou ranou...
Otázka tedy zní: dávala Škoda tyto spolehlivé 1.9 TDI motory i do Superbů? A pokud ano, tak jenom 77 kW modely, nebo se jako spolehlivé dají označit i silnější 96 kW verze? Našel jsem jednoho Superba, který má motor s kódem BXE - bez DPF filtru, 77 kW - jak je na tom se spolehlivostí oproti ověřeným 1.9tkám z oktávek? Nebo jsou to identické motory? Popř. podle jakého kódu motorů hledat? Je mi jasné, že v Superbu je 77 KW poměrně málo, není to zrovna malé auto; na druhou stranu nejsem nijak agresivní řidič a spolehlivost toho auta pro mne hraje důležitější roli (a nechci platit majlant za servis). Plus těch 77 kW na to občasné předjíždění lenochodů a důchodců na E55 stačí; ocením naopak nízkou spotřebu při jízdě z jednoho konce města na druhý (obzvlášť v Budějovicích, kde projíždím skrze celé město do práce).
Děkuji za info!
Administrátor fóra Živě.cz.