Dotazy k výběru ojetého auta (MB vs. BMW,..)

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 9. 6. 2015 18:34

Dobré odpoledne, na podzim si chci pořídit nový vůz, mám jich v hledáčku hned několik. Nejvážnější kandidáti jsou: BMW 3er E90, Mercedes C W204

Každé má své pro a proti a bohužel i chyby, zatím jsem jich našel více na BMW, ale to je zřejmě proto, že je daleko rozšířenější a více se o nich mluví. Navíc vždycky stejně záleží na kusu.

U Mercedesu si nejsou vůbec jistý výběrem motoru, jelikož můj nájezd bude malý (do 10 000 km ročně), táhne mě to spíše k benzínové variantě a to C 200 Kompressor, bude ježděno v ČR a dálnici návštíví asi jednou měsíčně.

Dalším důvodem je dle mého názoru jednoduchost motoru, silnější motorizace jak benzínové a dieslové mají třeba už i dvě turba a to nevím jestli je to pravé ořechové, pokud mi jde v první řadě o spolehlivost. Se spotřebou 10l na sto počítám.

Obecně i dieslové motory mají větší nájezdy, když už si někdo připlácel tak to zřejmě i využije.

Cenově bych se rád vešel do 350 000 Kč s nájezdem do 130 000 km, po prvním majiteli se servisní knížkou.

BMW se do výběru vejde, tam mám v hledáčku atmosfericky benzínový 6 válec (325i / 330i), ale dost sežerou oleje.

Jinak bydlím kousek u Jihlavy, takže v případě Mercedesu je v okolí Mercedes Cars & Servis Štoky u HB a ještě jsem našel EXCAR PLUS v Pelhřimově (dělají Mercedes i BMW), takže kdyby byl problém, nemusím přes půl republiky.

Díky za jakoukoliv pomoc s výběrem auta či motoru ;-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 9. 6. 2015 18:48

Na ten servis ve Štokách jsem nic moc dobrého neslyšel. Údajně prý vydávají repasované díly za originální...
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Neurotic 9. 6. 2015 19:13

Leeroy Jenkins píše:Cenově bych se rád vešel do 350 000 Kč s nájezdem do 130 000 km, po prvním majiteli se servisní knížkou.

Takže nikdy nebourané používané o víkendu na cestu do kostela :hm to by tu něco bylo :mrgreen:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/merce ... oFrom=list

-- 9. 6. 2015 20:15 --

Vzal bych BMW, ale nekupoval bych to hlavně v ČR...
Neurotic
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonym 9. 6. 2015 19:52

Volítaný báfo, jednoznačně
anonym

Odeslat příspěvekod Jelass 9. 6. 2015 19:56

I ty současný R6 berou tolik oleje? Neurotic: ten bawor nebude mít určitě ani dohlášku, takže předělat světla apod.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Vagi 9. 6. 2015 20:17

Spíš který nový / novější motor olej nebere.
3.0 V6
Vagi
Veterán

Odeslat příspěvekod Jelass 9. 6. 2015 20:18

No jo :)) Ale u R6 to bývala vlastnost.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Vagi 9. 6. 2015 20:34

Při využívání výkonu pochopím, že to něco "pápne"...ale i při klidné jízdě to chlastá olej? :-)
3.0 V6
Vagi
Veterán

Odeslat příspěvekod NoSwearek 10. 6. 2015 10:23

Mam 330i E90 a chce tak 1l oleje na 10k km, coz je IMHO uplne v pohode a navic to auto je trapeny porad jen v Praze (pripadne nejaka ta svizna dalnice) a kdyz se z ni podiva, tak kvuli sviznemu projeti pro zabavu, takze...
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Moik 11. 6. 2015 21:44

V Jihlave mas Auto Cermak, delaj jen BMW. Ja mam 320xd najeto 170tis a rekl bych ze se teprv zahriva. Mrkni na mobile.de jestli jde sehnat 330i 130kkm najeto za 11tis eur - podle me ne. A to jsem odecet jen prihlaseni a dovoz, ne zisk dovozce do CZ

- tak predFL se sehnat da. Dobra volba.
Moik
Nováček

Odeslat příspěvekod NoSwearek 12. 6. 2015 08:45

Hezka 330i E90 (myslim tim ason M-Pack) je v nemecku casto uz celkem draha a to i predFL verze. Mne spis prekvapuje, jak se prodavaj na klubu. Nekdy mam pocit, ze bych tam svoji bez problemu prodal za 380-400k (jako se tam obcas nejaka proda) a pak zase je serie za 250-300k.. A ze by v nich vybavoua stavem byl az tak extremni rozdil se mi nezda. :roll:
NoSwearek
Štamgast