Mám naježděno hodně ve Felicii, něco málo v Yarisu a docela dost v Hodně Civic 7G s 1,4l 66kw. A řeknu vám, představoval bych si něco poněkud pružnějšího. Ať děláte co děláte, těch 66 kw vás prostě do sedaček nezatlačí, ať to vytočíte kamkoliv. Což je docela zvláštní, protože když jsem jezdil na okruhu s pitomým Citigo 45kW, tak to když se vytočilo, zatlačit umělo.
Takže první požadavek - dynamický pocit z jízdy. Je mi jedno, jestli to bude papírově litr s 40 kw, ale chci, abych mohl šlápnout a cejtil, že jedu. Jezdil jsem jen s benzínama, ale nafta by asi nevadila.
Za druhé, nechci žádný fotrovksý auto typu Oktávka. Sice chci 4 místa, ale chci třídveřku.
Za třetí klasika. Aby se to nerozbíjelo, pokud možno nežralo atd.
Za čtvrté, dávat do toho víc než 100 000 se mi vůbec nechce, klidně i míň.
Za páté, aby se mi to líbilo. Tak pro představu, která auta lahodí mému oku a měla by splňovat výše uvedené.
1) Koukal jsem na 206 v kabriu, nabídka docela široká, hezký auto za malý peníze.
2) Civic 7G s nějakou silnější motorizací
3) Hyundai Coupe 2G - líbí se mi hodně, jenže nejslabší motor dvojlitr... nevím nevím
4) Citroen C4 - hezký auto
5) Fiat Stilo - líbí se mi a je levný
6) Grande punto
Za šesté z výbavy by se mi líbilo ESP, ale to v týhle cenový kategorii asi nenajdeme.
Celkově vzato mi nevadí neobvyklé věci, kabrio by se mi taky celkem líbilo. Jsem zvědavý na vaše návrhy, dost nad tím dumám a chtěl bych mít jasno, na co musím našetřit