Peugeot 206SW/Fabia I COMBI

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Heini 15. 2. 2014 15:17

Jelass: To máš pravdu, s tím rokem 97... :hm Nevím, Xsaru mám zařazenou jako docela pokrokové auto, možná i kvůli té zadní nápravě. Tu je třeba opravdu ohlídat, ale repas není až tak strašný - od 4tKč. A když funguje, je to super. Alespoň teda v ZX, jsem na tu Xsaru zvědavej, za chvilku vyjíždím. Dám vědět, jak to dopadlo. ;-)
Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Umění žít spočívá v tom umět se včas rozhodnout, na co se dřív *****.
Heini
Inventář

Odeslat příspěvekod Marousek 15. 2. 2014 17:02

Já teda nevím, nemám zkušnost s 206SW, ale když porovnám obyčejné hatchbeky tak mi jednoznačně vychází líp fábka ve všech směrech. Hlavně mi přijde že fábka je uvnitř prostě větší.
Ve fábce si za sebe sednu celkem v pohodě, ale ve frantíkovi je to teda problém a na větší vzdálenosti si to nemumím moc představit.
Nissan Sunny 1.6 SLX - díky Ace2
Marousek
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod miromen4 15. 2. 2014 17:08

Zde neni o čem 206 je ***** takže Fabka idealně s 1.4 55kw.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Heini 15. 2. 2014 17:34

Tak jsem zpátky, takhle zanedbaný auto jsem dlouho neviděl, přtom majtel je jinak prej puntičkář. Zajímavé :hm
Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Umění žít spočívá v tom umět se včas rozhodnout, na co se dřív *****.
Heini
Inventář

Odeslat příspěvekod tombas 15. 2. 2014 17:58

Co řeba tohle? Myslím je to lepší volba než peugeot i Fábie, i když trochu starší.
http://www.tipcars.com/volkswagen-polo/ ... 11955.html
tombas
Inventář

Odeslat příspěvekod davpro 15. 2. 2014 20:22

Nechceš FI SDI 2005 ? :-) Jedna bude časem na prodej :-) Jezdím s tím podobné trasy po městě a dlouhodobá spotřeba 5.2 litru, servis stojí prd a nic moc se nakazí...
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Štamgast

Odeslat příspěvekod Jelass 15. 2. 2014 22:17

Co by se kazilo, kdyz to nejede? :D
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod bado 16. 2. 2014 09:11

naftu nechci, ještě to budu muset všechno rozmyslet, ono těch možností je víc. Zajímavé je, že všichni na pežota nadávají, ale přitom jich jezdí takovémnožství.
bado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jandaxx 16. 2. 2014 09:30

Vagi píše:A co Focus II Combi? Aha, to už je vyšší střední :D

Nižší, ***** nižší.

-- 16. 2. 2014 09:31 --

206 je jebka. Co vím, tak nemá seřiditelný volant. Což považuji za problém. Vzal bych z tohoto výběru FI. Jak bylo napsáno, kouknul bych se i po Polu combi, nebo sesterské Cordobě variant.
Naposledy upravil jandaxx dne 16. 2. 2014 12:02, celkově upraveno 1
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Vagi 16. 2. 2014 09:33

:D
To nemění nic na tom, že bych sáhnul raději po FFII než po Fabii a Piškotu.
V jeho limitu se něco sehnat dá.
3.0 V6
Vagi
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 16. 2. 2014 11:05

miromen4 píše:Zde neni o čem 206 je ***** takže Fabka idealně s 1.4 55kw.

Jenže těch je ojetin jako šafránu. Se jich s tímhle motorem moc neprodalo
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod tycoon 16. 2. 2014 11:36

Je jich sice výrazně méně než ostatních motorizací, ale stále celkem dost. Nevýhodou je, že většina z nich začala kariéru jako služebáky, mají tudíž dost najeto, a často jsou ve verzi N1. Hodně z nich navíc čeká na výměnu rozvodů, což zrovna u tohoto motoru vyjde na celkem dost peněz, pokud to člověk poctivě vymění všechno. Výběr vhodného motoru je největší slabinou FI. V tom je výhoda toho Peugeotu, tam jsou hned tři doporučitelné solidní zážehové motory. Jenže zbytek auta je horší.
FR 1.4 TSI 92 kW
ex Fabia 2.0 MPI 85 kW LPG
tycoon
Inventář

Odeslat příspěvekod M@C 16. 2. 2014 11:59

Kdysi jsem mel chvili 206CC, a co si pamatuju tak nastavitelny volant jsem tam mel.
Repas zadni napravy jsem taky delal, stalo to 6 tisic primo v Pezotu, takze zadna tragedie ktera by zruinovala rozpocet.
Volvo S80 3.2 A/T AWD 179 kW '11
Volvo V70 3.2 A/T 175kW '09
M@C
Štamgast

Odeslat příspěvekod jandaxx 16. 2. 2014 12:04

Tak možná ten volant byl nastavitelný v lepších verzích, nebo v rámci nějakého FL. pamatuji si, jak vylezla poslední 206 ve vzhledu 207 (kapota, světla) a kritika byla právě na pevný volant. Šel bych až do 207, ale ta bude za víc peněz.
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod MELLO 16. 2. 2014 13:48

tycoon píše:Je jich sice výrazně méně než ostatních motorizací, ale stále celkem dost. Nevýhodou je, že většina z nich začala kariéru jako služebáky, mají tudíž dost najeto, a často jsou ve verzi N1. Hodně z nich navíc čeká na výměnu rozvodů, což zrovna u tohoto motoru vyjde na celkem dost peněz, pokud to člověk poctivě vymění všechno. Výběr vhodného motoru je největší slabinou FI. V tom je výhoda toho Peugeotu, tam jsou hned tři doporučitelné solidní zážehové motory. Jenže zbytek auta je horší.

Pravda, motory nic moc. Jediný slušný byl ve FRS :D
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka