Je jaro, chce to nove zabavne auto

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod mercedes27 18. 3. 2015 15:12

D1.8T: Je to tak :D Tak soudim, ze na mokru by 4x4 byla jeste rychlejsi, ne?

Viz. zde - povidani o vsech autech, co tu ted probiraji, vcetne Pandy :mrgreen:
http://auta.jenpromuze.cz/testy/3198-kl ... arodejnice
mercedes27
Poslední varování

Odeslat příspěvekod D1.8T 18. 3. 2015 15:18

100HP byla sportovní edice s příslušným podvozkem a má o 30 koní víc než 4x4, takže pochybuju. Tu událost jsem viděl na vlastní oči.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod mercedes27 18. 3. 2015 15:27

No musela to bejt pro majitele Bramboraku, co tam prohaneli sva 300k monstra, docela tezka potupa. Ale tak urcite to bude i tim, je Honza Cervenka je spickovej ridic.
mercedes27
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Beaumont 18. 3. 2015 15:48

D1.8T píše:To bude zřejmě narážka na to, jak před lety na mosteckým okruhu Červenka s Pandou v průtrži mračen pojel supersporty. Tenkrát měl sice 100HP fwd, ale proč by to nešlo i s 4x4?

Protože benzínová 4x4 (mám na mysli 1.2 v minulé generaci) zrychluje nad 80 km/h asi stejně svižně jako litosférická deska ;-) dynamika je skuteně na úrovni té Fabie HTP, čili s tím nepředjedeš nic, pokud nejdeš opravdu ve 30 cm sněhu nebo bahna. Voda nestačí ;-)
Samozřejmě naftová 1.3 JTD je silnější, ale té zase v zábavnosti ubírá usedlý charakter motoru. Aktuální 0.9 TwinAir pojede určitě výrazně rychleji, ale ani tak si nemyslím, že by to auto mohlo být nějak extra zábavné při jízdě po silnici... Mimo silnici jistě ano.

Jo a ještě je s Pandou 4x4 legrace parkovat: osobně hraju hry "do jak malé mezery to auto nacpu" a "na jakém nejbizarnějším místě zaparkuju". V tom posledním zatím vede hromada písku na staveništi, kde jsem parkoval s jedním kolem ve vzduchu. :D
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod mercedes27 18. 3. 2015 15:53

Kurna tak Panda poladena aspon na 150k by byla uz zajimave nacini :mrgreen:
Fiat by to mel prehodnotit. :love:
mercedes27
Poslední varování

Odeslat příspěvekod D1.8T 18. 3. 2015 16:18

Beaumont píše:
D1.8T píše:To bude zřejmě narážka na to, jak před lety na mosteckým okruhu Červenka s Pandou v průtrži mračen pojel supersporty. Tenkrát měl sice 100HP fwd, ale proč by to nešlo i s 4x4?

Protože benzínová 4x4 (mám na mysli 1.2 v minulé generaci) zrychluje nad 80 km/h asi stejně svižně jako litosférická deska ;-) dynamika je skuteně na úrovni té Fabie HTP, čili s tím nepředjedeš nic, pokud nejdeš opravdu ve 30 cm sněhu nebo bahna. Voda nestačí ;-)
Samozřejmě naftová 1.3 JTD je silnější, ale té zase v zábavnosti ubírá usedlý charakter motoru. Aktuální 0.9 TwinAir pojede určitě výrazně rychleji, ale ani tak si nemyslím, že by to auto mohlo být nějak extra zábavné při jízdě po silnici... Mimo silnici jistě ano.

Jo a ještě je s Pandou 4x4 legrace parkovat: osobně hraju hry "do jak malé mezery to auto nacpu" a "na jakém nejbizarnějším místě zaparkuju". V tom posledním zatím vede hromada písku na staveništi, kde jsem parkoval s jedním kolem ve vzduchu. :D

Ta otázka nikdy nebyla myšlena vážně.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod Beaumont 18. 3. 2015 16:19

D1.8T: Tak 150k Panda není a 4x4 už vůbec ne, ale 500 je v podstatě technick to samé a s Abarthem Esseesse popř. nějakou limitkou se dostaneš na nějakých 160 až 180 koní...
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod gashack 18. 3. 2015 22:21

Ten postovany nissan http://www.sauto.cz/osobni/detail/nissa ... oFrom=list vypada moc hezky. Podle vytahovaci anteny a pozicek v prednim narazniku ale soudim, ze to je US verze. Muze mi to nekdo potvrdit prosim? Dekuji.
Nový mazel: V6 - 3,8 l a 128 kW
gashack
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 18. 3. 2015 22:40

Odrazky v předním nárazníku mají všechny 350Z. Tenhle konkrétní kousek bude na 99.9 % EU verze. Poznáš podle blinkrů pod eblemem Z na blatnících. Dále má ostřikovače světel (to v USA nemají), brzdy Brembo (většina z USA Bremba nemá). Měl už by to být novější model s vylepšeným sáním. :)
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Beaumont 18. 3. 2015 22:43

A podle VINka to ověřit nejde?
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod gashack 18. 3. 2015 22:54

Právě že některé to nemají
http://www.sauto.cz/osobni/detail/nissa ... oFrom=list

asi fakt jen designová věc. Myslel jsem, že to jsou opravdu pozičky, nějak mi to k US autům sedělo. No nevadí, VIN to asi rozlouskne.
Děkuji.
Nový mazel: V6 - 3,8 l a 128 kW
gashack
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 18. 3. 2015 22:54

To čoveče netušim. Nicméně, když jsem to VINko zadal do https://www.carfax.eu/, záznam to nenašlo. V tomhle případě jsem si jist, že se jedná o EU verzi.

-- 18. 3. 2015 21:55 --

gashack píše:Právě že některé to nemají

asi fakt jen designová věc. Myslel jsem, že to jsou opravdu pozičky, nějak mi to k US autům sedělo. No nevadí, VIN to asi rozlouskne.
Děkuji.

Ted, abych pravdu řekl netuším, jaké pozičky máš na mysli :hm

Tyto?
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 18. 3. 2015 23:26

Co jsem tak koukal, tak Panda 1,2 4×4 jede dokonce jeste o neco hur nez nejslabsi HTP 6V, to snad ani neni mozny :D
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod orgasmic 19. 3. 2015 03:26

A co na to teprve Mazda 3 120A :D
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mercedes27 19. 3. 2015 09:10

Tak Panda je imho zabavna i kdyz to nejede :D Lepsi je se v 80 pretahovat s HTP s usmevem na rtech, nech jezdit 200+ a riskovat zivot ;)
Jinak Mazda dobry, dik za optani ;) ale ma dve nevyhody - slabej motor a automat. Je to asi stejne pomala mr... jako 1.2TSi, 1.8VTEC a podobne hajtry. :D
mercedes27
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka