Auto pro mladýho

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 5. 2014 21:04

Už jsem několikrát zmoknul a začíná mě to štvát, tak přemejšlím o nějakém vozidle.

Mám naježděno hodně ve Felicii, něco málo v Yarisu a docela dost v Hodně Civic 7G s 1,4l 66kw. A řeknu vám, představoval bych si něco poněkud pružnějšího. Ať děláte co děláte, těch 66 kw vás prostě do sedaček nezatlačí, ať to vytočíte kamkoliv. Což je docela zvláštní, protože když jsem jezdil na okruhu s pitomým Citigo 45kW, tak to když se vytočilo, zatlačit umělo.

Takže první požadavek - dynamický pocit z jízdy. Je mi jedno, jestli to bude papírově litr s 40 kw, ale chci, abych mohl šlápnout a cejtil, že jedu. Jezdil jsem jen s benzínama, ale nafta by asi nevadila.

Za druhé, nechci žádný fotrovksý auto typu Oktávka. Sice chci 4 místa, ale chci třídveřku.

Za třetí klasika. Aby se to nerozbíjelo, pokud možno nežralo atd.

Za čtvrté, dávat do toho víc než 100 000 se mi vůbec nechce, klidně i míň.

Za páté, aby se mi to líbilo. Tak pro představu, která auta lahodí mému oku a měla by splňovat výše uvedené.
1) Koukal jsem na 206 v kabriu, nabídka docela široká, hezký auto za malý peníze.
2) Civic 7G s nějakou silnější motorizací
3) Hyundai Coupe 2G - líbí se mi hodně, jenže nejslabší motor dvojlitr... nevím nevím
4) Citroen C4 - hezký auto
5) Fiat Stilo - líbí se mi a je levný
6) Grande punto

Za šesté z výbavy by se mi líbilo ESP, ale to v týhle cenový kategorii asi nenajdeme.

Celkově vzato mi nevadí neobvyklé věci, kabrio by se mi taky celkem líbilo. Jsem zvědavý na vaše návrhy, dost nad tím dumám a chtěl bych mít jasno, na co musím našetřit :-)
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod anonym 15. 5. 2014 21:09

Co je fotrovskýho na tom chtít auto, kam budu moct strčit nohvy pod volant aniž bych se zranil? :D (a ne, do kokty se mi sedá špatně)

Volvo C70
anonym

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 5. 2014 21:21

C70 moc velký motory a designově taky celkem nezajímavý. Spíš jsem věřil objemům 1,6, nejhůř 1,8. Třeba si říkám, že takováhle 1,6 s 76 kw nemusí jezdit špatně http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/ ... oFrom=list

A mám 1,75m, vejdu se všude. Třeba v tom Civicu je místa královsky... na rozdíl od Oktávky...
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod Moucha 15. 5. 2014 21:24

Párkrát sem zmokl tak chci 206 kabrio :D
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod K86 15. 5. 2014 21:25

Stilo nebrat, jak se to po elektronicke strance zacne sypat, tezko se to dava do kupy
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod anonym 15. 5. 2014 21:29

Mám japonskou 1.6, která jede o dost líp než kdejakej evropskej shiát, a je to prostě málo. Já kdybych chtěl něco, co má méně dveří než 4, tak beru C70 všema deseti.
anonym

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 5. 2014 21:32

:oboze
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod boonno 15. 5. 2014 21:43

no taky sem před pár lety řešil podobnou otázku a nakonec mi doma parkuje C4 by leob :-)

Má to trochu mouchy, ale jsem spokojenej. C4 ve třídveřové verzi vypadá fakt dobře a dravě (i když to moc není teda, ale motor 1,6THP je vážně super).
Chválám si i pohodlný sedačky. Horší je už výhled z vozu. Ale to je daň za design. Jestli tě něco zajímá něco víc tak se klidně ptej :-)
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 5. 2014 21:54

Bohužel ta Alfa se mi nelíbí.

Co ty dvěstěšestky? Nabízí se jich dost, design dost nadčasovej...

Toho Stila škoda, ale asi by to asi vážně nebyla dobrá koupě.

Moucha: Heh, to s tím moknutím snad berete s nadhledem.

-- 15. 5. 2014 21:56 --

Tohle se mi hodně líbí. Poměr cena/výbava... dokonce i ESP :-) http://www.sauto.cz/osobni/detail/citro ... oFrom=list
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod anonym 15. 5. 2014 21:59

Dynamické jízda... :oboze
anonym

Odeslat příspěvekod Thompson111 15. 5. 2014 22:09

Stilo se někomu líbí?Fůj.
Za mě Grande Punto, sám se po něm dívám.Pak taková ta klasika, Focus, GolF, Astra?
Thompson111
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Jelass 15. 5. 2014 22:10

206 ne.... začni se po nic dívat zjisti v jakým jsou stavu. Civic 7G mám max 1.6i, nejede to zle, ale do sedaček to moc nezatlačí ( logicky ).

Corolla E12? Jedno z mála aut, který je ještě opravdu spolehlivý.
Mondeo MK4 1.6eb, Mitsu Eclipse Cross 1.5T Mivec Intense
p:Mondeo MK3 fl 2.0i Viva, Kiwi 8G ufo 1.8 i-vtec Sport, GrandCaravan mkV 3.3i V6 SE, Corolla mkXI 1.4 vvti, Fabia mkI 1.4 mpi
"D1.8T: Koupil dvoulitr a jezdí s ním jako s dvoulitrem."
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod anonym 15. 5. 2014 22:13

Tak jestli chce jen zatlačit do sedaček, tak mu někdo doporučte třídveřovýho golfa ftédéíčku, a bude spokojenej :D
anonym

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 5. 2014 22:14

Pan je odbornik
MELLO
MELLO

Další stránka