Výběr auta ( 5dv hatback )cca do 150 000kč

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod soldado 1. 3. 2014 20:55

Vybírám nové auto ( nyní felície 1,3 ), chci aby to byl hatback 5dv
Jízda: do práce 25 km jedna cesta, občasné výlety a nějaké to popojíždění po okolí - tedy asi bude nejlepší benzín.
Ve výběru mám:
Ford Focuds II facelift r.v. 2008
Honda Civic r.v. 2006
Seat Leon r.v.2006
W Golf r.v.2006

Co by jste mě doporučili, případně budu rád za další návrhy.
Děkuji
soldado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 3. 2014 21:05

Fokal, neni co resit
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Beaumont 1. 3. 2014 21:13

Souhlas, pokud nevadí interiér, tak Focus benzín. Spolehlivý, skvělý podvozek, levné díly a servis.
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod ka-spel 1. 3. 2014 21:23

Akorát sehnat v slušném stavu. Taky jsem hledal a většinou nafta, benzín max 1,6 a rezavý podvozek a chycené spodky dveří.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Inventář

Odeslat příspěvekod Jelass 1. 3. 2014 21:32

NA Civic ještě malinko chybí.

Focus, Golf, tam bych se koukal já.

Co auris?

-- 1. 3. 2014 20:33 --

ka-spel píše:Akorát sehnat v slušném stavu. Taky jsem hledal a většinou nafta, benzín max 1,6 a rezavý podvozek a chycené spodky dveří.

To je hrozný u toho fofo II s motory. 1.6i mraky, ale 1.8 a 2.0i je tak 10%. Ale co,už mi to může být jedno :D
Mondeo MK4 1.6eb, Mitsu Eclipse Cross 1.5T Mivec Intense
p:Mondeo MK3 fl 2.0i Viva, Kiwi 8G ufo 1.8 i-vtec Sport, GrandCaravan mkV 3.3i V6 SE, Corolla mkXI 1.4 vvti, Fabia mkI 1.4 mpi
"D1.8T: Koupil dvoulitr a jezdí s ním jako s dvoulitrem."
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod vosisak 2. 3. 2014 01:57

A co 116i? :)
vosisak
Nováček

Odeslat příspěvekod speleo 2. 3. 2014 02:06

BMW 530i
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod D1.8T 2. 3. 2014 03:11

Kdo chce bawo, zeptá se na něj rovnou. To neni varianta, kterou někdo opomenul a nějakej chytřínek ho na to upozorní. 8-)

A z těch hatchů cokoli pokud nejsou požadavky na výkon, pak by to začal být problém. Osobně bych to měl sestavený 1.Focus, 2. Leon. Dál bych nesestavoval.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 2. 3. 2014 07:37

ka-spel píše:Akorát sehnat v slušném stavu. Taky jsem hledal a většinou nafta, benzín max 1,6 a rezavý podvozek a chycené spodky dveří.

Copak ten podvozek, to ma spousty aut, ale mi rekni, co ty spodky dveri, uz sem jich takto videl pomerne dost a to uz moc normalni neni, na to ze to neni koncepcne moc zastarale auto
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Lumpo 2. 3. 2014 10:15

Pokud nevadi ze rezne, ze zpracovani je nic moc, ze jizdni vlastnosti jsou klasicky prumer. Ze se na tom sere kde co a ze je to auto totalne odflakle a nedodelane tak potom neni co resit a kup si toho Focuse...
Lumpo
Inventář

Odeslat příspěvekod Jelass 2. 3. 2014 10:36

Tak navrhni neco, ceho se netyka ani jedno :D
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod miromen4 2. 3. 2014 10:43

D1.8T píše:Kdo chce bawo, zeptá se na něj rovnou. To neni varianta, kterou někdo opomenul a nějakej chytřínek ho na to upozorní. 8-)

A z těch hatchů cokoli pokud nejsou požadavky na výkon, pak by to začal být problém. Osobně bych to měl sestavený 1.Focus, 2. Leon. Dál bych nesestavoval.

Obě auta jsou sice dobrou volbou ale horši interiery těžko pohledat a to by mohlo vadit.....
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod soldado 2. 3. 2014 11:02

Požadavky na výkon nemam, v tom problém nevidím. A interiér mě nevadí u žádného z jmenovaných
Ještě jsem koukal i na megana.
soldado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 2. 3. 2014 11:05

Pak bych volil toho Focuse nebo Leona v připadě pokud chceš lepši jizdni vlastnosti. Pokud ti jde spiš o komfort podival bych se po Golfu 5.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Moik 2. 3. 2014 11:24

Pokud chceš komfort, tak rozhodně Focuse II. A když ho dáš na 15" kola, tak tím tuplem. 1.6i nejede špatně, když není naložený a vydrží asi úplně všechno. I spojku máme na našem ca 230tis kousku původní.
Moik
Nováček

Další stránka