Auto pro rodinu, kombik, nové do 350k

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 28. 1. 2015 15:18

To je dobrá připomínka, majitel Fabie si v tom stěžoval, že je to malý na nohy :D
Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod msifa 28. 1. 2015 15:25

Také jsem řešil stejnou otázku koncem roku.

Nakonec jsem bral Hyundai i30 kombi 1,6 CVVT,Trikolor + komfort paket
V poměru cena/velikost/výbava vyšel nejlépe

Dacia MCV II - auto o kompromisech, sice prostorné, ale takové nedodělané, navíc po dovybavení doplňky by stála jen o 18 tis. méně než moje i30.
Renault Megané grantour - také dobrý poměr cena/velikost/výbava, jen vzadu méně místa a nízká střecha
Focus kombi - prostorově zcela mimo, málo místa vzadu, mohutná přístrojovka a středový tunel - velké zklamání.
Škodu Fabii III kombi jsem ještě nezkoušel, ale nemusela by to být špatná volba.
Hyundai i30WG 1,6 MPI, Škoda octavia II - TDI PD (pracovní stroj - 360 tis. km)
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V, Toyota Corolla 1,4 XLI, Citroen BX 1,4 TGE, Fiat Ritmo 2.0 - Abarth, Škoda 1100 MB
msifa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 28. 1. 2015 15:27

K86 píše:
Beaumont píše:S drobnou slevou by se mohl vejít Focus kombi, dokonce i verze po FL, buď 1.6 atmo nebo 1.0 Ecoboost. V obou případech mi to přijde jako vynikající volba za ty peníze.

Chtel bych mit takovou postavu abych mohl rict, ze povazuju Focus za rodinne auto.
Obcanku by po me chteli i na mliko a do pisoaru bych chcal z zidle,jinak si to neumim predstavit.

Občas se najdou pisoary i pro ty s menšim vzrustem takže židlička neni potřeba.
P.jpg

Na prostornost vpředu si u Focuse stěžuje dost lidi hlavně u spolujezdce. Pokud nebude řidič nějaky mastodont tak by to snad neměl byt takovy problem....
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Dix_ 28. 1. 2015 15:29

Já tam měl místa dost,ale v OIII bylo víc místa,ale podvozek lepší ve Focusu.
Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Honza42 28. 1. 2015 15:31

Já byl předvčírem u Forda na obhlídce a nakonec jsem se ve Fiestě usadil lépe než ve Focusu (197cm). Fiesta pro dlouhány překvapivě dobrá, vlastně bezchybná.
Focus je celoplanetárně optimalizovaný vůz, tedy stejně "dobře" vyhoví pro pigmaye i švédy. :-D
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod msifa 28. 1. 2015 15:35

maXX_CZ píše:http://www.dacia.cz/modelova-rada/novy-logan-mcv/

Je to auto pro nenarocne. Zvlast pokud clovek chce vybavu, zacina ta cena byt pomerne nezajimava vzhledem ke kvalite zpracovani a i nabizenym motorum (hlavni duvod, proc bych ji neporidil). To bych radeji zustal u renaultu.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/renault/megane/15763296?goFrom=list

Ten Megane tam stojí už skoro rok, také jsem ho v prosinci zvažoval, ve skutečnosti má najeto jen 40 km. Myslím, že by u něho dneska šla ukecat cena o 10 - 15 tis. dolů.
Hyundai i30WG 1,6 MPI, Škoda octavia II - TDI PD (pracovní stroj - 360 tis. km)
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V, Toyota Corolla 1,4 XLI, Citroen BX 1,4 TGE, Fiat Ritmo 2.0 - Abarth, Škoda 1100 MB
msifa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 28. 1. 2015 15:38

Honza42 píše:Já byl předvčírem u Forda na obhlídce a nakonec jsem se ve Fiestě usadil lépe než ve Focusu (197cm). Fiesta pro dlouhány překvapivě dobrá, vlastně bezchybná.
Focus je celoplanetárně optimalizovaný vůz, tedy stejně "dobře" vyhoví pro pigmaye i švédy. :-D

Jen sedačky stoji za houno.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Lacomme 28. 1. 2015 15:47

Já sem postnu tohle (500L Living 1.4 T-Jet).. a budu sledovat co se bude dít 8-)

http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/ ... oFrom=list
OIIIIIIO GCH Summit 3.0 MultiJet 184 kW
500X Cross 2.0 MultiJet 103 kW 4x4 AT9

Petr Cibulka vyšetřil kočičku Siderickým kyvadélkem a odhalil, že kočička je Ruský fízl.
Lacomme
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 28. 1. 2015 15:54

Pokud nevadí hravý vnitřek a vnější proporce, tak tohle službu udělá a kufr má monstrózní. Motor jede, nemá problémy, podvozek uskákaný a nijak rychlý, ale to by nemuselo vadit. Snad jen vyšší spotřeba, ale tu vyváží kupní cena.
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod Jelass 28. 1. 2015 15:59

Dneska jsem potkal Passata W8, potřetí v životě. To je furt 3x víc, než kolikrát jsem potkal tuhle pětistovku v nějaké evoluci.
Mondeo MK4 1.6eb, Mitsu Eclipse Cross 1.5T Mivec Intense
p:Mondeo MK3 fl 2.0i Viva, Kiwi 8G ufo 1.8 i-vtec Sport, GrandCaravan mkV 3.3i V6 SE, Corolla mkXI 1.4 vvti, Fabia mkI 1.4 mpi
"D1.8T: Koupil dvoulitr a jezdí s ním jako s dvoulitrem."
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 28. 1. 2015 16:03

Tady v Praze už jsem ji asi třikrát potkal.
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod Jelass 28. 1. 2015 16:08

Až jich v praze bude aspoň 10, tak se snad jeden prodá v HK. Na mě to i live působilo strašně nesourodě, ale blíž jsem to nezkoumal. Interiér se mi líbil.
Mondeo MK4 1.6eb, Mitsu Eclipse Cross 1.5T Mivec Intense
p:Mondeo MK3 fl 2.0i Viva, Kiwi 8G ufo 1.8 i-vtec Sport, GrandCaravan mkV 3.3i V6 SE, Corolla mkXI 1.4 vvti, Fabia mkI 1.4 mpi
"D1.8T: Koupil dvoulitr a jezdí s ním jako s dvoulitrem."
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod hubertus a brusle 28. 1. 2015 16:16

Ja loni resil podobnej problem, take 2 male deti. Fabie ma malej rozvor oproti roomsteru, ix20 nebo venga. Ve fabii si za sebe nesednu, v roomstru ano, 190 cm. Vybral sem roomstra a celkem to jde, prevazne s tim jezdi ehfrau, ja jen o vikendu.
hubertus a brusle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bobek 28. 1. 2015 16:25

Já F500L vídám často. Ale když nad tím tak přemejšlím, mohlo by to souviset s tím, že dost jezdím kolem Dojáčka u Edenu. :hm
Bobek
Nováček

Odeslat příspěvekod Ghull 28. 1. 2015 17:39

Jak už tu padlo, co škoda Roomster 1.2TSi?
Ghull
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka