MELLO píše:asi myslis tycky, bo stabik sam o sobe vydrzi docela dost, teda ten inovovany s lepsim ulozenim. A jeste bych dodal serva klimatizace
tyčky už teď drží celkem dobře,měnil jsem je celkem asi dvakrát během dvou let,pak se změnil kolem roku 2011 dodavatel a od té doby ta třetí sada od nového dodavatele(bavím se o originál v autorizáku) drží až do teď,to samé silenbloky,které se měly tendenci docela brzo trhat(měněno 2x během jednoho roku),teď už ok...obecně podvozek má solidní výdrž,zvlášť u lehčích Fabii,resp s lehčím motorem vepředu (i tak u mě původní ramena,tlumiče,pružiny,poloosy) a případné výměny nejsou nikterak finančně náročné u jedničkové Fabie,na výběr z poměrně širokého spektra prvo i druhovýrob...měnil jsem průběžně jen ty stabilizátory,silenbloky,(opravy v řádech stovek,max pár tisíců i s prací),kolem 160000 km jsem nechal udělat všechny ložiska,na podzim horní uložení tlumičů a jinak je pokoj...
co se týče rozvodů,pokud má 117 000 km,pak tě budou případně velice brzo čekat rozvody,ono to není jen o najetých kilometrech,ale taky o stáří řemene,nicméně tady to spíš bude hlavně o těch kilomterech...