to bylo pouze přirovnání velikosti auta z roku max. 2000 a toho co chce kupovat z roku 2005.. Ale jinak nedoporučuji takové auto za 70 tisíc..prakticky 10 let starou..bez nových rozvodů..
Tak asi tuší, jak je Fabia velká. Nehledě na to, že srovnáváš jinéh třídy aut. Ano, rozvody budou něco stát, ale není snad účel za svoje peníze koupit co největší auto, ne?
Mondeo MK4 1.6eb, Mitsu Eclipse Cross 1.5T Mivec Intense p:Mondeo MK3 fl 2.0i Viva, Kiwi 8G ufo 1.8 i-vtec Sport, GrandCaravan mkV 3.3i V6 SE, Corolla mkXI 1.4 vvti, Fabia mkI 1.4 mpi "D1.8T: Koupil dvoulitr a jezdí s ním jako s dvoulitrem."
tak pokud to jsou jen lemy tak neni problem to za par penez nechat opravit ne? popr na ne nalepit alespon plastovy aby to nebylo videt.. ja bych se bejt tebou na to *****, ale netusim v jakym stavu ta ibiza je
No super, v autorizaku mi sam řekne že se rozvody mají dělat cca po šesti letech a to že autu je už devět si asi ještě neuvědomili. Prý to vydrží do příští prohlídky dle jeho názoru ale radši s tim mame přijet dřív. Bych teda čekal že to vymění radši dřív aby něco vydělali ale ono to je spíš opačně.
Mi rupnul rozvoďák asi 14 dní po garančce na renaultu, a když jsem tam šel s reklamací, že to nevyměnili, přestože to bylo po šesti letech a dle servisní knížky ho měli vyměnit, tak se mi vyloženě vysmáli do ksichtu. Prý jsem si to vysloveně neobjednal! Od té doby jsem fakticky s renaultem jako značkou skončil.
tycoon píše:Výrobce (Škoda Auto) u Fabií nepředepisuje časový interval výměny rozvodů. Obecně se doporučuje 6 let.
Co jsem zjištoval, tak jsem to buď 5 let nebo 120 tisíc. A to platí pro škodu i ostatní značky ať si výrobce tvrdí co chce. A ať je to řemen nebo řetěz. Já jsem koupil Fabku II najeto 150 tkm a ten řemen byl jetě origo, ale už v příšerném stavu. Bylo stěstí, že to neprasklo. Takže to šlo na výměnu. Ještě budu měnit řemen na alternátoru.
A když výrobce píše doživotní náplň, nebo doživotní výdrž, tak to taky dneska znamená 5 let nebo max 200 tisíc.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...